banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
08 Mayıs 2024 Çarşamba

Benzin ve motorine indirim geliyor

CHP, Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

CHP, Devlet Bakanlıklarını kaldıran ve Bakanlar Kurulu’nun yapısını değiştiren Kanun Hükmünde Kararname Yetkisi'nin de içinde olduğu 6215, 6217, 6223 ve 6225 sayılı kanunları Anayasa Mahkemesi’ne götürüyor.

09 Haziran 2011 Perşembe 14:42
CHP, Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor
banner322
CHP, Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor
CHP, Devlet Bakanlıklarını kaldıran ve Bakanlar Kurulu’nun yapısını değiştiren Kanun Hükmünde Kararname Yetkisi'nin de içinde olduğu 6215, 6217, 6223 ve 6225 sayılı kanunları Anayasa Mahkemesi’ne götürüyor. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, KHK yetkisini Anayasa Mahkemesi’ne götürme gerekçelerini, ''Bu konuda Anayasa Mahkemesi’nin daha önce almış olduğu kararlar doğrultusunda götürüyoruz'' dedi.


Gök, ANKA’ya yaptığı açıklamada; içinde Kanun Hükmünde Kararname Yetkisi’nin de olduğu 4 ayrı kanunu; Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için gerekli hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Gök, 6217 sayılı yargının hızlandırılması, 6215 sayılı çeşitli kanunlarda değişiklik öngören torba Kanun, 6225 sayılı sağlıkla ilgili kanun ile 6223 sayılı Bakanlar Kuruluna Kanun Hükmünde Kararname Yetkisi veren 4 ayrı kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi.

Gök, KHK ile ilgili düzenlemenin, Anayasa Mahkemesine götürülme gerekçelerini,
“Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda daha önce verdiği kararlar var. Bu genişlikte, belirsizlikte yetki verilmesi Meclis iradesini ve Anayasa’nın hiçe sayılmasıdır. Mahkeme’nin daha önce verdiği kararları da dikkate alarak gerekçeyi hazırladık. Bugün ya da yarın 4 ayrı kanunu birlikte sunacağız” sözleriyle açıkladı.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV