banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Erdoğan Marmara Üniversitesi'nde

Başbakan Erdoğan Marmara Üniversitesi'nde düzenlenen törende konuşuyor..

26 Ocak 2013 Cumartesi 15:20
Erdoğan Marmara Üniversitesi'nde
banner266
Erdoğan Marmara Üniversitesi'nde
Başbakan Erdoğan Marmara Üniversitesi'nde düzenlenen törende konuşuyor..
Başbakan Erdoğan Marmara Üniversitesi'nin 130. kuruluş yıldönümü dolayısıyla üniversitenin Haydarpaşa Kampüsü'nde düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, CHP'li Birgül Ayman Güler'in başlattığı ırkçılık tartışmalarıyla ilgili olarak da konuştu. Erdoğan, "Kendisini başkasından üstün görmek ırkçılıktır. Modern kavramla faşizmdir" dedi.

FAHRİ DOKTORA ALDI
Erdoğan mezun olduğu Marmara Üniversitesi'nden fahri doktora ünvanı aldı. Tören sırasında konuşan Başbakan, merhum gazeteci Mehmet Ali Birand'ı hatırlattı. 'Belediye Başkanlığım döneminde Birand'la bu salonda program yapmıştık' dedi.

'Yöneticilik dönemimde 2 kavrama çok dikkat ettim.' diyen Başbakan Erdoğan bunlardan birinin güven diğerinin de istikrar olduğunu söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; 'Ekonomide başarıyı özellikle emek sermaye tüketim yatırım üretim gibi kavramlar üzerinde inşa etmekten çok insan üzerinden inşa etmekten yana oldum.. Çünkü insan varsa sermaye var, tüketim var, yatırım var, üretim var. İnsan yoksa bunların hiç biri yok.'
''FAHRİ DOKTORAYI GURURLA TAŞIYACAĞIM''
Erdoğan fahri dokrotayı gururla taşıyacağını söyledi ve ekledi; 'Marmara Üniversitesi'nin bir mezunu olarak gurur duyuyorum. Şuanki rektörümüzün okul arkadaşımın da burada görev yapması ayrı bir memnuniyet. Tabi okuduğumuz yıllar zorlu yıllardı. O zaman terör yoktu anarşi vardı. Çok zorluklar çektik. Okula gidip gelirken her gün bakıyorsunuz okul kapalı. Orhan hocamın da üstümde çok emeği var. Bugün verilen Fahri Doktorayı da diplomam gibi gururla taşıyacağım.'

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ YANGIN
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Galatasaray Üniversitesi Beşiktaş Kampüsündeki yangına değinen Başbakan Erdoğan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek 'Tüm camiaya geçmiş olsun demek istiyorum. Yangının tarihi bir binayı tahrip etmesinin yanında içindeki kitaplarında tahrip olması bizi ziyadesiyle üzmüştür. Böyle acı hadiselerin tekrar yaşanmaması için gerek tarihi binalarımızda gerek kitaplarımzın bulunduğu binalarda daha tedbirli olunmasını istirham ediyorum.' dedi.

MARMARAY'A ARAZİ MÜJDESİ
Marmara üniversitesinin kampüslerinin çok dağınık olduğunu hatırlayan Erdoğan 'Maltepe'de başlayan süreç silahlı kuvvetlerimizden alınacak yerle birlikte ki yaklaşık 2500 dönümlük bir arazi.. Onunla birlikte Marmara üniversitemizin kampüs demiyeyim ana gövde diyeyim ona çünkü kampüsler için daha büyük alanlara ihtiyaç var. Maltepe'de yer güzel bir yer. Marmara üniversitesine yakışan bir yer olacak. Marmara üniversitesi bundan sonraki süreci bütün birimleriyle isteneni yakalayacaktır.' dedi.

'İNGİLTERE'DE BUSRLAR ARTIRILDI, BİZ KALDIRDIK'
Erdoğan üniversitede harçların kaldırılmasına dikkat çekerek 'İngiltere'de üniversite harçları 3 kart arttırılmıştır.' dedi. 'Üniversite öğrencilerimizin burs ve yurt ihtiyaçlarında da önemli ilerlemeler kaydettik.' diyen Erdoğan yeni bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Erdoğan 'Yurtlara internet erişimi için Ulaştırma Bakanlığı'yla birlikte çalışıyoruz ' dedi.

"IRKÇILIK FAŞİZMDİR"
Başbakan Erdoğan, ırkçılık tartışmalarıyla ilgili olarak "Kendisini başkasından üstün görmek ırkçılıktır. Modern kavramla faşizmdir" dedi. Erdoğan, 'Bir ırkın diğerine, bir milletin diğerine, bir ulusun diğerine üstünlüğünü savunmak, en başta bu topraklara karşı saygısızlıktır, en başta bu toprakların özüne ihanettir'' dedi.

"IRKÇILIĞIN PANZEHİRİ IRKÇILIK OLAMAZ"
Başbakan Erdoğan, kendisini güçlü olarak görenin ırkını yüceltmesi ne kadar tehlikeliyse kendisini mağdur olarak görenin de ırkını yüceltmesinin, ırkını bir ayrımcılık unsuru olarak kullanmasının o kadar tehlikeli olduğunu belirterek, ''Irkçılığın panzehiri, antitezi asla ırkçılık olamaz. Irkını yücelten, başka ırkları yok sayan, aşağılayan karşısında, kendi ırkını öne çıkarmaya çalışan da aynı derecede yanlış bir yoldadır'' dedi.

"IRKÇILIK YAPANLAR ŞEHİTLİKLERE BAKSIN"
Erdoğan, Şehitlikleri hatırlatarak ''Bizim şehitlerimiz ve şehitliklerimiz, bu ülkede ayrımcılığın önündeki en büyük engeldir. Özellikle Çanakkale Şehitlerimiz bunun en güzel örneğidir. Onlar adeta settir, en büyük barajdır. Irkının, kavminin, asabiyetinin üstün olduğuna inananlar varsa gitsinler ve şehitliklerimize baksınlar'' dedi.

ÜNİVERSİTELERE ÇAĞRI: "BU İŞİ BİTİRELİM"
Bizi bölmek istiyorlar. Bu süreci çözüm sürecini çok sıkıntıya sokmayın. Sevgili hocalarım bu işin ucunu bırakmayın. Artık bu işi bitirmemiz lazım. Şu 30 senede bu iş için harcanan para yeni bir Türkiye kurardı. Çok ciddi rakamlar. Bu işi bitirmemiz lazım.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV