banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Haluk Levent: Keşke hep komünist kalsaydım

Borç batağındaki ünlü rockçı: "Konser paralarıyla bu borç ödenmez!"

05 Mayıs 2013 Pazar 12:22
Haluk Levent: Keşke hep komünist kalsaydım
banner299
Haluk Levent: Keşke hep komünist kalsaydım
Borç batağındaki ünlü rockçı: "Konser paralarıyla bu borç ödenmez!"
Bir nesil onun şarkılarıyla büyüdü.. Hepimizin yüreğine dokunmuş şarkıların kahramanı.. 90'lı yılların efsane 'Rock'çısı Haluk Levent, uzun yıllardır borç batağında. Tefecilere olan borcu yüzünden hapse girip çıkan ve birçok kez de gözaltına alınan Levent, Sabah'tan Okan Can Yantır'a samimi açıklamalarda bulundu ve "Keşke hep komünist kalsaydım. Ben parayı sevmeyen bir adamım. Keşke hiç parayla, pulla, şirketle işim olmasaydı." diye isyan etti.

İşte yeniden ayağa kalkmaya çalışan Levent'in açıklamaları
HAYAT KAVGAMI ANLATAN ŞARKI: KRAL ÇIPLAK

Neşeni, hüznünü ve hayat kavganı en iyi anlatan şarkıların hangileri?
Hüznün ve aşkın şarkılarını yapan bir adama neşesini sormak, zor bir soru oldu. Ama yıllar önce bir türküyü 'cover'lamıştım; o, bizle özdeşleşti. 'Kızılcıklar Oldu mu?', benim neşemi en iyi anlatan parçadır. Hüznüm için; 'Elfida' derim. Özel bir durumu vardır o şarkının. Burada röportaj esnasında açıklamak; bu şarkının amacına çok ters olur. Ama bilenler de bilir. Beyzanur diyeyim, başka bir şey demeyeyim. Hayat kavgamı anlatan şarkı da 'Kral Çıplak'tır. Benim hayat hikayemdir adeta.

Kendini 'solcu' olarak tanımlayan bir adamsın ama bu tip toplumsal olaylara sağ eğilimli tepkiler veriyorsun...
Ben olaya, insan hakları açısından baktım hep. Bizde, yerleşik sağ ve sol düşünce tarzları vardır; kalıplaşmıştır bunlar. Ben o kalıplara takılmam. Ortada bir doğru varsa ve bu doğruyu muhafazakar kesim savunuyorsa; ben onun karşısında duramam. İnsanlığımı sorgulatır bu bana. Muhalif olsan bile haklıya hakkını teslim edeceksin. Bizde solun içine düştüğü en büyük hatalardan biridir bu; ne olursa olsun muhalif olmak.

Peki, kendini birkaç kelimeyle anlatmanı istesem...
Dağınık, aptal, aceleci, duygusal, iyimser, hayalci ve umutlu.
HEPSİNDEN BERAAT EDECEĞİME İNANIYORUM

Kariyerini hızlı yaşadığını düşünüyor musun?
Hayat, gel-gitlerle ve iniş-çıkışlarla doludur. Şu anda devam eden birçok davam var. Bir o kadarından da aklanarak çıktım. Çok azı kaldı. Ben hepsinden beraat edeceğime inanıyorum. Ben şu anda, Haluk Levent olarak; Avrupa'da veya ABD'de hayatımı çok güzel şekilde devam ettiririm. Arkamdan birkaç yazı yazılır, sonra unutulur. Ama ben, Haluk Levent'i yaşatmak için mücadele ediyorum. Çünkü Haluk Levent, bu ülkenin vicdanıdır; türban eyleminde de vardır, YÖK karşıtı eylemde de... Sırf borçlarım var diye böyle bir adamı silemem. Sırf bunun için mücadele ediyorum. Yaptığım yanlışların da karşılığını ödüyorum.

O kadar borcun varken hâlâ yardım konserlerine nasıl çıkıyorsun?
Alacaklı bekler ama hasta beklemez...
EVET, ÇOK HATA YAPTIM

Zor dönemlerinde yalnız bırakıldığını düşündün mü?
Medyanın beni eleştirdiğinden daha fazla ben kendimi eleştirmişimdir. Sevenlerim, bu samimiyeti görüyor zaten. Evet, çok hatalar yaptım ve bu hatalar üst üste geldi ama inan; sahneye çıktığım zaman dünyanın en güzel adamı olurum ben. Sevenlerim bunu görüyor. Ve hep benim yanımda oldular. O yüzden, yalnız bırakıldığımı düşünmüyorum. Tüm konserlerimde izdiham oluyor; zannedersin ki yeni çıkmış bir popstar'ım.

Bugüne kadar "İyi yapmışım" dediğin bir şey?
İyi ki 'Annemin Türküleri' albümünü yapmışım. İyi ki türküler söylemişim.
KEŞKE HEP KOMÜNİST KALSAYDIM

"Keşke yapmasaydım" dediğin bir şey?
Keşke hep komünist kalsaydım. İdeolojik değil, ekonomik anlamda diyorum. Ben parayı sevmeyen bir adamım. Keşke hiç parayla, pulla, şirketle işim olmasaydı.
ŞU ANDA ÇÖZÜM SÜRECİNDEYİM

Bu hayatı fazla hızlı yaşadığını, çok fazla şeyi omuzladığını düşünüyor musun?
Karşında hayatı bencil yaşamış, düşmanlarının arasında en büyük düşmanı kendisi olan bir adam duruyor. Ekonomik olarak yaşadığım tüm sorunların sebebi benim. Ama yılmadım, düşmedim. Şu anda çözüm sürecindeyim. Kalan borçlarımın hepsini temizlemek için gece gündüz çalışıyorum. Kaçmayarak, borçlandığım insanlarla birebir anlaşmalar yaparak çözüm sürecine girdim. Nasıl şu anda hükümet bu topraklara barış getirmek için çözüm sürecine girdiyse; ben de aynısını yaptım. İçimdeki savaşı durdurmaya karar verdim. Geçmişimi iyi analiz ederek, yanıma doğru insanlar alarak yeni bir yola çıktım.
İNŞALLAH DÜZLÜĞE ÇIKACAĞIM

Ülkeyle paralel bir gelişimin var o zaman. Peki, kısa sürede düzlüğe çıkacağını düşünüyor musun?
Ben ülke adına umutluyum. Bugüne kadar Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının tüm mücadelelerine şarkılarıyla, düşünceleriyle destek vermiş bir adam olarak; çözüm sürecinin hemen reddedilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Şans vermeliyiz, sakin olmalıyız. Bak bu topraklarda aylardır kan akmıyor; fena mı oldu! Bende de durum benzer. İnşallah düzlüğe çıkacağım; o umudu taşıyorum.

Yine bu topraklarda, tarihin bir döneminde doğma şansı verselerdi; hangisini seçerdin?
1920'li yıllarda yaşayıp meclis kürsüsünden konuşma fırsatı bulmayı çok isterdim. Memleketin son 30 yıldır çektiği terör acılarını, o günden engellemek isterdim. O zamanın büyük devlet adamlarına saygısızlık olarak algılanmasın bu. Sadece bugünü bildiğim için, söyleyecek birkaç cümlem olurdu.

30 yıl sonra bir masada senden bahsedildiğinde, ne denmesini istersin?
Benim isteyip istemememle alakalı değil; zaten ne diyeceklerini adım gibi biliyorum.

Ne diyecekler?
"Çok acayip ve çok deli adamdı" diyecekler.
ZENGİN ADAM, PARASI OLAN ADAM DEĞİL

Bu hayattan ne öğrendin?
Bu hayat bana, hayattaki en büyük zenginliğin; evinde rahat rahat televizyon izlemek, kimse tarafından rahatsız edilmemek olduğunu öğretti. Aile denen kavramın, hayattaki bütün zevklerden üstün olduğunu da öğretti bir yandan. İnsanın annesinin, babasının, ailesinin sıcaklığının en büyük zenginlik olduğunu öğretti. Bence zengin adam, parası olan adam değil. Parası olan adam, maddi gücü olan adamdır sadece; ama bu, mutlu olduğu anlamına gelmez. Mutlu adam; bir ağacın gölgesine oturup huzurla çayını içebilen adamdır.
KONSER PARALARIMLA BORCUMU KAPATAMIYORUM

Müzik piyasası krizdeyken bile konserlerin dolup taşıyor. Ekonomik olarak rahatlatan bir durum olmalı...
Konserlerim dolup taşıyor evet, çok da fazla konser teklifi alıyorum, ama doğruyu söylemek gerekirse; konserlerden kazandığım parayla geçmişin borçlarını tam dengeleyemiyorum. Çok daha büyük ödemeler yapmam gerekiyor. Ama bu kitle benim yanımda olduğu sürece, inanıyorum ki uzun dönemde halledeceğiz.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV