banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Milletvekillerine hediye sınırında bir sıfır atıldı

Milletvekillerine hediye sınırı 12 bin liradan bin 200 liraya düşürüldü.

12 Aralık 2012 Çarşamba 10:38
Milletvekillerine hediye sınırında bir sıfır atıldı
banner312
Milletvekillerine hediye sınırında bir sıfır atıldı
Milletvekillerine hediye sınırı 12 bin liradan bin 200 liraya düşürüldü.
Meclis Etik Komisyonu bugün toplanarak, milletvekillerinin uyacağı etik kurallara ilişkin taslağa son şeklini verdi. Eski Meclis Başkanlarından Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan başkanlığındaki toplantıda, kamuoyunda tepkilere yol açan 12 bin liralık hediye üst sınırında değişikliğe gidildi.

AYLIK MAAŞIN 10'DA BİRİNE ÇEKİLDİ
Daha önce bir aylık milletvekili maaşı baz alınarak 12 bin lira olarak belirlenen hediye üst sınırı bir aylık maaşın 10’da birine çekilerek bin 200 lira olarak belirlendi. Komisyon bu kararıyla vekillerin hediye sınırını, devlet memurları için 10 asgari ücret olarak öngörülen 7 bin 398 liralık hediye sınırının da altına çekmiş oldu.

YARI YARIYA İNDİ
Komisyon, milletvekillerinin beyan dışı tutulacak zirai kazanç, kira ve faiz gelirlerindeki üst sınırı da yarı yarıya aşağı çekti. Daha önce 10 maaş tutarı baz alınarak 120 bin lira olarak belirlenen bu gelirlere ilişkin üst sınır yine kamuoyundaki tartışmalar dikkate alınarak beş maaş tutarı olan 60 bin liraya indirildi.
TOPTAN: KAMUOYU HASSASİYET GÖSTERDİ
Toptan, bu değişikliklerin gerekçesine ilişkin Hürriyet’ten Turan Yılmaz'a, “Biz bu düzenlemelerle milletvekillerine aslında olmayan bir ek mükellefiyet getiriyoruz. Bu tür gelirlerde bildirim zorunluluğu yoktu, biz bir üst sınır koyarak aslında bildirim zorunluluğu getiriyoruz. Ama kamuoyu bu konularda hassasiyet gösterdi, sonuçta bizler de kamuoyu adına görev yapan insanlarız, buna dikkat ederiz” şeklinde konuştu. 60 bin liralık beyan dışı gelir düzenlemesine ilişkin de, “Bunlar sakın vergi dışı gibi algılanmasın, bütün bu gelirlerin vergisi zaten veriliyor” anımsatmasında bulunan Toptan, taslağı en geç ay sonuna kadar Meclis Başkanına sunacakları bilgisini de verdi. Taslakta yer alacak diğer düzenlemeler şöyle:

VEKİLLİK DIŞINDA İŞ YASAK
Milletvekillerinin milletvekilliği dışındaki faaliyetleri yasaklanıyor. Günlük köşe yazarlığı ve televizyon yorumculuğu da dahil vekillere başka iş yasağa getirilirken, tek istisna, kitap yazma, resim ve beste yapma ve konser verme gibi fikir ve sanat eserleri konusunda tanınıyor. Belirlenen bu etik kurallara aykırı davranan milletvekilleri önce uyarılacak, uyarıya rağmen tavrını sürdüren kınanacak, buna rağmen sürdürenlere ise hem teşhir hem de Meclis komisyonları ile gezilerinden men yaptırımı uygulanacak. Meclis’teki parti sayısında meydana gelebilecek değişiklikler de dikkate alınarak 5-9 kişilik bir Etik Komisyon kurulacak. Partilerin birer üye vereceği bu komisyona bir üye de Meclis Başkanı seçecek, komisyonun başkanı da yine bu isimler arasından Meclis Başkanınca belirlenecek.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV