banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Sansüre büyük tepki! Protestocular NTV'yi bastı

Taksim'de ve Türkiye'nin birçok bölgesinde yüzbinlerce kişinin katıldığı Gezi Parkı eylemlerinde hiçbir Türk televizyonunun canlı yayına geçmemesi ve olaylar ile ilgili görüntüleri yayınlamamasına büyük tepki.

01 Haziran 2013 Cumartesi 16:11
Sansüre büyük tepki! Protestocular NTV'yi bastı
banner229
Sansüre büyük tepki! Protestocular NTV'yi bastı
Taksim'de ve Türkiye'nin birçok bölgesinde yüzbinlerce kişinin katıldığı Gezi Parkı eylemlerinde hiçbir Türk televizyonunun canlı yayına geçmemesi ve olaylar ile ilgili görüntüleri yayınlamamasına büyük tepki.

Taksim'de ve Türkiye'nin birçok bölgesinde yüzbinlerce kişinin katıldığı Taksim Gezi Parkı eylemlerinde hiçbir Türk televizyonunun canlı yayına geçmemesi ve olaylar ile ilgili görüntülere yer vermemesi büyük tepki topladı.

İTÜ öğrencileri ve Taksim'den gelen bir grup NTV önünde eylem yaptı.Yandaş basın sloganları atan protestocular Maslak'taki NTV binası önünde oturma eylemi yapıyor.

Hükümet mi uyguladı, televizyonlar otosansür mü yaptı tartışması sürüyor, ancak sosyal medyada haber televizyonlarına tepki dinmek bilmiyor.

Haber kanallarının hiçbiri tek bir kare görüntüyü dahi ekrana getiremezken, sadece saat başlarında muhabir bağlantıları yaparak çok sınırlı bilgi aktarmayı tercih ettiler.
Yabancı televizyon kanalları ise başta BBC, El Cezire, CNN, ARD, ZDF olmak üzere Türkiye'de yaşananları birinci haber olarak ekranlarına taşıdı.

Türk televziyonlarının tümünün aynı şekilde olayları görmezden gelmesi, iki soruyu gündeme getirdi. Hükümet tarafından yapılan bir sansür uygulaması söz konusu oldu mu?

Bu soruyla ilgili olarak gazeteci Uğur Dündar bazı televizyon kanallarının arandığını ve "Beyefendi görüntülerin yayınlanmasından rahatsızlık duyuyor" denildiğini iddia etti.

Ancak bunun ötesinde hiçbir haber kanalının yöneticisinden bu yönde bir açıklama gelmedi.

Diğer taraftan, Le Monde başta olmak üzere hemen tüm yabancı basın temsilcileri, Türk kanallarına sansür uygulandığı yönünde haberler ve bilgiler geçti.

İkinci soru ise kanal yöneticilerinin kendilerinden ve toplu olarak mı böyle bir uygulamaya gittiği.

Ancak sonuç ne olursa olsun, Twitter üzerinden gelen tüm yorumlar, Türk haber kanallarına çok büyük bir tepki olduğunu net şekilde ortaya koyuyor. Aynı şekilde gazetelerin internet sitelerinde de haberler son derece sınırlı şekilde okurlara sunuluyor.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV