banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Polis peşinde haberi YALAN çıktı !

Gazeteci Dursun Boran, yalan ve iftira dolu haber yapan Vedat Yenerer hakkında tazminat davası açıyor. Suç duyurusu yapıyor.

04 Ekim 2013 Cuma 17:34
Polis peşinde haberi YALAN çıktı !
banner304
Polis peşinde haberi YALAN çıktı !

Gazeteci Dursun Boran, yalan ve iftira dolu haber yapan Vedat Yenerer hakkında tazminat davası açıyor. Suç duyurusu yapıyor.

1 Ekim 2013 saat 10.15 de Çağlayan İstanbul Adliyesi 19. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Hulusi Pur. Vedat Yenerer in müşteki. Dursun Boran ın şüpheli olarak bulunduğu davaya başladı. Yağmur ve trafik nedeniyle Boran 2. celse duruşmaya yarım saat geç kaldı.

Yazdığı iddia edilen " Vedat Yenerer önce iftira eder sonra özür diler! " haber nedeniyle yargılanan Boran. Duruşmaya gelip, ifade vermediği için hakim yakalama emri düzenlenmesine duruşmanın 17.12.2013 saat 11.20 ye bırakılmasına karar verdi. Yenerer duruşma zaptını alıp adliyeden ayrıldı.

Dursun Boran yarım saat gecikmeyle duruşma salonuna girdi. Hakime trafik ve hava mualefeti nedeniyle mazeret beyan edip. Yeni celse açılmasını talep etti.

Hakim yarım saat önce bitirdiği duruşmayı CMUK gereğince 3. celse olarak tekrar başlattı. Boran ın ifadesini aldı.

YAKALAMA KARARINI DERHAL KALDIRDI !

Boran, haberi kendisinin yazmadığını. Başka bir sitenin yazdığını belgelerle anlattı. Hakaret suçu işlenmemiştir. Dava savcının dikkatsizliği nedeniyle açıldı dedi. Haberde suç, hakaret olmadığını Anayasanın 25. Basın Kanunu'nun 3. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 19. ifade hürriyeti dahilinde kalıp suç olmadığını. İfade hürriyeti dahilinde bir haber olduğunu. Yenerer in Silahlı Ergenekon  Terör Örgütüne üye olmaktan 7 sene 6 ay hapse mahkum olduğunu anlatıp, bunun belgelerini sundu.

Duruşma 2 ay sonraya ertelendi. Ancak, yalan ve iftira haber yapmayı alışkanlık edinen Yenerer kendi sitesinde Polisin Dursun Boran ı aradığını. Ağır cezada yargılandığını. Polisin yakalama kararı çıkardığını yazdı. ( Yakalama kararını polis değil. Mahkemeler çıkarır. Vedat bunu da bilmiyor)

Dursun Boran şunları söyledi : " Bu ahlaksızca yapılan yalan haberdir. Basın için yüz karasıdır. Bu tür haberler için insanlar internet ve basın daki haberlerin yalan olduğunu söylüyorlar. Hakkımda Ağır cezada avukat darptan bir tek dava yok. Facebook sayfamda Frankfurt da yaşadığımı yazdığımı söylemiş. İstediğim yerde yaşarım. Bu vizyon meselesi. Kime ne? Hakkımda yakalama kararı yok.

Duruşmadan sonra mahkeme kalemie sorsaydı doğruları öğrenirdi. Adamın doğru haber yapma derdi yok. Bu yalan haber için Vedat hakkında yarın tazminat ve ceza davası açıyorum. Mahkemenin yakalama kararını yarım saat sonra kaldırdığını gösteren duruşma zaptı ekte. Kendisi hakkında son 2 yılda 10 civarında suç duyrusu yaptım. Halen Vedat hakkında açtığım 10 bin TL tazminat davam B.Çekmece 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam ediyor. Davaya konu haber linki aşağıda.

http://www.dursunboran.com/basin_haberleri.asp?id=111

Tazminat ve suç duyurusuna neden olan haber aşağıda:

Polis Dursun Boran'ın peşinde!..
01 Ekim 2013 - 18:40
Hakkında çok sayıda ceza ve tazminat davası bulunan Dursun Boran adlı AKP aday adayı hakkında polis yakalama kararı çıkardı.

İstanbul Hadımköy Alkent 2000 Çamlıca sitesinde karşılıklı hukuk savaşına dönüşen "Mahalle mi, site mi? tartışmasında yıllardır aidatları ödemeyen, cezalar alan ve icraya gelen avukatı darp ettiği için ağır cezada da yargılanan Dursun Boran adlı AKP'nin aday adayı için mahkeme bu kez yakalama kararı çıkattı.

Bugün İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen 2013 / 319 esas no'lu ceza davasında sanık olan Dursun Boran'ın gazeteci yazar Vedat Yenerer hakkında yazdığı yalan iftira ve hakaretler nedeniyle savcılık tarafından başlatılan yargılamasına devam edildi. İkinci duruşmaya da katılmayan Boran hakkında hakim polise müzekkere yazılarak yakalanması kararı verdi.Facebook hesabında Frankfurt'ta yaşadığını beyan eden Boran'ın nerede olduğu bilinmiyor.

http://www.internetajans.com/haber/polis-dursun-boranin-pesinde-haberi-33908h.html

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV