banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Yolsuzlukla Mücadele mi?

14 Aralık 2012, 18:41
Yolsuzlukla Mücadele mi?
Yolsuzlukla Mücadele mi?

Yolsuzluklarla mücadele artık uluslararası bir noktaya gelmiş durumda. Birleşmiş milletler ve bir çok dünya ülkesi bu rant savaşlarına son vermek istiyor.
5-6 Aralık 2012 tarihlerinde Ankara da yolsuzlukla mücadele alanında yapılan çalışmaları Başbakanlık Teftiş kurulu ve Birleşmiş Milletler UNDP ‘nin birlikte organize ettiği yolsuzlukla mücadele "öz" konusu olan.”Güçlendirilmiş Bütünlük Sistemleri için Şeffaflık ve Hesap Verebilirliğin Gelişmesi Uluslararası Konferansı” Ankara dan ses getirdi.

Konferanslarda özümsenen asıl gerçek Bağımsız yargı sisteminin henüz oluşmadığı gerçeğidir. Yargı ve Yolsuzluk ilişkileri sanırım bu işin ne kadar çözülmesi zor bir sarmal olduğunu ortaya koyuyor. Şimdi size bir örnek vereceğim. Bu örnek belki de çoğumuza tanıdık gelecek.

Bir genç düşünün ünlü bir siyasetçinin oğlu ve bir gün bir tartışma sırasında silahını çekip bir adamı yaralar. Fakat yargı bu kişi hakkında işlem yapmadan para karşılığı bu kişiyi salar. Fakat aynı kişi durmaz nede olsa yargılanmamış elini kolunu sallayarak ve pişkin pişkin güler çıkmıştır Adliyeden.
Oysaki havaya bile ateş etti diye hapis cezası çeken insanların olduğu bir adalet sisteminde adamı yaralamış ölümüne sebebiyet vermeye çalışan şahıs babasının hatırlı mal varlığı için serbest kalmış!

Şimdi bu genç bir gün yoldan geçen yaşlı bir gruba kurşun sıkar. Fakat bu yaşlı grup o gün o saat de genci salan savcı, hâkim, adli yetkilinin anne, babalarıdır. Şimdi düşünün YOLSUZLUK yani çıkar böyle bir örnek de nasıl can sıkıyor. Kendi başımıza gelmeden bu örneği hiç düşünmüyoruz. Savcı, Hâkim, baskı altında değildir diyenler varsa ne güzel derim. Keşke bu baskılar hiç olmasa ve haklar yerini bulsa.
Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Birleşmiş milletler ile Yolsuzlukla mücadele sözleşmesini imzalamış bir hükümet. Peki, bu mücadele sosyal olarak yapılacak mı? Sivil toplum kurumları işin neresinde. Türkiye de kaç tane yolsuzlukla mücadele eden sivil toplum kuruluşu var? Devlet birimleri bazen bu bilgileri birbirlerinden bile saklarken ben hemen bulmak isteyenlere kaynaklar göstereyim.
Google da “ Yolsuzlukla mücadele” yazdığınızda bu konularla ilgili bilgi ve belge bulmanız çok kolay. Yediği yemeği bile internetten arayan, kalacağı oteli internetten arayan kurum başkanları; arada sırada bilgiye ulaşmayı da deneyin derim.
Yolsuzlukla mücadele Sözleşme imzalamakla olmuyor. Yolsuzlukla mücadele toplumsal refah için en çok gerekli atılım. Açlığın yokluğun son bulması Yolsuzlukla mücadeleden geçiyor. Bu kanun nizam tanımazların cezalandırılması toplumun yoksullukla mücadelesi içinde şart. Giriş gelişmeyi yazdım sonuç nedir’e gelince.
Sonuç: Kamu görevi yapanları denetleyen bir sivil komisyon kurulmalı. Yolsuzluk alanlarının tespiti ve müfettişlerle yargı arasında bilgi birikimleri yapılmalı. Hatta YARGI mensuplarına yolsuzluk anlatılmalı. Meslek eğitimleri olmalı. Yolsuzluk için özel yasalar çıkarılarak ağır cezalar verilmeli.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV