banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Uzmanlar Uyarıyor: Şeker Zehirdir!

California Üniversitesi Pediatri Profesörü Robert H. Lustig, "Şeker bir zehirdir" uyarısında bulundu.

24 Temmuz 2011 Pazar 21:10
Uzmanlar Uyarıyor: Şeker Zehirdir!
banner304
Uzmanlar Uyarıyor: Şeker Zehirdir!
California Üniversitesi Pediatri Profesörü Robert H. Lustig, "Şeker bir zehirdir" uyarısında bulundu.


İngiliz The Guardian gazetesine göre, Bristol ve Bangor Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ve Appetite Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, günde iki şekerli bir içecek tüketmenin insanların daha şekerli yiyecek ve içecek tüketmeyi çok istemesine neden olduğunu gösterdi.

California Üniversitesi Pediatri Profesörü Robert H. Lustig ise, "Şeker bir zehirdir" uyarısında bulunarak, özellikle tatlılarda kullanılan meyve şekerli mısır şurubunun, asitli içeceklerin ve işlenmiş gıdaların tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

ŞEKER KOLAYCA YAĞA DÖNÜŞÜR
Profesör Lustig, şekerin kaloriden çok daha fazla zararının olduğunu vurgulayarak, karaciğerin yüksek miktarda şeker ve meyve şekerinin üstesinden gelemeyeceğini ve bunun kolayca yağa dönüşeceğini belirtti.

GÜNDE 50 GRAMDAN FAZLA ŞEKER TÜKETİLMEMELİ
İngiliz Diyet Derneği ise, yiyeceklere eklenen şeker, meyve suyu ve diğer içecekler, bal, reçel gibi besinlerden günde 50 gramdan fazla şeker tüketilmemesi gerektiğini tavsiye ediyor. Ayrıca, bir çay kaşığı şekerin (4 gram) yaklaşık 16 kalori olduğu belirtilerek, yarım şişe kolada 16 çay kaşığı şeker olduğu vurgulanıyor.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV