banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Can güvenliğim yok

Yönetmenliğini yaptığı, olağan dışı bir ülke olan Pinima'nın canlandırıldığı "Mi Minör" oyunu nedeniyle, Yeni Şafak gazetesinin hedef tahtasına koyduğu tiyatrocu Memet Ali Alabora basın açıklaması yaptı.

10 Haziran 2013 Pazartesi 14:59
Can güvenliğim yok
banner311
Can güvenliğim yok
Yönetmenliğini yaptığı, olağan dışı bir ülke olan Pinima'nın canlandırıldığı "Mi Minör" oyunu nedeniyle, Yeni Şafak gazetesinin hedef tahtasına koyduğu tiyatrocu Memet Ali Alabora  basın açıklaması yaptı.

BİR OYUNUN İÇERİSİNE ÇEKİLMEYE ÇALIŞIYORUM
Cağaloğlu Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilen toplantıda Alabora , Gezi Parkı sürecinde yaşadıkları anlatarak " Yeni Şafak gazetesinin böyle aklı zorlayan bir sonuç çıkartması şaşırtı. Bir oyunun içerisine çekilmeye çalışılıyorum. Can güvenliğim yok, avukatım aracılığıyla koruma talebinde bulundum. Son olarak Yeni Şafak gazetesine bir teşekkür borçluyum. Tiyatroyu bu kadar ciddiye aldığınız gösterdiğiniz için. Çağımızda tiyatro ile toplumsal olaylar yaratmak mümkün değil" dedi.
GEZİ'NİN PROVASI İDDİASI
Yeni Şafak gazetesinde bugün yayımlanan haberde, Meltem Arıkan tarafından yazılan ve aylar öncesinde Mehmet Ali Alabora ve Pınar Öğün tarafından sahnelenen Mi Minör oyununun Gezi protestolarının provası olduğu iddia edildi.
Mİ MİNÖR
"Dünyanın kendine özgür tek ülkesi" Pinima’da geçen Mi Minör, seyircinin oyuncu, oyuncunun kimi zaman seyirci olduğu farklı bir oyun olacak. Demokrasiyle yönetilen bir ülkenin meydanında geçen oyunda başta Mehmet Ali Alabora, Pınar Öğün, Can Kahraman, Sennur Nogaylar, Fuat Onan olmak üzere 16 kişilik bir ekip yer alıyor. Demokrasiyle yönetilen ülkede iki parti var ve iki partinin de başkanı aynı. Her şeye başkanın karar verdiği Pinima’da halkın iradesi ve başkanın onayıyla mevsimler bile değiştirilebiliyor. Düşünmeye gerek olmayan ülkede isteyen düşünce özgürlü satın alabiliyor. Kadınların kendi aralarında, erkeklerin kendi aralarında özgür olduğu bir ülke Pinima. Tiz sesleri yasaklanmış bir piyanist ve onun ekibi, sosyal medyayı kullanarak ülkede yaşananları tüm dünyaya canlı olarak duyuruyor. Mi Minör oynandığı anda dünyanın her yerinden canlı olarak takip edilebilecek ve farklı ülkelerden dijital oyuncular ve dijital seyirciler de oyuna katılabiliyor. Seyircilere, oyuna gelirken akıllı telefonlarınızı yanınızda getirin, çağrısı yapılıyor.
YENİ ŞAFAK'IN PES DEDİRTEN İDDİASI
"Gezi Parkı'nda ağaçların kesileceği iddialarıyla başlayan ve sosyal medyadaki yalan haberlerle birdenbire büyüyüp 'hükümet istifa' kampanyasına dönüştürülen eylemler 14'üncü güne girdi. Faiz lobisinin desteğiyle uluslararası bir operasyona dönüştürülmek istenen olaylarla ilgili ortaya çıkan yeni bir bilgi Gezi eylemlerinin masumiyetiyle ilgili kafaları karıştıracak nitelikte. 1 Aralık 2012 ile 14 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul'da sahnelenmiş 'Mi Minör' adlı tiyatro oyununda Gezi olaylarının birebir provası yapılmış. Eylemlerin ilk gününden beri sosyal medyada halkı tahrik edici mesajlarıyla dikkat çeken oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın yönettiği ve Ak Parti'ye ait şekilleri çağrıştıran sembollerin hedef gösterildiği oyunda, halkın nasıl isyan etmesi gerektiği, isyan ederken de sosyal medyada nasıl örgütleneceği anlatılıyor. İngiltere'deki Londra merkezli bir ajans tarafından da desteklenen oyun, Gezi eylemleri başlamadan önce Türkiye'de tam 4 kez 'trend topic' olmayı başarmış."

İşte Mehmet Ali Alabora’ya destek veren sanatçı ve sosyal medya kullanıcılarının attığı tweet’lerin bazıları:

emre kinay ‏@emrekkinay
Yalan haber ise derhal hukumetin yalanlamasi gerekir haber dogruysa demokrasinin(turu olmaz ama hadi) hicbir turunde fisleme olamaz.Korkunc

Gonca_Vuslateri ‏@Gonca_Vuslateri
Milyar yıldır bu oyunlar bu şekilde gidiyor çünkü tiyatro geleceğin habercisi ve ışığı degil midir? Antik Cağ oyunlarının da zoru mu var?

Özlem Özdemir ‏@ozlemozdemir
Yeni Şafak Mi Minör oyunu üzerinden Memet Ali Alabora’yı hedef gösteriyor! Saat 14.00′te Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yapılacak

Yenal Bilgici ‏@yenalbilgici
yeni şafak’ın tiyatro haberi. yazık, kendi yaşadıklarınızdan hiçbir şey öğrenmemişsiniz. ya da çok şey öğrenmişsiniz ki daha fena.

Ahmet Ümit ‏@baskomsernevzat
Gezi direnişi nedeniyle Mehmet Ali Alabora’yı suçlamak, McCarthy’ci bir alışkanlıktır. Sanatçılara dokunmayın, daha çok rezil olursunuz…

Gökhan Kaya ‏@karaolorin
Yeni Şafak Mehmet Ali Alabora’yı hedef göstereceğim derken uçtu!

Buket Dereoğlu ‏@DereogluBuket
14:00′de gazeteciler cemiyeti önünde Mehmet Ali alabora için toplanıyoruz. yalnız değilsin arkadaşım!

Koray Çalışkan ‏@koraycaliskan
Yeni Şafak GAzetesi ne yapmaya çalışıyor. Tiyatro oyununda Gezi Eylemleri provası yapılmış! Ayıp yahu. Günah…

tugrul tülek ‏@tugrultulek
Memet Ali Alabora’yı hedef göstermek nasıl bir aptallıktır?ne ahlak ne etik kalmış Yeni Şafak’ta.

Çapulcu Adam ‏@barisatay
Biz de Mehmet Ali Alabora’yı yedirtmeyiz !!!

sevinç erbulak ‏@SErbulak
Memetali Alabora bugün saat 14′te cağaloğlu gazeteciler cemiyetinin önünde basın açıklaması yapacak. onu hedef gösteren zihniyeti kınıyorum.

SUAVİ ‏@SUAVI_SUAVI
Memet Ali Alabora dostumuzdur-kardeşimizdir- barış dili olan, demokrasiye inanan çalışkan bir arkadaşımızdır.”Yedirtmeyiz”!!!!

 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV