banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Bu da güç tuşu virüsü

Telefonların güç tuşuna basıldığında aktif hale gelen yeni virüs dalgasına dikkat

23 Şubat 2015 Pazartesi 11:08
Bu da güç tuşu virüsü
banner304
Bu da güç tuşu virüsü
Telefonların güç tuşuna basıldığında aktif hale gelen yeni virüs dalgasına dikkat...

Android 5.0 Lollipop kullanıcıları yeni bir zararlının tehdidi altında. Telefonlara bulaşan yeni zararlı, kullanıcıların telefonu kapatması halinde devreye giriyor ve telefonun kapanmasını engelliyor, ancak kullanıcı telefonun kapanmış olduğunu düşünüyor. Zararlı yazılım bu sırada açık olan telefonda her türlü zarar verici eylemini yakalanma riski olmadan gerçekleştiriyor.

Antivirüs yazılımı üreticisi AVG'nin tespit ettiği yazılım, kullanıcı kapama düğmesine bastığında harekete geçiyor ve sahte bir kapatma penceresi çıkarıyor. Bu sırada zararlı yazılım ekranı tamamen karartıyor ve cihazın tüm sinyal uyarılarını kesiyor. Kullanıcı cihazının kapandığını sanırken, virüs için arka planda rahatça hareket etme imkanı doğuyor.

Bu zararlının bir telefona kendini kopyalayabilmesi için telefonun 'Rootlanmış' olması gerekiyor. Android'in temel güvenlik duvarlarını kırmamış normal kullanıcılar içinse henüz bir tehlike teşkil etmiyor. Ancak eğer telefonunuzu daha önce root'ladıysanız (yani telefonu kırdıysanız), telefonunuzu kapadığında gerçekte kapanmış olduğuna emin olmak için, pilini çıkarmak zorunda kalabilirsiniz. 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV