banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu 'dan sert açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu, Haberal ile Balbay'ın tahliye taleplerinin reddiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

24 Haziran 2011 Cuma 00:58
Kılıçdaroğlu 'dan sert açıklama
banner229
Kılıçdaroğlu 'dan sert açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu, Haberal ile Balbay'ın tahliye taleplerinin reddiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.


CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında yaptığı toplantıda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ''İkinci 'Ergenekon' davası kapsamında tutuklu olarak yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddi'' kararını değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu, MYK toplantısından sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Haberal ve Balbay'ın hiçbir zaman dokunulmazlık istemediğini, 'bizi yargılamayın' demediğini, kimsenin dokunulmazlıkların arkasına saklanmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Eğer siz bunların gelip yemin etmelerine engel koyarsanız halkın iradesini yok sayarsınız. Bu yargı kararı halkın iradesine vurulan bir darbedir'' dedi.
Kılıçdaroğlu, sükunetle karara yapılan itirazın sonucunu bekleyeceklerini belirterek, parlamento zemininde sonuç alıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

"DEMOKRASİ BU KADAR UCUZLAMADI''
Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay'ın hiçbir mahkumiyetlerinin olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Milletvekili seçilmelerinde hiçbir engel yok. Resim Gazete'de yayınlanmış, TBMM'ye bildirilmiş, bildiren organ YSK, o da bir yargı organı üst yargı organı, bunun üstüne başka itiraz edecek makam da yok. Şimdi deniyor ki 'efendim belgeler, deliller toplanamadı. O nedenle biz bunları serbest bırakamıyoruz' 3 yıldır delilleri toplamak için CHP mi görevliydi? Hangi ülkede, hangi evrensel demokrasinin, hukuk kurallarının geçerli olduğu bir ülkede 3 yıldır insanları içeri atacaksınız? 'Efendim deliller toplanamadı' 20 yıl olsa, 20 yıl mı içerde kalacak?''
Milletvekillerinin yemin etmelerine, parlamentoya gelmelerine engel konulmasının halkın iradesini yok saymak olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Hani halk en büyük güçtü? Bunları başka bir ülkenin halkı mı gelip seçti? Bizim ülkenin halkı seçti. Halkın iradesine saygı gösterecekseniz bu yargı kararı halkın iradesine vurulan bir darbedir bunun bilinmesi lazım. Biz sükunetle itiraz sonucunu bekleyeceğiz ve umuyoruz ki evrensel hukuk galip gelir, bu ülkede yargıçlar da var diyebileceğimiz bir ortam tesis eder. Halkın iradesine saygı duymayan yargı aracılığıyla ben politikayı nasıl dizayn ederim diye yola çıkanların ayıplandığı bir karar ortaya çıkmış olur, arzumuz bu. Hukuk, demokrasi egemen olsun bu ülkede. Yasama organının ne demek olduğu bilinsin bu ülkede. Milletvekilini seçeceksiniz birileri kalkacak evrensel hukuku da, halkın iradesini de hiçe sayarak yok efendim ben böyle karar aldım diyecek. Bu ülkede demokrasi bu kadar ucuzlamadı, kimse kusura bakmasın.''

''KARARLILIKLA HAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ''
Demokrasiye, özgürlüğe ve halkın iradesine indirilen bu darbenin karşısında asla sessiz kalmayacaklarını, parlamento zemininde sonuç alınıncaya kadar mücadelelerini kararlılıkla ve azimle sürdüreceklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''herkesin bunu çok iyi bilmesini'' istedi.
Yargının demokrasiyi güçlendirmek için olduğunu, demokrasiyi askıya alamayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Birisi kalkıp siyasi otoritenin beklentileri doğrultusunda karar verecek ve bunun karşısında CHP, bu ülkeye demokrasiyi özgürlüğü getiren en büyük kurumlardan olan CHP sessiz kalacak... Buna izin vermeyiz. Her yerde, her ortamda kararlılıkla haklarımızı sonuna kadar savunacağız. İki arkadaşımız parlamentoya gelecek özgür iradeleriyle yeminlerini içecekler ve milletvekili olarak görevlerini yapacaklar. Onlar Türkiye'nin milletvekilidir. Onların hapiste tutulmaları hiçbir demokrasinin kabul etmeyeceği bir sistemi Türkiye'ye getirmek demektir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Avrupa İnsan Hakları, pek çok hukuk çevresi, aklı başında olan her yurttaş alınan bu karara tepki göstermek zorundadır. Demokrasi, hukuk hepimiz için vardır. Birileri için demokrasi, birileri için hukuk olmaz. Kararlılıkla sonuna kadar düşüncelerimizi savunacağız, arkadaşlarımız parlamentoya gelecek ve milletvekili olarak özgürce iradelerini yerine getirecekler.''
Öte yandan, kararın değerlendirildiği toplantıya MYK üyelerinin yanı sıra CHP'nin hukukçu milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, İlhan Cihaner, Rıza Türmen ve Atilla Kart'ın da katıldığı, MYK üyeleri Sezgin Tanrıkulu ve Süheyl Batum'un ise il dışında olmaları nedeniyle toplantıda bulunmadıkları öğrenildi.
Bu arada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mustafa Balbay'ın eşi Gülşah Balbay ile telefonda görüşürek ''üzüntülerini ilettiği'' öğrenildi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV