banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Seçimle gelen ancak seçimle gitmelidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de yaptığı konuşmada, HDP'ye yapılan operasyona tepki gösterirken, 'Seçimle gelenlerin gidiş yolu ancak seçimle olmalıdır' dedi

04 Kasım 2016 Cuma 11:47
Seçimle gelen ancak seçimle gitmelidir
banner312
Seçimle gelen ancak seçimle gitmelidir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de yaptığı konuşmada, HDP'ye yapılan operasyona tepki gösterirken, 'Seçimle gelenlerin gidiş yolu ancak seçimle olmalıdır' dedi.

Tabela

Türkiye'nin farklı kent ve ilçelerinden gelen belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yerelde Kalkınma faaliyetlerinin anlatıldığı Yerel Yönetimler Toplantısı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"Egemenlik Saray’a hapsedilmek isteniyor. Biz düşünen insanların, siyasetçilerin, bilim insanlarının, gazetecilerin görüşleri ne olursa olsun hapse atılmasına karşıyız. En somut örnek, hayatları boyunca CHP lehine tek cümle kurmayan pek çok gazeteciyi bizim dışımızda savunan neredeyse yok. Niçin? Çünkü biz demokrasiyi, düşünce özgürlüğünü savunuyoruz. Demokrasiyi savunuyorsanız, seçimle gelenin seçimle gitmesini savunacaksınız.

Seçimle gelenlerin gidiş yolu ancak seçimle olmalıdır. Elbette ki teröre karşı ortak tavır takınmalıyız. Dur demek zorundayız. Kimsenin tereddüdü yok. Terörle mücadelenin akıl ve mantıkla yapılması lazım. Sivrisinekle uğraşmak terörü sonlandırmaz. Bataklığı kurutmak lazım. 'Musul'a Rakka'ya gideceğiz' diyorlar. Burnunuzun dibinde Kandil var neden bir şey yapmıyorsunuz?

Freni boşalmış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyoruz. Bu anlayış uluslararası saygınlığımıza darbe vuran bir anlayıştır. Bu endişe bütün dünyada var. Türkiye nereye gidiyor diyorlar. Türkiye'yi yönetenler Türkiye'yi bir Ortadoğu ülkesine dönüştürmeyi istiyorlar. İzlenen politikalar da bunu gösteriyor. Neden ille de başkanlık diyorlar? Demokrasi ise onun istediği demokrasi, eğitim onun istediği gibi olacak, yasalar onun istediği gibi olacak.

21'inci yüzyıldan bahsediyorum. Türkiye'yi 19. yüzyılın karanlığına götürüyorlar. Yasalara hukuka uymak zorundayız. Gereğini yapmak zorundayız ama birileri hukuku çiğnerse kendi hukukunu evrensel hukuk olarak bize dayatırsa o zaman bu halkın doğal olarak direnme hakkı vardır. 15 Temmuz öncesi direnme hakkı dediğimizde hep birden ayağa kalktılar.

Bir ülkeyi bir kişinin iki dudağına hapsederseniz örnek Hitler'dir. Çılgınlara ülkeler teslim edilemez, akli baliğ olmayana, bilgisi olmayana ülkeler teslim edilemez.

Bütün bu olayların altyapısı başkanlığı hazırlamak için düzenleniyor. Türkiye çok tehlikeli bir sürece sürükleniyor. Osmanlı diyorlar, tarihimizi biliyoruz diyorlar. Parlamenter sistem 150 yıldır var zaten. Tarihi de bilmiyorsun. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Saygın bir tarihçiyi değil, deli birisini getiriyor bana tarih öğret diye.

Yasama organları, milletvekilleri, AKP'lilere sesleniyorum. Seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini unutmayın. Siyasette kan davası güdülmez.

Kavga ne zaman çıktı? 17-25'ten sonra... Aynı menzile yürüyordu bunlar. Sen mi malı götüreceksin, ben mi malı götüreceğim. Kavga bunun üzerine kuruluydu. Halkın en temiz dugularını sömürüyorlardı. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Hep birlikte omuz omuza, 1 kişi bile kalsak Mustafa Kemal'in yolundan dönmeyeceğiz.

Gazetecileri, yazarları, sanatçıları, er ve erbaşları hapse atacaksın. Parantez içinde Adil Öksüz'ü alıp serbest bırakacaksın. Ona neden kelepçe takılmaz? GPS cihazını ona kim vermiştir? O cihazı Türkiye'ye hangi kurum ithal etmiştir. Bunları bilmek bizim hakkımız. Hükümetten tık yok.

15 Temmuz gecesi 200 şehidimiz Türkiye'ye dikta gelsin diye mi şehit oldu? Yoksa demokrasi için mi şehit oldular. Bunların tamamının sorgulanması lazım. Bunları yapınca başarıyı yakalamış oluruz

Yurttaşlarıma sesleniyorum. Bu ülkenin birlikte yaşamaya, demokrasiye, huzura, düşünce özgürlüğü ortamına ihtiyacı var. Bu ülkenin insanlarının, birbirlerini tanımasa bile insanların birbirine selam vermesine ihtiyacı var. İnsanların, siyasetin dar ve acı kalıplarına sokulmasına değil, özgürce dolaşmalarına ihtiyaç var. Bütün mücadelemiz barış içindir. Bölge için de barışı güvence altına alacağız. Ortadoğu'ya barışa kim getirir? Tek cevabı var CHP.

Tek isteğimiz var: Kendi ülkemizde özgürce insanca yaşamak istiyoruz.

Bu bağlamda belediye başkanlarımız kendi beldelerinde sadece belediye başkanlığını değil demokrasiyi de temsil ediyorlar. AKP'li belediyelerde tek bir işçi bile korkudan şikayet bildiremez. Ama biz şikayetleri dinleriz, kimsenin ekmeğiyle oynayamayız.

Demokrasi gelsin diyorsanız tek yolu vardır: O yol CHP'nin iktidarıdır. Ben 14 yıl falan da istemiyorum. 4 yılda bu ülkeyi dünyanın saygın ülkelerinden biri yapacağız. 4 yılda tam demokrasi ve barışı getiririz. 4 yılda burada kimse saltanatı kuramayacak. Gazeteciler devletten beslenmeyecek. Bunu da havuz medyası için söylüyorum. Kamu bankasına telefn edip bana 1 milyon gönder işçinin parasını ödeyeceğim diyemeyecek.

Bu ülkeye huzuru getirmek bizim boynumuzun borcu olacaktır.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV