banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

AK Parti tek başına iktidara koşuyor

Türkiye genelinde 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanma süresinin dolmasıyla oy sayımına geçildi. Sandıkların 95'i açıldı.

01 Kasım 2015 Pazar 20:03
AK Parti tek başına iktidara koşuyor
banner291
AK Parti tek başına iktidara koşuyor
Türkiye genelinde 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanma süresinin dolmasıyla oy sayımına geçildi. Sandıkların 95'i açıldı.

Sandıkların kapanması ve oyların sayılmaya başlanmasıyla ilk veriler de gelmeye başladı. Şu ana kadar Türkiye genelinde sandıkların yüzde 95'i açıldı. En çok oyu alan AK Parti'nin oy oranı yüzde 49,40. AK Parti'nin oy oranı sandıklar ilk açıldığında yüzde 57 idi.

SANDIKLARIN YÜZDE 95’İ AÇILDI, AK PARTİ 276 SINIRINI AŞMIŞ GÖZÜKÜYOR

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti tek başına iktidar için gerekli olan 276
milletvekilini çıkarmış durumda.

AK Parti'nin vekil sayısı 258'den 317'ye çıktı.

CHP 132 vekil sayısını korudu.

MHP'nin 80 vekil sayısı 42'ye indi.

HDP'nin 80 vekil sayısı 59'a düştü.

AK Parti 63, CHP 6, HDP 12 ilde birinci parti oldu

AK Parti 63, CHP 6, HDP 12 ilde birinci parti olurken, MHP hiçbir ilde birinci parti olamadı.

Kesin olamayan sonuçlara göre, CHP Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Muğla'da birinci parti olurken, Çanakkale'de AK Parti ile CHP arasındaki çekişme sürüyor. Ama AK Parti şuanda birinci Çanakkale'de birinci parti.

HDP ise Tunceli, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır ve Bitlis'te birinci parti oldu.

MHP ise kesin olamayan sonuçlara göre hiçbir ilde birinci parti olamadı. MHP'nin 7 Haziran seçimlerinde birinci parti olarak çıktığı tek il Osmaniye'de de MHP birinci parti olamadı.

AK Parti ise geriye kalan 63 ilde birinci parti oldu.

AK PARTİ 4 İLDE MİLLETVEKİLİ KAPTIRMADI

AK Parti resmi olmayan sonuçlara göre 4 ilde milletvekillerinin tamamını aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti Rize, Düzce, Çankırı ve Karaman illerinde birinci parti olurken milletvekillerinin tamamını aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti, Rize 3, Düzce 3, Çankırı 2 ve Karaman'dan 2 milletvekili çıkardı. AK Parti bu illerde 7 Haziran genel seçim sonuçlarına göre benzer bir sonuç çıkardı.

AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerinde oyunu artırdı

1 Kasım resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerinde oy
oranını yükseltti.

Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerinde 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkardı. Milletvekili aldığı illeri koruyan AK Parti, Ağrı, Iğdır, Hakkari, Şırnak ve Tunceli'de milletvekili çıkaramıyor.

Erzurum, Bingöl, Mardin, Kars, Elazığ ve Şanlıurfa'da ise 7 Haziran seçim sonuçlarında olduğu gibi milletvekili sayısı değişmedi.

CHP İzmir’de hem oyunu hem vekil sayısını artırdı

Resmi olmayan sonuçlara göre açılan sandıklarda İzmir'de CHP birinci parti.

CHP İzmir birinci bölgede 7 milletvekili çıkarmış gözüküyor. CHP 7 Haziran seçimlerinde İzmir birinci bölgede 6 vekil çıkartmıştı.

CHP İzmir ikinci bölgede 7 vekil çıkarmış gözüküyor. 7 Haziran seçimlerinde ise 6 vekil çıkartmıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP İzmir'de vekil sayısını 2 artırdı.

AK Parti’de kutlamalar erken başladı

Bakanlar, parti yöneticileri seçim bölgelerinden Ankara'ya gelmek üzere yola çıktı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti 7 Haziran seçim sonuçlarının aksine açık ara farkla önde gitmesi ile birlikte çok sayıda bakan, parti yöneticisi balkon konuşmasına yetişmek üzere Ankara'ya doğru yola çıktı.

Genel Merkez Başbakan Davutoğlu'nun yapacağı balkon konuşması için hazırlıklarını tamamladı. Bu arada sonuçları alan çok sayıda AK Partili de parti genel merkezinin önüne gelmeye başladığı gözlendi. Partide morallerin yüksek olduğu gözlenirken, parti yöneticilerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bilgilendirdiği belirtildi.

Davutoğlu'nun, Ankara'ya hareketinden önce seçim bölgesi olan Konya'da kısa bir konuşma yapacağı öğrenildi.

seo, web tasarım, seo yazılım,

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV