banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Emine Erdoğan Bilgi Evi açtı

Küçükçekmece Belediyesi eğitime yönelik yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Söğütlüçeşme ve Halkalı Çamlık Bilgi Evleri eğitime kazandırıldı.

09 Mart 2012 Cuma 23:32
Emine Erdoğan Bilgi Evi açtı
banner299
Emine Erdoğan Bilgi Evi açtı

Küçükçekmece Belediyesi eğitime yönelik yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Söğütlüçeşme ve Halkalı Çamlık Bilgi Evleri eğitime kazandırıldı. Söğütlüçeşme Bilgi Evi’nin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’la birlikte gerçekleştirdi.

“Dünyayı değiştirmek için insanı; insanı değiştirmek için eğitimi geliştirmek gereklidir” vizyonuyla yola çıkan Küçükçekmece Belediyesi Söğütlüçeşme ve Halkalı Çamlık Bilgi Evlerini eğitime kazandırdı.
Dünya ve yanında iki kitabın üst üste bulunduğu bir formdan oluşan ve ilginç mimarisiyle dikkat çeken Söğütlüçeşme Bilgi Evi’ni Başkan Aziz Yeniay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdi

MİMARİ VE KONSEPTİ ÇOK ÖZEL

Söğütlüçeşme Bilgi Evi’de yapılan açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Yeniay 2 yeni Bilgi Evi daha hizmete açtıklarını söyleyerek, “Küçükçekmece’de toplam 7 Bilgi Evimiz oldu. Bilgi Evlerimiz özellikle mimari ve konsept açısında son derece iddialı ve farklı. Bilgi altyapısıyla birlikte sosyal ve sanatsal faaliyetleri yönünde oldukça zengin konuma sahip. Bu Bilgi Evleri ile birlikte Küçükçekmece’de toplam 50 bin öğrenci eğitim görecektir. Bu açılışında bizleri onurlandıran Başbakanımızın değerli eşi Emine Erdoğan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ANNELER YÜREKLERİNİ CESARETLE ORTAYA KOYACAKTIR

Küçükçekmece’nin eğitime verdiği hizmetleri takdir ettiğini söyleyen Emine Erdoğan geçtiğimiz gün Şırnak’ın Uludere ilçesine Bağlı Ortasu Köyü’ne yaptığı ziyarete değindi. Erdoğan, çok anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, acılı ailelerle dertleştiklerini söyledi. “Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Rabbim hiç kimseyi böyle bir acıyla imtihan etmesin.” diyen Erdoğan, acıların paylaştıkça azaldığını ve kendilerinin de bu acıyı paylaştıklarını belirtti. Emine Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Uludere’de şunu bir kez daha hissettim. Anneliğin siyaseti ve ideolojisi yok. Evladını kaybetmiş bir annenin acısını en iyi şekilde yine bir anne anlayabilir. Eşini, babasını, ağabey ve kardeşini kaybetmiş bir kadının acısını en iyi şekilde yine bir kadın anlayabilir. Yaşanan acıları dindirecek ve sona erdirecek olanlarında anneler olduğuna inanıyorum. Anneler yüreklerini cesaretle ortaya koyabilir kahramanca seslerini yükseltebilirlerse eminim ki yaşanan acılar son bulacaktır.”

BİLGİ EVLERİ ÖNEMLİ GÖREVLER YAPIYOR

Kendi çocukluk yıllarında günümüz çocuklarının sahip olduğu imkânların bulunmadığının altını çizen Erdoğan, “Bizler çocukluğumuzu mahalle kültürü içerisinde tehlikelerden ve sorunlardan uzak güvenli bir şekilde yaşamıştık. Başta büyükşehirlerimiz olmak üzere, çocuklarımız çok çeşitli sorunlarla hatta tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar.”diye konuştu.
Bugünün çocukları için eğitim ve eğlence imkânlarıyla birlikte bazı risklerin de arttığına işaret eden Erdoğan, “Yavrularımızı korumak için eve kapatmak tabi ki çözüm değil. Eve kapanan, bilgisayarla vakit geçiren, sokaktan ve arkadaştan uzak kalan çocuk aynı zamanda içine de kapanıyor. Bilgi Evleri çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı bu büyük sorunu çok önemli ölçüde çözüme kavuşturuyor. Çocuklar okul dışında kalan saatlerde güvenli kaliteli sağlıklı bir şekilde hem oynuyor hem öğreniyor hem de doya doya eğleniyorlar. Küçükçekmece Belediye Başkanımız Aziz Yeniay ve ekibini eğitime verdikleri bu önemli hizmetlerinden dolayı kutluyorum ” dedi.

DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR DÜZENLEME

Aileyi Koruma ve Kadına Karşı Şiddeti Önleme Yasası’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde kabul edilmesine de değinen Erdoğan, yasanın tarihi bir nitelik taşıdığını söyledi. Kadınlara, çocuklara ve aile fertlerine yönelik şiddetin ağır bir şekilde cezalandırılacağını dile getiren Erdoğan, “Şiddete maruz kalanlar devlet tarafından koruma altına alınacak. Devrim niteliğindeki bu düzenleme, hanım kardeşlerimize yönelik insanlık dışı uygulamaların önüne geçecektir. Bütün kadınların bu yasa ile elde etikleri haklarını öğrenmelerini, artık çaresiz olmadıklarını görüp, şiddete 'dur' demelerini özellikle rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşvmalardan sonra Başkan Aziz Yeniay, Emine Erdoğan’ı Söğütlüçeşme Bilgi Evi’ni gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Çıkışta Başkan Aziz Yeniay , Emine Erdoğan katılımdan dolayı bir tablo hediye etti.



 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Eren Meryem 12 yıl önce yorumlandı

      emine erdogan acmasin da kim acsin kimin parasiyla actiysa ?is kadini mi bu bayan yoksa ev kadinimi ? neyse miletin parasiyla acicak tabi onun adi emine deyil baska bir isimde de olabilirdi insanlar cahil deyil artik nerden geliyo nere gidiyo biliyolar bu insanlar ne harami bilir nede helali acicak tabi vergi parasi bunlar ..sinirlendim neyse kolay gelsin..

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV