banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

PAPATYA GÜLÜŞLÜ GÜNLERE YAKLAŞIRKEN

28 Şubat 2016, 19:39



PAPATYA GÜLÜŞLÜ GÜNLERE YAKLAŞIRKEN

Merhaba değerli BÜYÜK HABER okuyucularım . Mevsim artık bahara koşuyor, güneş daha parlak kuşlar daha neşeli şarkılar söylüyor. Soğuk karanlık günlere ve soğuk yüzlere yavaştan elveda demenin vakti geldi. Papatya gülüşlü günler kapıda, gözlerimiz yeşilin her tonuyla bayram edecek. Sadece yeşil değil elbette doğa uyanırken renk cümbüşü sunar bizlere bu renkler hayatın ritmidir. Bahar temizliği başlar evler köşe bucak temizlenir mis gibi bahar kokar. İnsan bedenini ve ruhunu dinlendirmeli, bir çoğumuz kıştan kalma kilolara veda etmek isteriz baharın gelmesiyle birlikte yaza girerken fit bir bedene sahip olmayı kim istemez elbette ki yediklerimize dikkat ederek sporu da hayatımıza almamız gerekir ee herseyin bir bedeli mutlaka vardır. Benim tercihim doğa sporlarından yana doğada tempolu bir şekilde yürümek, hem fizik olarak hemde düşünce olarak bizleri zinde tutar daha sağlıklı şeyler düşünür boş endişelere meyilli olmayız.

Ben de böyle güneşli bir bahar gününde, hem spor hemde ruhumu dinlendirmek adına, yürüyüş yapmaya karar verip uygun kıyafetleri giyip kendimi dışarı attım. Yaşadığım yerde doğaya verilen önem neticesinde uygun yürüme yerleri olması spor yapan ve doğayı seven kişiler için bulunmaz bir nimettir. İnsanın içini hoş duygular kaplar bahar günlerinde, kalbin ritmi daha değişik olur sanki ve aşklar daha yoğun yaşanır ve kişi zihnini hangi düşünceyle meşgul ederse o düşüncelere daha çok yönelirmis. Bana da sanki bugün gördüğüm herşey kuşlar, çiçekler, böcekler hatta balkonlarda asılan temiz çamaşırlar dahi yazmaya teşvik ediyordu. Kalemle kağıdı birleştirmek gerekiyor diye düşünüyordum bu düşünceler içinde yürürken karşıdan tanıdık birini görür gibi oldum birkaç aydır kendisinden haber alamadığım Gülay'dı karşıdan gelen ve yüzünde mutlu bir ifade ,tabiri caizse ağızları kulaklarında derler ya işte öyle.

Kısa bir hoş beş ten sonra çimenlerin üzerine bağdaş kurup sohbete devam ettik. Uzun zamandır tanırım Gülay'ı iyi bir aile terbiyesi almış temiz kalpli bir arkadaşım lakin pek kırılgan olan yapısı gereği pek insanlarla iç içe olmaz mesafeli davranış tercih eder ,eşinden yaklaşık 2 sene önce ayrıldi iki çocuk annesi olgun bir bayan kızı evli oğluyla tek başına hayat mücadelesinde.

Anlatmaya devam ediyor birisiyle 3 aylık beraberliği olmuş çok sevdim inanıp güvendim lakin sebebini bilmediğim bir şekilde sessizce hayatımdan çıktı kayboldu nerede bilmiyorum deyip hem ağladı hem sitemler ederek yaşadıklarını anlattı. Bende üzülme giden sevgili olsun seni kaybettiği için bırak kendi üzülsün sevgine layık değilmiş 'her sorun kendi içinde çözümü de muhafaza eder ' diyerekten teselli ettim kendimce.

Peki dedim bu neşenin kaynağı nedir tüm bu olanlar ve çektiğin gönül sıkıntılarına rağmen gülebiliyorsun hayırdır.? Anlatmaya devam etti izine gittim izmir 'e sevmemeye tövbeliydim içimde sadece kin ve nefret vardı erkeklere karşı yaşadıklarım bana büyük bir ders olmuştu, nasılsa diyordum hammaddeleri belli sevmeyi dahi beceremeyen hissiz varlıklar yalnizligima sarılmak en dogrusuydu acı çekmekten iyidir, zamanla acılar bayatlardı elbet daha üzeri kabuk bağlamamıştı ruhunda kanayan yaranın. Ben böyle düşünürken kader ağlarını tekrar örüyormuş nerden bilebilirdim hayatın daima sürpriz bir planı vardır bunun hesabını yapmamıştım.

Küçük bir tatil kasabasındaydım bir balıkçı lokantası bulup oturdum siparişimi verip beklerken denizin gelgit dalgalarını seyrediyordum hafif bir müzik radyoda nostanji havası hakim yani anlayacağın derken bir bey yanıma geldi, elimi avuçlarının içine alıp, öptü ve dans edelim mi diye sordu.

Ben büyülenmişcesine gözlerinin içine baktım itiraz edemedim hem dans edip hem tanışma fırsatımız oldu kendisinin evli olduğunu karısını sevdiğini söyledi kendisinin yazar olduğunu şiirler yazdığını söyledi şimdilik şiir kitabım var ileride aşk romanı çıkarırım nasip diye tatlı bir şekilde gülümsedi üretebilmesi için ruhunu dinlendirmek için bu sakin tatil kasabasını tercih ettiğini söyledi ve devam etti ; sizide sevebilirim,bir şair sevmeden coşku yaşamadan üretemez. Sadece gülümsedim etkilenmistim ,ya ateşe yürüyecek ya da içimde yanan ateşe su olacaktı bu yakışıklı şair . Ertesi günün sabahı tekrar sahilde karşılaştık cebinden benim için yazdığı akroştik şiiri çıkarıp ellerime verdi kalbimin ritmi adeta değişmiş sanki yerinden çıkacak gibi atıyordu eyvahlar olsun neler oluyor du bana böyle sanki görünmeyen bir aşk perisi tekrar dene diyor du her insan kötü değildir..

Aksama doğru kasabadan ayrıldım onu istersem, nerde bulacağımı biliyordum zira kendisi ünlü bir yazardı..!

Hayatınızda, yönü sevgiye dönük bir pencere olsun . Sevgiyle kalın dostlarım


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Murat Mert 8 yıl önce yorumlandı

      sayın nagihan uyanık itiraf etmeliyim ki takipçin olarak bu yazı ile adeta büyüledin. ne hoş bir yorum ne güzel bir anlatım yoludur bu tebrik ederim gerçekten sizi. sizin gibi müstesna insanlar bizlere daima lazım. bahar tadında duyguları bizlere bahşettiğin için teşekkür ederim...

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV