banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Erdoğan'dan Polonya'da AB'ye sert mesaj

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan resmi temasları kapsamında gittiği Polonya!da, Cumhurbaşkanı Duda ile ortak açıklama yaptı. AB'ye rest çeken Erdoğan "Minderden kaçan biz olmayacağız. Almayacaksanız açıklayın diyoruz. ne siz bizi meşgul edin ne de biz sizi. Minderden kaçan biz olmayacağız"dedi.

17 Ekim 2017 Salı 18:32
Erdoğan'dan Polonya'da AB'ye sert mesaj
banner304
Erdoğan'dan Polonya'da AB'ye sert mesaj

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan resmi temasları kapsamında gittiği Polonya!da, Cumhurbaşkanı Duda ile ortak açıklama yaptı. AB'ye rest çeken Erdoğan "Minderden kaçan biz olmayacağız. Almayacaksanız açıklayın diyoruz. ne siz bizi meşgul edin ne de biz sizi. Minderden kaçan biz olmayacağız"dedi.

Beylikdüzü Tabela

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdiklerini belirterek,"Türkiye ile AB'nin her zaman aynı istikamette olduğuna inanıyorum. Türkiye uzun süredir müzakerelere katılıyor. Bu istikamette Türkiye çok çaba sarfetti. Türkiye, AB'nin çok önemli bir partneridir, bunu kimseye açıklamak zorunda değilim"diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonyalı mevkidaşı ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün Polonya ile 5 anlaşma imzaladık' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile TSİ 11.40'ta Polonya'nın başkenti Varşova'ya geldi. Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından resmi törenle karşılandı. İki cumhurbaşkanının karşılama töreninde yer alan bazı ülkelerin büyükelçilerini selamlamaları sırasında askeri bando Dede Efendi'nin "Ey büt-i nev eda" isimli eserini çaldı. Askeri geçit törenini de izleyen Erdoğan ve Duda daha sonra baş başa ve heyetlerarası gerçekleştirecekleri görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenliyor. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu. "Gerek siyasi gerek ekonomi ticari alanda iş birliğini görüşme fırsatı bulduk" diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:?Türkiye olarak Polonya'nın BMGK geçici üyeliğinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu konudaki desteğimiz tamdır. Bu süreçte dayanışmamız tam olarak olacaktır. Birçok sektörde ilişkilerimizi geliştirmemiz mümkün. Enerji konusunu ele alma imkanımız oldu. Barış ve dayanışma içerisinde geçen bir dostluğumuzvar. Enerji konusunda görüşmelerimiz oldu. Özellikle şu anda, 80 milyon Türkiye'nin, 38 milyon Polonya'nın nüfusu var. Bu ciddi potansiyel ikili ticaret hacmimizi arttırabilir. Şu anda 6 milyar dolar gibi bir seviyedeyiz. Ama bu rakam bu iki ülke için düşük bir rakam. Bunu 10 milyar dolara çıkarmalıyız. Bu ticaret kazan-kazan esasına dayalı olarak devam edecektir. Birçok sektörde bunu geliştirebiliriz. Enerji konusunu ele alma imkanımız oldu. Biz enerjide tedarikçi bir ülke değiliz. Transit noktasında bir ülkeyiz. Adeta bir dağıtım merkeziyiz, böyle bir özelliğimiz var. Polonya'nın da tüketici olmanın yanısıra, kömür madenleri konusunda ciddi bir potansiyeli var. Enerjisinin ciddi bir kısmını buradan karşılama
şansı var. Biz de enerjimizin bir kısmını termik santraller vasıtasıyla kömürde elde etmek niyetindeyiz.Enerjide dışa bağımlığımız azalttık ama bağımlılık çok kötü bir şey. Polonya çok yaşadı ama şu an küllerinden doğmuş bir ülke.

AB'Yİ ELEŞTİRDİ

Fakat Polonya AB'de ama biz alınmıyoruz. Türkiye AB'ye hala alınmadı. Bizim müracaatımızdan sonraki süreçte alınan ülkelerin birçoğunun bizimle mukayese edilebilir yanı yok. Biz diyoruz ki almayacaksınız söyleyin,minderden kaçan biz olmayalım.

"TÜRKİYE, AB'NİN ÇOK ÖNEMLİ PARTNERİDİR"

Düzenlenen ortak basın toplantısında özü alan Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine destek verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Osmanlı İmparatorluğu, hiçbir zaman Polonya'nın parçalanmasını kabul etmemiştir. Padişahın törende Lehistan'dan bir elçi geldi mi diye sorması anlatılır. Her zaman Polonya'dan gelecek bir elçi bekleniyordu. Polonya milletinin hatırladığı ikinci jest ise Polonya Parlamento binasının anahtarı Osmanlı Padişahında bulunuyordu. 120 sene boyunca Polonya bölündü, parçalandı ama Türkiye hiçbir zaman bunu kabul etmemiştir.15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili uzun uzun konuştuk. Türkiye ile AB'nin her zaman aynı istikamette olduğuna inanıyorum. Türkiye uzun süredir müzakerelere katılıyor. Bu istikamette Türkiye çok çaba sarfetti. Türkiye, AB'nin çok önemli bir partneridir, bunu kimseye açıklamak zorunda değilim. Türkiye'ye karşı büyük teşekkürlerimiz oldu, mülteci krizindeki katkılarından dolayı"


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV