banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

TÜRK - ALMAN KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİ…

Kardeş şehir Almanya’nın Gelsen Kirchen Belediyesi Büyükçekmece ilçe delegasyonunu ağırladı.

26 Eylül 2013 Perşembe 11:03
TÜRK - ALMAN KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİ…
banner291

TÜRK - ALMAN KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİ…

Kardeş şehir Almanya’nın Gelsen Kirchen Belediyesi Büyükçekmece ilçe delegasyonunu ağırladı.

10 yıldan beri Büyükçekmece Belediyesi ile kardeş şehir olan Gelsen Kirchen Belediyesi misafirperverliğini gösterdi.

Büyükçekmece’den giden 31 kişilik ilçe delegasyonu en iyi şekilde ağırlayan kardeş şehir Gelsen Kirchen Belediye Başkan Yardımcısı Gabriele Preuss, Büyükçekmece Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan çok büyük bir mutluluk yaşadığını belirtti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün öncülüğünü yaptığı delegasyonda ilk olarak şehrin en güzel mekanlarından  Gladbeck’de bulunan Su Kalesinde Hoş geldin galasında ağırlayan Gelsen Kirchen Belediye Başkan Yardımcısı Gabriele Preuss, Shalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg ve bir hafta öncesinden ülkemizin kültürünü tanıtmak amaçlı giden Büyükçekmece Belediyesinin Altın Köprü Halk Dansları grubundan yakından ilgilenen Dieter Prevss yer aldı.

Gençler kültür alışverişinde bulunuyor…

Gerçekleşen hoş geldin Galasın da konuşma yapan Preuss; “ Bizim bir çok kardeş şehrimiz olmasına rağmen Büyükçekmece bunların için de en farklı olanı. 10 yıldan beri dostluğumuzun arttığı Büyükçekmece Belediyesi ve Belediye Başkanı  Hasan Akgün’ü evimizde ağırlamaktan çok mutluyuz” dedi.

Preuss’dan sonra konuşan Rehberg de ; “ Büyükçekmece Belediyesi bizim kardeş şehir olmasının yanında kardeş spor kulüplerimizin de ev sahibi. Başkan Hasan Akgün ile böylesine güçlü bir bağ kurmamız bizi çok onure ediyor. Zaman zaman rakip olmamıza rağmen fanatik Galatasaraylı olan belediye başkanı Hasan Akgün  benim yakın bir dostumdur” şeklinde konuştu.

Kardeş şehir Gelsen Kirchen’nin misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Başkan Akgün; “31 kişilik ilçe delegasyonu, Altın Köprü Halk Dansları grubu ve ekibim ile kardeş şehrimizde bulunmaktan çok mutluyuz. Bizim sürdürdüğümüz 10 yıllık kardeşliğimizde yaklaşık binlerce gencimiz birbirini tanıdı, kültüre, dostluğa öncülük yaptılar. Bence bu dostluk amacına ulaştı. Dostluğumuzda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonrada kardeş şehir ilişkilerimiz devam edecek”.

Konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesinin Altın Köprü Halk Dansları grubunun ve Almanya’nın genç dans grubunun hazırlamış olduğu gösteriler seyredildi.

Köln Dom kilisesi ziyaret…

Almanya’nın tarihi yerlerini gezdiren kardeş şehir, Büyükçekmece delegasyonu tarihi Dom kilisesini gezdirdi. Gerçekleşen geziden sonra Ren nehrinde yapılan tur boğaz turunu aratmadı.

Berge sarayına resmi ziyaret…

Berge Sarayına resmi görüşme için giden heyeti ağırlayan Preuss, Başkan Akgün’ü temsilen katılan Belediye Meclis Üyesi Erdal Kaya ile görüşmelerde bulundu. Belediye binasını da gezdiren ve Büyükçekmece’nin resimleriyle duvarların kaplanacağı odayı gösteren Preuss; “ Belediye binamız yaklaşık 10 yıl da tamamlandı. Eski görünümünü bozmadan modern bir saray oldu. Sizin de belediye binanızın projesini görmüştüm. Mükemmel bir yapı ortaya çıkacak buna eminim. İnşallah tamamlandığında bizde oraya ziyarette bulunuruz”.

Karşılıklı hediyeleşmeden sonra hatıra fotoğrafı çektiren Kaya; “ Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve bizler sizleri ağırlamaktan her zaman büyük bir mutluluk yaşarız” diye belirtti.

Gençlere veda yemeği…

Ülkemizi en iyi şekilde kültür anlamında temsil eden Altın Köprü Halk Dansları grubu için hazırlanan özel veda yemeğinde grupla ilk günden beri yakından ilgilenen Dieter Wagner, Belediye Kültür ve Sosyal işler Müdürü Nazan karagözoğlu, Halk Oyunları Federasyon Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Erdal Kaya, Ahmet Atalay, Mustafa Yazıcı katıldılar.

 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV