banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Kalpazan Çetesine Operasyon

İstanbul polisi, kalpazan çetesine yönelik iki ayrı adrese operasyon düzenledi.

15 Mart 2013 Cuma 00:52
Kalpazan Çetesine Operasyon
banner304

Kalpazan Çetesine Operasyon
İstanbul polisi, kalpazan çetesine yönelik iki ayrı adrese operasyon düzenledi.
İstanbul polisi, kalpazan çetesine yönelik iki ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda toplam 169 bin TL sahte para ele geçirilirken, 4 kişi ise gözaltına alındı. Zanlılardan birinin ailesini tatile gönderip evi imalathane olarak kullandığı ortaya çıkarken, operasyon anı polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir kalpazan çetesinin bastıkları sahte paraları piyasaya süreceği ihbarı üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde 19 Şubat- 12 Mart 2013 tarihleri arasında Fatih ve Esenyurt olmak üzere çeteye iki farklı operasyon düzenlendi.

Yapılan ilk operasyonda 20 TL ve 200 TL'lik banknot

olmak üzere toplam 110 bin 800 TL sahte para ele geçirildi. İkinci operasyon ise Esenyurt ilçesinde zanlıların sahte para basmak için imalathane olarak kullandıkları bir apartman dairesine düzenlendi. Belirlenen adreste yapılan operasyonda M. K., Ö.A., B.Y. ve Z.B. isimli 3 şahıs gözaltına alındı. Operasyonda kalpazan şebekesinin B. Y. isimli şahsın evini imalathane olarak kullandığı ve zanlının bunun için ailesini 10 günlüğüne tatile gönderdiği ortaya çıktı. Evde yapılan aramalarda 94 üçlü tabaka halinde 100 TL'lik, 15 ön yüzü basılmış 100 TL'lik, 1 arka yüzü basılmış 100 TL'lik,

42 adet 200 TL'lik, 32 ön ve arka yüzü basılmış 200 TL'lik, 27

üçlü tabaka halinde ön yüzleri basılmış 200 TL'lik

ve 1 üçlü tabaka halinde arka yüzleri basılmış 200 TL'lik banknot olmak üzere toplam 58 bin 200 TL sahte para ele geçirildi. Ayrıca yapılan aramalarda filigram şeridi basılı tomar halinde para kağıdı,

3 çöp poşeti içersİinde çok sayıda yırtılmış 200 TL'lik banknot, 1 serigraf tablası, 1 PVC makinesi, 6 renkli yazıcı, 50 gram sedef tozu, 1 bilgisayar, 1 harddisk ve 1 CD'ye el konulduğu ifade edildi.

Öte yandan, imalathane olarak kullanılan evde yapılan arama anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, operasyonlar kapsamında toplam 4 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV