banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Sabah ve ATV'nin satışı resmen açıklandı

Bir süreden bu yana medya kulislerinde dolaşan bilgiler, bugün Reuters tarafından doğrulandı.

07 Ocak 2012 Cumartesi 07:55
Sabah ve ATV'nin satışı resmen açıklandı
banner229
Sabah ve ATV'nin satışı resmen açıklandı
Bir süreden bu yana medya kulislerinde dolaşan bilgiler, bugün Reuters tarafından doğrulandı. Çalık Grubunun Sabah ATV'nin satışı için Goldman Sachs'a yetki verdiği açıklandı.
Bir süreden bu yana medya kulislerinde dolaşan bilgiler, bugün Reuters tarafından doğrulandı. Çalık Grubunun Sabah ATV'nin satışı için Goldman Sachs'a yetki verdiği açıklandı.
 
Yapılan açıklamada Çalık Grubunun Sabah ATV'nin satışı için Goldman Sachs'a yetki verdiği belirtildi. Çalık Grubu basın valıkları için teklifleri 18 Ocak'a kadar alacak.
 
Gelen ilk bilgilere göre satışta TIME Warner,  KKR ve TGP'nin en büyük talipler olduğu konuşuluyor.
 
2007'DE ÇALIK ALMIŞTI
 
1.1 milyar dolarlık teklifle Sabah ATV'yi satın alan Ahmet Çalık Türkiye'nin en büyük ikinci medya patorunu olmuştu.;
 
Financial Times gazetesi, ihaleyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın damadının yönettiği bir şirketin kazandığını belirterek ihalenin sonucunun “taraflı medya oluşumu korkularını yarattığı” yorumunu yapılmıştı.
 
Financial Times, “Türk medya grubu satışı, taraflı oluşum korkularını yarattı” başlıklı haberinde Sabah-ATV ihalesini değerlendirdi. Gazete “Muhalefetin, hükümetin taraflı bir medya yaratmaya çalıştığı yolundaki suçlamaları arasında Türk başbakanının damadı tarafından yönetilen bir şirket, ülkenin en büyük medya gruplarından biri için düzenlenen açık artırmayı kazandı” diye yazmıştı.
 
İhalede teklif yapan tek potansiyel alıcı olan Çalık Holding’in 1.1 milyar dolar önerdiğini belirten gazete, ihaleye katılması beklenen RTL, News Corp ve Carlyle’nin ise teklif sunmadığını kaydedilmişti.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV