banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

New York Times'e yazan BDP'li Tuncel okullarda ve camilerde Kürtçe istedi, Filistinli çocuklardan bahseden Erdoğan'a Kürt çocuklarını hatırlattı.

BDP'nin desteklediği bağımsız İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel New York Times'a yazdı. Tuncel "Arap Baharı, Kürt Yazı" başlıklı makalesinde, "Meşru olmayan tutuklamalar ve askeri operasyonlar son bulmalı.

18 Haziran 2011 Cumartesi 12:55
New York Times'e yazan BDP'li Tuncel okullarda ve camilerde Kürtçe istedi, Filistinli çocuklardan bahseden Erdoğan'a Kürt çocuklarını hatırlattı.
banner311
New York Times'e yazan BDP'li Tuncel okullarda ve camilerde Kürtçe istedi, Filistinli çocuklardan bahseden Erdoğan'a Kürt çocuklarını hatırlattı.


BDP'nin desteklediği bağımsız İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel New York Times'a yazdı. Tuncel "Arap Baharı, Kürt Yazı" başlıklı makalesinde, "Meşru olmayan tutuklamalar ve askeri operasyonlar son bulmalı. Türkiyeli Kürtler kendi dillerinde eğitim alma ve dua etme hakkına sahip olmalı ve kendi şehir ve kasabalarında kendi kendini yönetebilmeli" taleplerinde bulundu.

Tuncel Filistinli çocukların durumundan bahseden Erdoğan'a da "Kendi evini düzene sokmadıkça komşusunu eleştirme hakkına sahip değil" diye tepki gösterdi

Tuncel'in makalesinde Türkiye'deki demokratik yapıya dönük eleştiriler yer aldı. "Türkiye çoğu zaman kendisini dünyaya model bir Müslüman demokrasi olarak tanıtsa da nüfusunun neredeyse yüzde 20'sinin temel demokratik haklarını reddediyor" diyen Tuncel, Türkiye'deki Kürtlerin onyıllardır özgürlük ve özerklik mücadelesi verdiğini ve bunun karşısında çoğu zaman devletin şiddetli baskısıyla karşılaştığını ifade etti.

CAMİLERDE KÜRTÇE İSTEDİ

Tuncel, "Artık statükoyu kabul etmiyoruz. Demokratik özgürlükler istiyoruz, okullarda ve camilerde kendi dilimizi konuşma hakkı ve Kürlerin çoğunlukta yaşadığı bölgelerde siyasi özerkliğin artırılmasını istiyoruz" dedi.

ERDOĞAN ÖNCE KENDİ EVİNİ DÜZENE SOKSUN

Başbakan Erdoğan'ın sık sık Filistinli çocuklar için duyduğu acıyı ifade ettiğini ancak aynı durumdaki Kürt çocuklarını göz ardı ettiğini ifade eden Tuncel, Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yönelik eleştirilerini de hatırlatarak, "Erdoğan kendi evini düzene sokmadıkça komşusunu eleştirme hakkına sahip değildir" dedi.

HÜKÜMETİN ÖNÜNDE İKİ SEÇENEK

Tuncel, Erdoğan hükümetinin önünde iki seçenek olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:
"Bu talepleri ciddiye alır, Kürt milletvekillerini Türkiye'nin yeni anayasasının yazım sürecine dahil eder, Kürt halkının kolektif hakları için anayasal garantiler sunar ve kendi kendimizi yönetmemize izin verecek ve barış getirecek özerklik talebimizi kabul eder. Ya da bugüne kadar sürdürdüğü şiddetli baskı politikasına devam eder. Eğer ikinci yolu seçerse, Türkiye geçmiştekinden de yoğun bir şiddet dönemine girebilir."

Erdoğan'ın, "1999'da iktidarda olsaydık Abdullah Öcalan'ı asardık" açıklamasıyla ikinci seçeneğe daha meyilli bir görüntü çizdiğini ifade eden Tuncel, 2005'te başlatılan "Kürt açılımı"nın doğru yönde atılmış bir adım olduğunu ancak daha sonra durduğunu belirtti.

TUNCEL'İN DİLE GETİRDİĞİ TALEPLER

Tuncel yazısını şu taleplerle tamamladı:
"Meşru olmayan tutuklamalar ve askeri operasyonlar son bulmalı. Türkiyeli Kürtler onlarca yıllık mücadelenin ardından kendi dillerinde eğitim alma ve dua etme hakkına sahip olmalı ve kendi şehir ve kasabalarında kendi kendini yönetebilmeli."




 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV