banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

E-5’te olay

BDP Esenyurt İlçe başkanlığı önünde toplanmak isteyen gurup polisle çatıştı.

23 Ekim 2012 Salı 20:52
E-5’te olay
banner299
E-5’te olay
BDP Esenyurt İlçe başkanlığı önünde toplanmak isteyen gurup polisle çatıştı.

Farklı noktalarda onlarca kişi gözaltına alınırken, aralarında BDP İstanbul İl Yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tecrit uygulandığını öne sürererek, yürüyüş yapmak istiyor. Esenyurt’tan Tekirdağ’a kadar yürümek isteyen kalabalık, polis müdahalesine rağmen küçük gruplar halinde slogan atmayı sürdürüyor. Esenyurt’taki gerginlik halen sürüyor.   

BDP’LİLERİN AÇLIK GREVİNE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE POLİS İZİN VERMEDİ

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde BDP’lilerin cezaevlerindeki açlık grevine destek amacıyla yapmak istediği yürüyüşe polis izin vermeyince BDP’liler, polis araçlarının önünde oturma eylemi yaptı.

BDP Mardin İl Başkanı Sihem Elveren Alp, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Akarsu ve Duruca Belde Belediye Başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grup BDP’li, cezaevlerindeki PKK/KCK’lıların sürdürdüğü açlık grevlerine destek amacıyla parti binasından Barış Parkı’na yürümek istedi. BDP’liler ile yürümelerine izin vermeyen polis arasında sözlü tartışma çıktı. Uzun süren tartışma sonrası BDP’liler, güzergahını değiştirerek PTT Sokağı’ndan Barış Parkı’na yürümek istedi. Ancak burada da polis ekipleri zırhlı araçlarla grubun önünü keserek yürümelerine engel oldu.

Bunun üzerine polis araçlarının önünde oturma eylemi yapan BDP’li gruba polis, sık sık "dağılın" uyarısı yaptı. Grupta bulunan bir kişi, "Benim ağabeyim 40 gündür açlık grevinde. Vicdanınız nasıl rahatsız olmuyor" diye bağırdı. BDP Mardin İl Başkanı Sihem Elveren Alp, polisin tavrını kınayarak burada yaptığı kısa konuşmada, "Bayram arifesinde insanlarımız ölüyor. Ama bu bilinsin ki, bu halk hiç bir zaman kendi değerlerinden geri adım atmayacaktır. Bu faşizan uygulamayı lanetliyoruz" dedi.

Açıklamadan sonra BDP’li grup, slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

ÖĞRENCİLER ETKİLENDİ

Esenyurt’tan Tekirdağ’a yürümek isteyen BDP’liler ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor. Polisin gazlı müdahalesi Esenyurt’taki günlük yaşamı alt üst etti. Doğan Araslı caddesi üzerinde saatlerce süren olaylardar çok sayıda vatandaş etkilendi. Caddenin farklı noktalarında toplanan grupları dağıtmaya çalışan polis, zaman zaman gaz bombası kullanmak zorunda kaldı. Rüzgarın etkisiyle etrafa dağılan gaz vatandaşları olumsuz etkiledi. Okula giden öğrenciler arada kaldı, gazdan olumsuz etkilenen öğrencilere ilk müdahaleyi polisler yaptı. Bir polis kız öğrencinin yüzüne su dökerken diğeri ise gözünü üfledi. Ağlayan öğrenciler olay yerinden uzaklaştırıldı.

GAZDAN MİNİK ÖĞRENCİLER DE ETKİLENDİ

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de Esenyurt’a geldi, yürüyüş yapan gruba destek verdi. Tüzel’in de aralarında bulunduğu gruba polis müdahale etti. Ortalık bir anda karıştı. Göstericilerden biri baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren genç kız arkadaşları tarafından taşınarak bölgeden uzaklaştırıldı.

Polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara dağılan grupların izinsiz gösterileri devam ediyor.

BDP’Lİ GRUBUN YÜRÜYÜŞÜ SIRASINDA BÜYÜKÇEKMECE’DE OLAYLAR ÇIKTI

Esenyurt’taki olayların ardından polis, aralarında milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel’in de yeraldığı BDP’li grubun yürüyüşüne izin vermişti.Tekirdağ’a gitmek üzere E-5’te yürüyen BDP’lilere, Büyükçekmece girişinde toplanan bir grup tarafından taş atıldı. BDP’li grubun da karşılık vermesi üzerine olaylar çıktı. Polis, tazyikli su ve biber gazı ile iki gruba da müdahale etti. Olaylar nedeniyle E-5’te trafik durdu. Milletvekilleri ile polis müdürleri arasında tartışma yaşandı. Polisin ısrarı üzerine BDP’li grup geri döndü.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV