banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İSKİ 'nin su vermesini, devlet hizmetini engellediler!

TCK 113 'lük oldular. İstanbul Büyükçekmece ilçesi Alkent 2000 Mahallesi'nde, varlığını ve aidat toplamayı devam ettirmek isteyen Yeditepe sitesi skandala sebep oldu.

19 Ocak 2012 Perşembe 22:47
İSKİ 'nin su vermesini, devlet hizmetini engellediler!
banner311
İSKİ 'nin su vermesini, devlet hizmetini engellediler!
 
TCK 113 'lük oldular.
 
İstanbul Büyükçekmece ilçesi Alkent 2000 Mahallesi'nde, varlığını ve aidat toplamayı devam ettirmek isteyen Yeditepe sitesi skandala sebep oldu.
 
Ak Parti'li Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İski'ye 2 sene önce müracaat edip, bilinçli vatandaş örneği gösteren, Mahallede ferdi su aboleği yapılmasını isteyen gazeteci Dursun Boran, bunu başardı.
 
İSKİ önce içme suyu şebesi proje yaptı. Sonra da mahalleye 10 km. yeni içme suyu boruları döşetmeye başladı. 5 km. lik boru döşenirken, varlıklarını devam ettirmek isteyen, kendine site yönetimi diyen kişiler bunu durdurmaya çalıştılar.
 
1 trilyon liralık yatırım yapacak İski'ye " bizim şebeke suyumuz var, çalışmayı durdurun " diyen hukuki durumu tartışmalı, bazı sakinlerce tanınmayan, feshi için B.Çekmece 1. Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılan 7 Tepe sitesi, ferdi su aboneliğine geçilmesine engel oldu. Bunu da yazıyla mahalle sakinlerine duyurdu.
 
DAHA ÖNCE SİTE OLARAK KURULDU. 3 HAZİRAN 2001 DE MAHALLE  OLDU.
 
Alarko'nun yaptığı Alkent 2000 önce site olarak kuruldu. 3 Haziran 2001 Pazar günü yapılan seçimlede resmen mahalle oldu. Site hükmü bitti.
Yollar 1993 de kamuya terk edildi. Ama kendini fes etmeyen site idaresi senelerce, aidat adı altında paralar topladı. 1990 da Alsim Alarko San. Tes. ve Tic. A.Ş ile İski arasında yapılan sözleşme ile mahalleye senelerdir tek sayaçdan su veriliyordu.
 
Faturalandırma işinide, site yönetimi yapıyordu. Su paralarını bağımsız parsellerde oturanlar, sözde siteye onlarda İski’ye ödüyor. Su parasını İski değil, sözde yönetim adındaki kişiler belirliyor. İnsanlara ayda, APARTMANLARDA 550 LİRA, Müstakil villarda 1.250 ila 1.500 lira aidat makbuzu gönderen site yönetimleri, içine 40-50 liralık su parasını da ilave ediyor.

Gereksiz, lüx masraflara katılmak, aidat ödemek istemeyenleri hemen, kullandığı su paralarını dahi ödememekle, birikmiş aidat bocu olmakla suçlayıp, insanları borçlu gibi lanse ediyorlar.
Böylece baskı kurup, ayda bir milyon beşyüz bin lira civarında aidatı ödemeye zorluyorlar. Alkent de senede toplanan aidat parası 10 trilyon civarında.
 
Halen İski standartlarına uygun olmayan, aspes borularla su veriliyor. Bu boruların kanserojen etkisi yaptığı biliniyor. İski ise yeni ve standartlara uygun borular döşüyordu.
 
KAMU HİZMETİ VERİLMESİNİ ENGELLEDİLER. SUÇ İŞLEDİLER.
 
Mahallenin çöpünü haftanın 3 günü belediye topluyor. Güvenliğini Polis sağlıyor. Evlerin elektrik, doğalgaz sayaçları ayrı. 
Bu yapılanların Türk Ceza Kanunu ( TCK ) nın 113 maddesince suç olduğunu hatırlatan Dursun Boran, konuyu İdare Mahkemesine götürüp İSKİ hakkında dava açacağını, İski ihmali yüzünden insanların " su paralarını ödememekle " suçlandığını, bir kamu kurumunun vergi veren vatandaşlara hizmet vermekten imtina edemeyeceğini söyledi.
 
Konuyu TBMM dilekçe komisyonu ile Başbakana yazdığını anlatan Boran, herkesin İSKİ ye e-mail ve fax göndererek yarım kalan şebeke yatırımının tamamlanmasını istemesini tavsiye etti. Boran şöyle dedi:
 
" Herkesin almaya hakkı olan belediye hizmeti en önemli hizmettir engellemek suçtur.
Köyler belediye yapılarak bu hizmetlerin çağdaş şekilde alınması medeniyetin gereği olduğu halde, tüm dünyada ve tarih boyunca burada belediye hizmetinin engellenmesine kimse mani olamaz. Yatırım kaldığı yerden devam edecek.
Aksi insan hakları ihlalidir. Görevi ihmal ve kötüye kullanmadır. ( TCK 257 )
 
TCK 113 şöyle diyor: Kamu kurumun faaliyetinin engellemesi Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla, kamu kurumu faaliyetinin verilmesine engel olunması halinde, bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur . "
 
Resim'de 7 Tepe sitesinin dağıttığı İSKİ hizmetine engel olduk diyen yazısı görülüyor.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 2 yorum mevcut

    • Zeki Albayrak- İstanbul 12 yıl önce yorumlandı

      Devlet hizmetinin gelmemsi için doğuda teröristler kepçe, dozer yakıyor. Burada kibarı yapılıyor. Bu devirde tek sayaçtan pahalı su alınır mı?
      Sudan sorumlu yönetim olarak kalmak varlıklarını devam ettirmek için böyle rezil işler yapılıyor. İski de buna karşı koymuyor. Herkes işini yapsın.

    • Murat Kale- Tekirdağ 12 yıl önce yorumlandı

      İski yarım kalan işini tamamlasın. 3-5 zavallının engelline aldırmasın takılmasın.
      Doğu da devlet hizmetinin gelmemesi için PKK iş makinalarını yakıyor. Devlet kurumlarını tahrip ediyor.
      Bu mahallede yapılanların adını siz koyun. Tabi sözde yönetim aidat toplayabilmek için böyle hileli işler yapıyor.
      Mahallede yönetim değil MUHTAR olur.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV