banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Vedat Yenerer'e savcıdan red

Kendisi herkesi tenkit ediyor, ama tenkiti hazmedemiyor! Şişli savcılığına suç duyurusu yapan Yenerer'e savcı Red cevabı verdi.

25 Kasım 2011 Cuma 10:36
Vedat Yenerer'e savcıdan red
banner291
Vedat Yenerer'e savcıdan red
  
Kendisi herkesi tenkit ediyor, ama tenkiti hazmedemiyor! Şişli savcılığına suç duyurusu yapan Yenerer'e savcı Red cevabı verdi.
 
2011/ 7804 soruşturma numaralı dosyayı inceleen savcı H. Hasan Bölükbaşı Dursun Boran ve haber 3.com genel yayın müdürü Hasan Serhan Işılay'a takipsizlik verdi. Yazıda suç, hakaret, iftira yoktur dedi. 
 
 
Yenerer " kim bu dursun boran amacı ne " başlıklı yazısında yalan beyanlarda bulunup, yazının www.dursunboran.com dan, suç duyurusundan sonra kaldırıldığını yazdı.

Yalan dı; çünkü yazı hala yayında.  Hakkında hakaret ve yayın yoluyla iftira gibi davalar olan gazetecilerin okuyup saklaması gereken  takipsizlik kararı şöyle:
 
" Yazı bir bütün olarak incelenip değerlendirildiğinde, söz konusu yazının sövme kastıyla yani açıkca aşağılama ve küçültme maksadıyla yazıya dökülmediği, bu içerikte sözlerin kullanılmadığı, ayrıca iftira suçunun unsurlarını oluşturacak mahiyette söz ve beyanın bulunmadığı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10/2 madde ve fıkrasının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince yapılan yorumunda, düşünce ve ifade özgürlüğünün sadece toplumda beğenilen, kabul gören zararsız ve kayıtsızlık içeren bilgiler veya fikirler için değil, aynı zamanda kırıcı, şok edici veya rahatsız edici olanlar içinde geçerli sayılması ve bunun demokratik bir toplumun olmazsa olmaz unsurlarından olan çok seslilik, tolerans ve hoşgörünün gereği olduğunun vurgulanmış olduğu,

 
yine Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin birçok kararlarında da belirtildiği üzere, ağır, sert veya incitici nitelikte de olsa eleştiri hakkı kullanldığında kişiye yaptırım uygulanmaması gerektiği, söz konusu yazıların TC. Anayasasının 25. maddesinde düzenlenen  düşünce ve kanaat özgürlüğü dikkate alınarak düşünce açıklama niteliğinde ve eleştiri sınırları içerisinde  kaldığı, ayrıca 5187 Sayılı Basın Kanununun 3. maddesinde düzenlenen basın özgürlüğü kapsamında basının bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama ve eser yaratma haklarının bulunduğu, düşünceyi açıklama ve basın özgürlüğü, onu kullananlar açısından olduğu kadar gerçekleri öğrenmek özgürlüğüne sahip kişi ve kitleler açısından da temel hak ve niteliğinde olup,
temelini Anayasanın 28 ve devamı maddelerinden alan haber verme ve eleştirme haklarının basın yoluyla  işlenen suçlarda hukuka uygunluk hallerini oluşturduğu, açıklanış şekliyle konusu arasında düşünsel bir bağ bulunduğu, söz konusu yazı içeriğinin eleştiri sınırları içerisinde kaldığı, bu hali ile atılı suçların unsurları bakımından oluşmadığı anlaşıldığından şüpheliler hakkında KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA,
Ceza Mahkemesi Kanunu'nun 172. maddesi gereğince karar verildi. 16.06.2011"
 
H. Hasan Bölükbaşı
Şişli Cumhuriyet Savcısı
 
takipsizlik kararı verilen o yazı:
Aidat vurgununu anlamayanlar!
Kayınpeder evinde oturanlar aidat vurgununu anlamazlar. Silahli çeteye üyelikten yargılanan, yaklaşık 2 sene Silivri de, hapis yattıktan sonra tahliye edilen Vedat Yenerer, şimdi bana saldırmaya başladı.
Alkent 2000 Mahallesi’nde ki kanunsuzluk, aidat vurgunu ile hukuk mücadelesi yaparken, yolsuzluk ve zulmün farkına varamayan Vedat Yenerer, internet sitesinde hakkımda davalar açıldığını yazmış.
Bir yolsuzluk ve kanunsuzlukla mücadele ederken, insanlar davacıda olurlar, iftiraya maruz kalıp davalıda olurlar.
Anayasa’nın  38. maddesi  “ suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz “ der.
Vedat’ın kayınpederi İbrahim Döver Alkent 2000 Mahallesinde oturuyor. Ayda bin 200 lira, senede 16 bin lira civarında aidat ödeyen, tekstilci kayınpeder. Damat olarak kayınpeder evinde gecici olarak aylarca yaşadığı, bir takım imkanlardan faydalandığı, için aidat vurgunu Vedat’ın umrunda değil tabi.
Kendisi bu kadar aidat ödesin bakalım nasıl oluyor?
Yargıtay 3. hukuk dairesi açtığım aidat davası için şuna hükmetti:
" Birden çok parselde kurulu sitede, toplu yapı uygulamasına da geçilmemiş olduğundan Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. İhtilafın çözümü genel hükümlere tabidir. "
http://www.haber3.com/yargitay-alkentte-aidat-olmaz--597019h.htm?interstitial=true
Yukardaki linkte detay var. Bir Türkiye Alkent deki aidat vurgunu , hukuksuzluğu anladı. Vedat anlayamadı!
Kayınpeder İbrahim Döver sağolsun.
Google’a girip Alkent 2000 Mahallesi yazınca verdiğim hizmetler ve hukuk mücadelesi yazıyor.
2 hafta evvel yaptığım suç duyuru dahilinde B.Çekmece savcısı Mustafa Kemal Gül, 42 sözde Çamlıca sitesi idarecisi hakkında soruşturma başlattı. Aidat Vurgunu ve seviyesi tek tek ortaya çıkacak.
Dilekçemi İstanbul Mali Şube Müdürlüğüne sevk eden savcılık, yönetimin mali defterlerine, evraklarına, bilgisayar kayıtlarna el koyup, inceleme başlattı.
Vedat bunu da  yaz!
Hakkımda açıldığı söylenen davaya gelince; Jandarma ve savcıyı kandıran avukat ve davalı görünenler, evime hileli ve gasp gibi 8 bin lira borcum olduğu iddiasıyla icra takibi yaptılar.
22 Ocak 2010 da Postacı Mahmut Yılmaz 3. icra müdürlüğünden gelen icra kağıdını, muhtarlığa bırakmış. Evime haber kağıdı bırakmadığı için, 7 gün içinde itiraz edemedim.
Daha evvel yapılan 3 icra takibine tebligat elime geçtiği için itiraz edip durdurdum. Açılan icra davalarının tamamını Alkent idaresi KAYBETTİ..
Bunu fırsat bilen Av. Poyraz Yağan, 24 Şubat 2010 günü, 16.30 civarında evime haciz baskını yaptırıyor. Özel güvenlikler, hamallar, yetkisiz pek çok kişi ile evime yapılan icra baskısı ile bu takipten haberdar oldum.
Hemen  Muhtarlığa gidip, bir ay önce bırakılan icra kağıdını tutanakla alıp eve döndüm. İcra memuruna bu takip usulsüz, şimdi öğrendim, itiraz için yarına kadar müsaade edin dedim. İcra memuru “ haklısınız, iyi niyetli olduğunuz, haberinizin olmadığı belli. Ama avukatla görüşün “ dedi.
Avukat işlem kesinleşti eşya kaldıracağım diye, beni tahrik edip, küçük düşürmeye çalıştı. Bu baskı altında bende 8 bin lirayı zorla verdim. Faizi vs. 10.775 lira ödedim. Evimin eşyalarına dokundurtmadım.
Ertesi gün hem icra müdürlüğüne itiraz ettim. Hemde icra hukuk mahkemesine, ihtiyati tedbir talepli  “ Usulsüz Tebligatın İptali “ davası açtım. Aynı gün mahkeme lehime karar verdi.
İcra takibini iptal etti. Baskı altında ödediğim paralarında bana iadesine karar verdi.
Aşağıdaki linki tıkladığınızda gerekçeli kararı okuyacaksınız.
http://www.haber3.com/kasitli-aidat-haczine-iptal--586533h.htm?interstitial=true
Anayasa’nın 21. maddesi, konut dokulmazlığını ihlal eden, kasıtlı ve usülsüz icra takibine sebep olan avukatla tartışma yaşandı.
Bunu fırsat bilen avukat  darp edildim yalanıyla, hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Securinet güvenlik elemanlarınıda şahit göstermiş.
Savcı Mustafa Kemal Gül ve Jandarma da, benim ifademi almadan dava açmış.  Açılan dava ceza usulü kanununa göre eksik. Savunma hakkı ihlal edilmiş dava. Bunların belgesini, resimlerini  mahkemede göstereceğim.
Aradan bir sene geçmiş, Vedat Yenerer de bu haberi duymuş. Yazmış. Adam kayınpederinin oturduğu yerde, kanunsuzlukları, aidat vurgununu yazmıyor. Birilerine şirin görünmek için haber yapıyor.
http://www.haber3.com/neden-aidat-olmaz-karari--593388h.htm
Bu haberler için bütün hukuki haklarımı kullanacağım. Bu taraflı haberlerle hukuk mücadelemden vaz geçiremezler.
Yolları kamuya terk olan mahallede, oturduğun bağımsız parsel evinde birileri, hukuk dışı senden zorla para almak istiyorsa, sen buna karşı hukuk savaşı vermiyorsan, ya paran çok? Ya rahat para kazanıyorsun? Yada mücadele edecek cesaretin ve bilgin yok.
Çöpü belediye tarafından toplanan, asayişi polis tarafından sağlanan, elektrik, su, doğalgaz saati ayrı olan yerde aidat olur mu?
Adamlar kaçak sauna yapıp, belediyeden para ve yıkım cezası yemiş. Buna ortak ol diyorlar. Daha evvel 750 liraya yapılan sözde site müdürlüğü işini ertesi gün 5 bin lira aylık maaşla başka birine yaptırıyorlar, bu gidere de ortak ol diyorlar.
Kanunsuzlukları belgelerle ortaya çıkanlar, Vedat gibi kullanacakları birilerini bulurlar.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 2 yorum mevcut

    • Engin Aşcı- İstanbul 12 yıl önce yorumlandı

      Ne gereği vardı Vedat aidat vurgunu yapanlara destek verip, onların yalanlarına kanıp meslektaşın hakında yalan haber yapmak.
      Dursun Boran ile aranızda tonlarca fark olduğu bu yazı ve kararla görülüyor.
      Dursun bey yolsuzlukların üzerine gidip, Türkiye yi yaşanılır hale getirmek istiyor. Sen kin ve ihtirasla haraç gibi aidat toplayanların safında yer alıyorsun. Safın belli olmuş. Karar iyi olmuş.

    • Haki Parlak- İstanbul 12 yıl önce yorumlandı

      Dursun bey hiç bir zaman yalan ve belgesiz haber yapamz. Her haberi eğitici, harekete geçiricidir.
      Vedat kayınpeder imkanlarından faydalanmış, haraç gibi aidat vurgununu anlamak istememiş. Savcı iyi bir fikir hürriyeti dersi vermiş.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV