banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
06 Mayıs 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Hükümetin Kürtajda Sınırı Belli Oldu

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kürtaj tartışmasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığının, kürtaj için tanınan yasal 10 haftalık gebelik süresini 8 haftaya indirmeyi planladığı iddia edildi.

15 Haziran 2012 Cuma 10:55
Hükümetin Kürtajda Sınırı Belli Oldu
banner304
Hükümetin Kürtajda Sınırı Belli Oldu
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kürtaj tartışmasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığının, kürtaj için tanınan yasal 10 haftalık gebelik süresini 8 haftaya indirmeyi planladığı iddia edildi.


 Başbakan Erdoğan’ın, “Her kürtaj bir cinayettir” açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı, kürtaj ve sezaryene ilişkin yasal düzenleme yapmak için harekete geçmişti. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yetkilileri ile bilim adamlarından oluşan bir komisyon, Türk Ceza Yasası’nın 10 haftadan önce gerçekleşecek kürtaj işlemine izin veren maddesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

10 HAFTA SINIRI 8 HAFTAYA ÇEKİLİYOR

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre komisyon çalışmalarında ortaya çıkan ilk taslağa göre söz konusu yasa maddesindeki 10 hafta sınırı 8 haftaya çekiliyor. Taslakta, doğumda sezaryenin sınırlandırılması için de bu yöntemin hangi durumlarda uygulanabileceğine ilişkin net bir tanımlama yer alacak.

'SADECE İKİ HAFTA İÇİN BU KADAR TARTIŞMA YARATILMASI ANLAMSIZ'

CHP İzmir Milletvekili ve eski Sağlık Bakanlığı müsteşarlarından doktor Aytun Çıray, yapılması beklenen düzenleme ile ilgili olarak “Sadece iki hafta için bu kadar tartışma yaratılması anlamsız” değerlendirmesini yaptı. Çıray, “Bu, Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği sağlık politikalarını örtbas etmek amacı taşıyor. Kendilerinin yarattığı bozuk düzen yüzünden sağlık hakkını sınırlamak istiyorlar. Performans sistemini getirince ameliyatlar dolayısıyla sağlık harcamaları çok arttı. Hükümet artık altından kalkamıyor. Hem kürtajı hem sezaryeni sınırlayarak giderleri azaltacaklarını düşünüyorlar. Oysa yanlış olan performans sistemi… Çünkü bu sistemden önce Türkiye’deki örneğin sezaryen oranı dünya standartlarında idi. Sonra yüzde kırklara, ellilere çıktı” dedi.

Aytun Çıray, “Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde zinayı serbest bırakırken kürtajı sınırlamaya kalkmak tam bir ikiyüzlülük siyasetidir. Esas olarak AKP tabanı zinanın serbest bırakılmasına tepki gösteriyor” diye konuştu.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV