banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Brezilya - Almanya maçının tüm detayları

Futbolu sahilde öğrenenlerin ülkesi, futbolun beşiği, futbolda yenilmezlerin ülkesi Brezilya, dün tarihinin en büyük hezimetini yaşadı. FIFA Dünya Kupası'nda evsahibi Brezilya'yı 7-1 gibi tarihi bir farkla yenen Almanya, hem büyük bir farka imza attı hem de turnuva tarihinde

09 Temmuz 2014 Çarşamba 14:32
Brezilya - Almanya maçının tüm detayları
banner312
Brezilya - Almanya maçının tüm detayları
Futbolu sahilde öğrenenlerin ülkesi, futbolun beşiği, futbolda yenilmezlerin ülkesi Brezilya, dün tarihinin en büyük hezimetini yaşadı. FIFA Dünya Kupası'nda evsahibi Brezilya'yı 7-1 gibi tarihi bir farkla yenen Almanya, hem büyük bir farka imza attı hem de turnuva tarihinde 8. kez adını finale yazdırdı. Karşılaşma sonrasında Thomas Müller twitter hesabından yayınladığı mesajda "Ben hala inanamıyorum. 7:1 gerçekten şaşırtıcı" yazdı. Dünya basını ise manşetlerinde karşılaşmayı 'Aşağılanma' olarak nitelendirdi. Goller: Müller, Miroslav Klose, Kroos(2), Khedira, Schürrle(2) - Oscar: 7-1. İşte tarihi maçın tüm detayları...

Access Uygulayıcı Eğitimi



Almanya'dan Brezilya'ya tarihi fark

FIFA Dünya Kupası'nda evsahibi Brezilya'yı 7-1 gibi tarihi bir farkla yenen Almanya, turnuva tarihinde 8. kez adını finale yazdırdı. Karşılaşma sonrasında Thomas Müller twitter hesabından yayınladığı mesajda "Ben hala inanamıyorum. 7:1 gerçekten şaşırtıcı" yazdı...

Dünya Kupası yarı final karşılaşmasında ev sahibi Brezilya ile karşılaşan Almanlar, mücadeleyi 7-1'lik skorla kazanarak turnuva tarihinin en ağır galibiyetlerinden birini elde etti. Turnuvanın ev sahibi ve favorisi Brezilya, sakatlanan Neymar için kazanmak istedikleri maçta sahadan hezimetle ayrıldı. Mücadelenin 12. dakikasında gol perdesini açan Thomas Müller'e 23. dakikada Miroslav Klose destek verdi. Karşılaşmanın 25. ve 26. dakikasında skoru 4-0'a getiren Kroos'a 29. dakikada Khedira'dan yanıt gelince Almanya ilk yarıyı 5-0'lık şok bir üstünlükle kapattı.

İkinci yarıda da durmaya niyeti olmayan Almanya'da Schürrle devreye girerken 69. dakikada ve 79. dakikada iki harika gol atan yıldız futbolcu skoru 7-0 yapan isim oldu. Brezilya'nın başarılı futbolcusu Oscar ise 90. dakikad attığı golle maçın skorunu belirledi; 7-1. Almanya bu galibiyetin ardından finale yükselen ilk takım oldu. Brezilya ise kendi sahasında aldığı yenilgiyle sahadan büyük bir üzüntüyle ayrıldı.

FUTBOLCULARIN MESAJLARI

Dünya Kupası yarı final maçında Brezilya'yı 7 - 1 mağlup ederek finale yükselen Alman futbolcular, maç sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan galibiyet mesajları yazdılar.

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, "Ne maçtı! Seni tekrar görmek harika Estadio do Maracana!" ifadelerini kullandı.

Lucas Podolski ise, "İnanılmaz bir galibiyetti. Rio biz geliyoruz" dedi. Thomas Müller de, "Ben hala inanamıyorum. 7:1 gerçekten şaşırtıcı" sözlerini kullandı. Toni Kroos da: "Bütün takım için övgü! Büyük zafer! Rio biz geliyoruz" diye yazdı. Takımının 2 golüne imza atan Andre Schürrle, "Hadi Almanya! Son bir adım! Rio biz geliyoruz" ifadelerini kullanırken, Per Mertesacker ise, "Ben gerçekten şimdi eğleniyorum. Haydi şimdi finale gidelim" dedi. Alman futbolcular ayrıca hesaplarından fotoğraflar da paylaştılar.

24 YIL SONRA YENİDEN

Brezilya'yı 7-1 yenerek tarihinin en ağır yenilgisini yaşatan Almanya, 24 yıl aranın ardından yeniden kupayı evine götürme şansını yakaladı. Turnuvaya G Grubu'nda Portekiz'i 4-0 yenerek başlayan Almanya, Gana ile 2-2 beraberliğin ardından ABD'yi 1-0 yenerek 7 puanla lider olarak ikinci tura yükselmişti.

Çeyrek finale kalma mücadelesinde Cezayir ile karşılaşan "Panzerler", 90 dakikası golsüz sona eren maçın uzatma dakikalarında Mesut Özil ve Andre Schürrle'nin golleriyle rakibini 2-1 yenerek son 8 takım arasına kalmıştı. Almanya, 1998'de evinde oynanan Dünya Kupası'nı müzesine götüren Fransa'yı ise savunma oyuncusu Mats Hummels'in karşılaşmanın ilk dakikalarında bulduğu golle yenerek evsahibi Brezilya ile oynamaya hak kazanmıştı.

Breziya'yı tarihi farkla yenerek 12 yıl aranın ardından yeniden finale kalmayı başaran "Panzerler", daha önce oynadığı 7 finalin 3'ünden (1954,1974,1990) mutlu sonla ayrılmıştı. Final maçı, Rio de Janeiro kentinin tarihi Maracana Stadı'nda 13 Temmuz Pazar günü TSİ 22:00'de oynanacak.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV