banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Nara atmakla çevreci olunmaz

Başbakan Erdoğan Başakşehir metro hattının açılışında konuşuyor.

07 Temmuz 2013 Pazar 19:34
Nara atmakla çevreci olunmaz
banner264
Nara atmakla çevreci olunmaz
Başbakan Erdoğan Başakşehir metro hattının açılışında konuşuyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar Meydanı'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Esenler Otogar-Bağcılar-Mahmutbey- Olimpiyatköyü- Başakşehir Metro Hattı'nın açılışını yapıyor.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Şu anda inşaatı devam eden, proje aşamasında olan hatlar da bittiğinde İstanbul'da toplam metre uzunluğumuz 708 kilometreye ulaşmış olacaktır. Bugün açılışını yaptığımız Otogar, Bağcılar, Başakşehir Metrosu 18 istasyonla hizmet verecek. Yeni metro hattımız saatte 111 bin yolcu taşıyacak. Engelli vatandaşlarımızın rahat kullanımı için ne gerekiyorsa yapıldı. Açılışını yaptığımız hat yaklaşık 1,5 milyar dolara maloldu.

Bu hat sayesinde İstanbullular'a çok önemli tasarruflar sağlanıyor. Bu güzergahta kişi başına günlük 60 dakika zaman tasarrufu sağlanmış olacak. Toplu taşımada işletme maaliyetleri, yol bakım giderlmeri, akaryakıt tasarrufu gözönüne alındığında sadece 2013 yılı için bu sistemin ekonomiye katkısı 200 milyon dolar. Daha az araç kullanılacak, atmosfere salınan karbondioksitte azalma olacak. Çevreciler gelin bakın bunu görün. Gerçek çevreci AK Parti iktidarıdır.



Ey CHP sen kim çevrecilik kim? Böyle Taksim Meydanı'na çıkıp orada nara atmakla çevrecilik olmuyor. Kaç tane ağaç diktin bundan bahset. Şu anda biz bunları yapıyoruz. Boğaz'da inşallah 29 Ekim'deki açılışını yapacağımız metro ile onun biraz daha aşağısında çift katlı tüpgeçit yapıyoruz, o da 2015'de bitiyor. Boğaz'ın üzerinde 2'si denizin altında olmak üzere 3 tane köprü oluyor. Köprülerin beşincisi de inşallah Yavuz Sultan Selim Köprüsü. İnşallah o da 2015'de bitecek. Zamanla yarışıyoruz, bu millete bu yakışır.

Bazıları 'gençler bizim umudumuz' diyor, AK Parti buna hayır mı diyor. Ey Kılıçdaroğlu sen bu gençlere ne verdin de konuşuyorsun. Biz eğitimden ulaşıma, adaletiyle, emniyetiyle tüm şu anda hazırlanan Fatih Projesi'yle, okullarda attığımız adımlara gençlerimize imkanlar hazırladık. 1990'da, ah benim sevgili yavrularım, siz daha yoktunuz. Ama bu Bağcılar'da şu gördüğünüz caddelerde yoktu. Buralar bataklıktı, çamurdan geçilmezdi, ama şimdi bu modern Bağcılar var.

1994'de belediye başkanı oldum. O zaman buranın belediye başkanı şimdi milletvekimiz Feyzullah Kıyıklık'tı. Daha sonra görevi Lokman kardeşimiz devralmdı. Onunla beraber durmak yok yola devam dedik. Bu da bize yetmez. Yeşiliyle herşeyiyle. 20 yıl önce 'Bağcılar'dan metro geçecek' denseydi inanır mıydınız? Mesele bu. İş bilenin kılıç kuşananındır, olay bu. Yeni metro hattımızla birlikte Esenler Otogarı'ndan metroya binen vatandaşımız 10 dakikada Bağcılar Kirazlı'da olacak. Başakşehir Otogar arası 30 dakikada katedilecek. Bağcılar'la Olimpiyat köyü arası 16 dakikaya inecek.

Marmaray'ın devreye girmesi ve Anadolu Avrupa yakalarındaki metro sistemlerinin entegre hale gelmesiyle Üsküdar ile Başakşehir arası 60 dakikaya iniyor. Başakşehir'den Kartal, yani İstanbul'un batı ucundan doğu ucu 89 dakikada katedilebilecek. Böyle dur, kalk falan yok. Sakin sakin oturup, kitabını gazeteni okuyarak, beyler gibi belirlenen saatte belirlenen hedefe ulaşacaksın. Bu büyük yatırımın İstanbul'a, İstanbullular'a tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

İstanbul bizim için çok müstesna çok mutene bir konuma sahiptir. İstanbul bizim için aşk, sevda, tutkudur. İstanbul'a hizmet etmek hizmetkerı olmak bizim için en büyük bahtiyarlıktır. İstanbul Türkiye'nin aynasıdır, özüdür, özetidir. İstanbul'un Türkiye'nin en büyük değeri, en büyük hazinesidir. Biz İstanbul'un sadece taşına toprağına değil, o manevi havasına, o tarihi havasına, İstanbul kadar güzel insanlarına, Türkçe'sine, hoşgörüsüne, kardeşliğine de gönülden bağlıyız, gönülden sevdalıyız. İşte İstanbul'a böyle bir aşk ve tutkuyla hizmet ettik ve hizmet ediyoruz.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV