banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ekmekteki 17 katkı maddesi kaldırılıyor

17 katkı maddesinden arınacak ekmek üretiminde buğday unu, maya, tuz ve su dışında hiçbir şey kullanılamayacak.

22 Haziran 2013 Cumartesi 13:09
Ekmekteki 17 katkı maddesi kaldırılıyor
banner263
Ekmekteki 17 katkı maddesi kaldırılıyor

17 katkı maddesinden arınacak ekmek üretiminde buğday unu, maya, tuz ve su dışında hiçbir şey kullanılamayacak.
Kamuoyunda "Ekmek Genelgesi" olarak bilinen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayımladığı tebliğe göre, ekmek 1 Temmuz'dan itibaren 17 katkı maddesinden arınmış halde kepek ve tahıl oranı yükseltilip, tuzu azaltılmış halde, fırın dışındaki satış noktalarında poşetlerde satılacak.
YENİ DÜZENLEMELER

İzmir Ticaret Borsası (İTB) 18 Hububat Mamüller İşleme ve Toptan Ticaret Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve Türkiye Ekmek İşverenleri Sendikası Eğitim Sekreteri Nihat Sağır, ekmeğin 1 Temmuz'dan itibaren özüne döneceğini söyledi. Bugüne kadar çeşitli katkı maddesi ile üretilen ekmeğin, yeni dönemde buğday unu, maya, tuz ve sudan ibaret olacağını belirten Sağır, tüketicinin bundan sonra daha sağlıklı, daha hijyenik ve besleyici özelliği yüksek ekmek tüketeceğini kaydetti. Ekmekteki değişimin sadece katkı maddeleri ile sınırlı olmadığını dile getiren Sağır, şöyle konuştu: "Ekmeğin satışında da önemli düzenlemeler geliyor. Ulaşımından, dolaplardaki sunuma kadar birçok yenilikler geliyor. Ekmek, bundan sonra nihai tüketiciye ulaştırılırken, daha hijyen olacak."

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV