banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Cumhurbaşkanına Yolsuzluk İhbarı

Gazeteci Dursun Boran, Cumhurbaşkanlığına trilyonluk yolsuzluk dosyası verdi.

01 Haziran 2011 Çarşamba 07:12
Cumhurbaşkanına Yolsuzluk İhbarı
banner265
Cumhurbaşkanına Yolsuzluk İhbarı
 
Gazeteci Dursun Boran, Cumhurbaşkanlığına trilyonluk yolsuzluk dosyası verdi.
 
12 Haziran 2011 milletvekilliği genel seçimlerinde Malatya'dan milletvekili a. adayı olan Dursun Boran, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, e-maille 80 trilyonluk yolsuzluk ihbarı yaptı.
 
İstanbul'da ki bir ilçe belediyesiyle ilgili yolsuzluk ihbarına, onlarca resmi belge ve internet haber sitelerinde ve gazetelerde  haber olan çıktıları ekleyen Boran, İçişleri Bakanlığı'nıda suçlayarak, hakkında çok sayıda hapis cezası verilmiş, onlarca ceza davası devam eden belediye bakanının görevden alınmadığını, adeta korunduğunu anlattı.
 
Bu belediye başkanının görevi kötüye kullanması ve görevi ihmal suçundan adliyelerde yüzlerce gereksiz, ceza, hukuk, icra davaları açılarak, devlet kurumları meşgul edildi.
 
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu başkanlığı, yolsuzluk ihbarını işleme koydu ve dilekçe ve eklerini Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine gönderdi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün teftiş izni verdiği dosya dahilinde, çeşitli müfettişlerin de ifadeleri alınacak.
Boran, Yolsuzluk ihbarında köşten gerekli hassasiyeti görmemesi halinde, durumu Almanya'da basın toplantısyla AİHM ve Avrupa Parlamentosuna şikayet edecekti. Türkiye'de yolsuzluk yapanlara seyirci kalındığına, yolsuzluk yapanların cezalandırılmadığına dikkat çekecekti. Boran yolsuzluk dosyasını Alman Yeşiller Partisi eş başkanları Cem Özdemir ile Claudia Benedikta Roth'a da, gönderecekti.
 
Bugün Cumhurbaşkanlığından resmi mektup alan Dursun Boran, şikayetinin 3071 sayılı kanun gereği işleme konduğunu öğrendi. DDK ( Devlet Denetleme Kurulu ) sekreteri Ahmet Gümüş imzalı mektup da soruşturmaya verilen tarih sayıda yer alıyor.
 
Resim de : Yolsuzlukla mücadele eden gazeteci Dursun Boran görülüyor.







beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV