banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

AK Parti kırmızı alarma geçti!

AK Parti ve MHP, soğuk hava şartları sebebiyle yerel seçimlerin Mart 2014'ten, 27 Ekim 2013'e alınmasını önerdi. CHP ve BDP ilk başta bu teklife karşı çıktı ama sonra destek verebileceklerini açıkladılar.

14 Ekim 2012 Pazar 11:25
AK Parti kırmızı alarma geçti!
banner311
AK Parti kırmızı alarma geçti!

AK Parti ve MHP, soğuk hava şartları sebebiyle yerel seçimlerin Mart 2014'ten, 27 Ekim 2013'e alınmasını önerdi. CHP ve BDP ilk başta bu teklife karşı çıktı ama sonra destek verebileceklerini açıkladılar.


Anayasa değişikliğinin salı günkü ilk tur oylaması sorunsuz geçti; düzenleme 368 oyla kabul edildi. İkinci tur oylaması ise krizle başladı. Kulislerde; AK Parti'nin Büyükşehir Belediyesi Yasa Tasarısı'nı protesto eden MHP'nin uzlaşmadan çekileceği dile getirildi. Ancak MHP bu iddiaları yalanladı.

Milletvekillerine mesaj gönderildi

Aynı dakikalarda değişikliğin ilk maddesi 365 oyla çıkınca AK Parti kırmızı alarma geçti. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla AK Partili vekillerin cep telefonlarına "acil olarak oylamaya katılın" mesajı gönderildi. Bu sayede oylar 380'e çıktı.

Ama AK Parti tedbiri elden bırakmadı. Bir oy daha kazanmak için Meclis Başkanı Cemil Çiçek genel kurula çağrıldı. Böylece başkanvekili Sadık Yakut'un da oy kullanması sağlandı.

20 oy rengini değiştirdi

Fakat bu da yetmedi. Değişikliğin kaderini belirleyecek son oylamada 20 oy, sürpriz bir şekilde evetten hayıra döndü. AK Parti ve MHP'den toplam 375 oy beklenirken, sandıktan 360 evet, 72 hayır oyu çıktı. 1 boş, 3 geçersiz, 4 de çekimser oy kullanıldı. Kritik sınır olan 367 bulunamadığı için referandum gündeme geldi.

Aralık'ta referandum olabilir

Düzenleme pazartesi günü Köşk'e gönderilecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yasayı veto edip Meclis'e iade etmezse iki ay içinde referanduma gidilecek. Yerel seçimlerin öne alınıp alınmayacağına vatandaş karar verecek. Köşk'ten iade gelirse meclis değişikliği tekrar görüşecek.

"8 fire" bilmecesi

Bu şok sonuç üzerine AK Parti grubu Meclis'te olağanüstü toplandı. İsimler, oylar, rakamlar tek tek incelendi. Sonunda AK Parti-MHP ittifakında oylamaya katılmayanların dışında 8 fire verildiği tespit edildi.

Oylamaya kimler katılmadı?

AK Parti'den Hakan Şükür hacda olduğu için, Naci Bostancı ve Cevdet Erdöl ise mazeretleri sebebiyle oylamaya katılmadı. MHP'den ise Koray Aydın, Faruk Bal, Özcan Yeniçeri, Mustafa Erdem ve tutuklu Engin Alan sandığa gitmedi.

Bahçeli: Fire AK Parti'den çıktı

AK Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, "firenin hangi partiden çıktığını söylemek için henüz erken" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli ise "biz sözümüze sadık kaldık, 8 boşluk AK Parti'den" ifadesini kullandı. Bahçeli, MHP'nin Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı'nı protesto ettiği iddialarını "iki parti arasına nifak sokma çabası" olarak nitelendirdi.

Elitaş: Referanduma gidiliyor

Oylama sonrası yapılan açıklamalar da dikkat çekti. AK Parti'li Mustafa Elitaş, "hayırlı olsun referanduma gidiyoruz" dedi. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ise "Başbakan risk alarak konuyu referanduma taşır" şeklinde konuştu. CHP'li Muharrem İnce, Gül'den veto beklediğini dile getirdi. BDP'li Hasip Kaplan ise "anayasa değişikliğinde 'BDP ile görüşmem' diyen AK Parti'ye bu ders olsun" dedi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV