banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ozan Çolakoğlu Rakipsiz bir iş yaptık

Sezen Aksu'dan Tarkan'a usta isimlerin şarkılarını kendi düzenlemesiyle ilk albümünde toplayan Ozan Çolakoğlu konuştu .

08 Haziran 2012 Cuma 17:29
Ozan Çolakoğlu Rakipsiz bir iş yaptık
banner299
Ozan Çolakoğlu: Rakipsiz bir iş yaptık
Sezen Aksu'dan Tarkan'a usta isimlerin şarkılarını kendi düzenlemesiyle ilk albümünde toplayan Ozan Çolakoğlu konuştu .
Ünlü aranjör Ozan Çolakoğlu; Tarkan, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Gülşen, Yalın, Sertab Erener ve Göksel'in yeni şarkılarını ilk albümü '01'de bir araya getirdi. Şarkıların düzenlemesini yapan Çolakoğlu ile albümünü ve ünlü isimlerle çalışma sürecini konuştuk..

Uzun yıllar aranjörlük yapan biri olarak albüm yapmaya nasıl karar verdiniz?
Aslında yıllardır yapmak istediğim bir projeydi. Müziğe başlamam da kendi adıma bir şeyler yapabilmek içindi. Daha sonra müzik ortamlarına gire çıka, yaptığım işler de beğenilince, aranjörlük kariyerim başladı. Çok yoğun çalıştığım için de kendime ait bir albüm yapma fırsatım olmadı. İlk çıkışımı ise ünlü isimleri bir araya getirerek, bu tarz bir albümle yapmak istedim. Aslında albümü geçen yıl çıkarmak istemiştim ama içime sinmesini bekledim.
BEKLENTİ ÇOK YÜKSEK

Birçok ünlü isimle çalışmış olmanız beklentileri de yükseltiyor, öyle değil mi?
Tabii ki yükseltiyor. Çok güçlü isimlerle çalıştım. Hemen hemen hepsinin yeni şarkısı... Tarkan hayranları için çok özel bir albüm; iki yeni şarkısı var çünkü. Gülşen'in albümü ertelendi ama yeni bir şarkısına bu çalışmada yer verdik. Ajda Pekkan ve Sertab Erener için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Sezen Aksu'nun şarkısını albüm tamamlanmadan 15 gün önce bu işe dahil ettik. Çok içime sinen bir albüm oldu. Çalışmanın büyük kısmı bana ait olduğu için, sanatçılarla birkaç gün stüdyoda olmak yetti.

Şarkılara nasıl karar verdiniz? Çoğuna şarkıcılarla beraber karar verdik. Yalın'la kendi albümü sırasında çalışırken "Benim albüme de bir şarkı yapalım" dedik mesela. Tarkan kendi yaptığı şarkılardan getirdi ve onların arasından seçtik. Ajda Pekkan single yapmak istiyordu; o şarkıyı bu albüme dahil ettik.
HADİSE İLE ÇALIŞMAK İSTERİM

Bu albüm için rakipsiz diyebilir miyiz?
Tabii ki diyebiliriz. İsimler çok büyük ve bu isimlerin şu anda yeni albüm yapmamış olmaları da hayranlarını bu projeye çekecektir. Öyle bir avantajı var tabii ki...
Bundan sonra kimlerle çalışacaksınız?
Aynı isimler de olur ama farklı kişilerle de çalışmak isterim. Önümüzdeki yaza üç-dört parçalık maxi single yapabilirim. Bu albüme yetiştiremedik ama o projede Hadise ile çalışabilirim. Yıldız Tilbe ve Şebnem Ferah'la da... Teoman'la da bu albümde birlikte olacaktık ama seçtiğimiz şarkıya istediğim gibi bir düzenleme yapamadığım için vazgeçtik.

Albümün adını neden '01' koydunuz?
İlk albüm olduğu için böyle bir isim seçtim. Bir şarkının ismini koymak olmazdı çünkü hepsi iyi şarkılar. Birinin ismini koysanız kayırmak gibi olacaktı. Bundan sonra da '02', '03' diye gidecek.

Bu işe başlarken ünlü bir aranjör olacağınız aklınıza gelir miydi? Buna geçici bir iş olarak bakıyordum. Aranjörlükle ilgili bir kariyer düşünmemiştim ama daha sonra böyle gelişti. Kendimi mutlu etmek için bu işi yapıyorum. İş seçerken de; beni mutlu edecek şarkıların olmasına özen gösteriyorum.
İSMİM İÇİN GELENİ REDDEDERİM

Bir aranjörün şarkının tutup tutmayacağıyla ilgili bir öngörüsü olabilir mi?
Yanılabilir... Doğru zaman çok önemli. İnandığınız bir şarkı, yanlış zamanda çıkarsa tutmuyor ya da ummadığınız bir şarkı, inanılmaz tutuyor. Bazen bu konuda müzisyenlik dezavantaj olabiliyor. Halkın kulağıyla dinlemek başka bir şey çünkü... Ben de bir şarkıyı dinlerken, meseleye dinleyici olarak bakmaya çalışıyorum. Kendi müzik zevkimi değil de, insanların müzik zevkini düşünüyorum. Şarkının konserde söylendiğini hayal ediyorum, insanların o şarkıya tepki verip vermediğini düşünüyorum.

Geri çevirdiğiniz isimler oldu mu hiç?
Sadece ismim için gelenler oluyor. Bunu anladığım zaman kaçıyorum çünkü şarkılarını bir başkası aranje etse, daha iyi olabilir.

Bir şarkıcı size geldiğinde "Bu şarkı tutmaz" dediğiniz oluyor mu peki?
Öyle bir sorumluluk almak istemiyorum. Ama "Bu şarkıyı sevmedim, şu aranjör yapsın" dediğim oluyor.
AVRUPA PİYASASINA GİRMEK İSTİYORUM

Bundan sonra yabancı bir isimle çalışmayı düşünüyor musunuz?
Evet, düşünüyorum. Bu albümde olmadı ama iki isim var aklımda. Biri, ikinci çıkaracağım albümde mutlaka olacak. Hedefim Avrupa piyasasına girip yabancı bir solistle iş yapmak. Yurtdışına açılmak kafası değil ama bu; oranın özgürlüğü benim hoşuma gidiyor. Müzikleri sürekli değişiyor. Avrupa yeniliğe açık. Biz de ise üç yılda bir değişiklik oluyor.
DUKAN DİYETİYLE 12 KİLO VERDİM

Kilo vermişsiniz...
Dukan diyetine başladım. İlk sekiz gün sırf protein aldım ve beş kilo verdim. Sonra protein ve sebze alarak devam ettim. Toplamda 12 kilo oldu. Bir yandan da spor yaptım. Yediklerime dikkat ediyorum. Akşamları çok yeme alışkanlığımdan vazgeçtim.
Gülşen ile birlikte olduğunuza dair dedikodular çıktı. Ne diyeceksiniz?
Yalın ve Gülşen'le çok sık görüşüyorum. Gülşen, Murat Dalkılıç'a da, Hadise'ye de şarkı verdi. Birlikte çalışıyoruz, yemeği de beraber yiyoruz. Bunda bir şey yok ki! Yalın'la da aynı sıklıkla görüşüyorum. Herkes istediğini yazıp çizsin, hayatlar ortada... Benim herhangi bir rahatsızlığım yok.
ONA ÇALIŞIRKEN HAYRAN KALDIM

Çalıştığınız isimlerle ilgi neler söylersiniz?
Tarkan çok titizdir. "Albüm çıkacak" deriz, erteleriz. Şarkıları yaparken başından sonuna kadar o da oluyor. Bazıları "Senin Tarkan'a yaptıkların farklı oluyor" der. Aslında ben yapacağımı yapıyorum, işin içine Tarkan girdiği için farklı bir şey ortaya çıkıyor. Onunla çalışırken yoğun ve stresli bir ortam oluyor ama çabalarımızın karşılığını da alıyoruz. Ajda Hanım'la geçen sene ilk single'da çalıştık. Onunla beraber çalışmak, stüdyoda kayıt yapmak o kadar zevkli ki... Çalışırken de ona sürekli hayranlık duyuyorsunuz. O gerçekten süperstar... Gülşen, Yalın ve Göksel'le çok rahat çalışıyoruz, iyi arkadaşız.

Sabah

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV