banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Fenerbahçe 2 - 0 Galatasaray

Süper Lig'de 11. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe, Galatasaray ile Ülker Stadı'nda karşılaştı. Sarı-Lacivertliler mücadeleyi Van Persie'nin attığı gollerle 2-0 kazandı.

20 Kasım 2016 Pazar 23:26
Fenerbahçe 2 - 0 Galatasaray
banner266
Fenerbahçe 2 - 0 Galatasaray

Süper Lig'de 11. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe, Galatasaray ile Ülker Stadı'nda karşılaştı. Sarı-Lacivertliler mücadeleyi Van Persie'nin attığı gollerle 2-0 kazandı. Bu skorla puanını 21 yapan Fenerbahçe ligde 3. sıraya yükseldi. Galatasaray ise son 4 maçta 3. mağlubiyetini alarak 20 puanda kaldı. Fenerbahçe, Kadıköy'de Galatasaray'a en son 1999 yılında yenilmişti.



FENERBAHÇE 2 - 0 GALATASARAY
STAT: Ülker
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Tabela

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Neustaedter, De Souza, Alper Potuk (Dk.90 Salih), Volkan Şen (Dk.85 Emenike), Sow, Van Persie (Dk.85 Aatif)
GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, De Jong, Sinan Gümüş (Dk.46 Yasin Öztekin), Sneijder (Dk.66 Lukas Podolski), Bruma, Eren Derdiyok (Dk.71 Cavanda)
GOLLER: Dk.45 ve Dk.78 Van Persie (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Van Persie, Skrtel (Fenerbahçe), Sinan Gümüş,Carole,Tolga Ciğerci, Cavanda, De Jong, Serdar Aziz (Galatasaray)

Maçın ilk yarısında tam bir taktik savaşı vardı. Derbi orta sahada kilitlenirken her iki takım da kaleye 1'er şut çekebildi. Bunlardan 45. dakikada van Persie'nin şutu kaleyi bulunca ev sahibi ekip ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya Fenerbahçe Dick Advocat'ın sistem değişkliğiyle başladı. Hollandalı sistemi 4-3-3'e çevirince Sarı-Kırmızılılar oyuna hakim oldu. Ancak konuk ekip pozisyona girmekte oldukça zorlandı. Sneijder'in oyundan çıkması Eren Derdiyok'un da sakatlanması sonrası Galatasaray hücumda iyice zayıfladı. Fenerbahçe fırsatı iyi değerlendirdi ve 78. dakikada maçın skorunu getiren golü penaltıdan van Persie ile buldu: 2-0.

Süper Lig'de 11. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe, Galatasaray ile Ülker Stadı'nda karşılaştı. Sarı-Lacivertliler mücadeleyi Van Persie'nin attığı gollerle 2-0 kazandı. Bu skorla puanını 21 yapan Fenerbahçe ligde 3. sıraya yükseldi. Galatasaray ise son 4 maçta 3. mağlubiyetini alarak 20 puanda kaldı. Fenerbahçe, Kadıköy'de Galatasaray'a en son 1999 yılında yenilmişti.

Maçtan dakikalar:

6. dakikada mücadelede ilk tehlikeli atağı ev sahibi Fenerbahçe geliştirdi. Hızlı şekillenen sarı-lacivertli takım atağında sağ kanatta topla buluşan Sow, bekletmeden ortasını yaptı. İki Galatasaraylı futbolcuyu geçen meşin yuvarlakla altıpas gerisinde uygun durumda buluşan Volkan Şen, şut atmakta geç kalınca araya giren Hakan Balta, topu kornere gönderdi.

9. dakikada Bruma'nın ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

31. dakikada ceza sahası sağ köşesinin hemen dışında kazanılan serbest vuruşu kullanan Van Persie'nin doğrudan kaleye gönderdiği top, uzak direğin üstünden auta gitti.

45. dakikada Fenerbahçe, mücadelede 1-0 öne geçti. Alper Potuk'un pasıyla sağdan ceza alanına giren Şener Özbayraklı, pasını penaltı noktası civarındaki Van Persie'ye aktardı. Hollandalı oyuncu, yerden gelen topa bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

47. dakikada sağ kanattan Moussa Sow'un ortasını Volkan Şen kontrol etti. Yıldız futbolcu sert de bir şut çıkardı fakat top defansa çarparak kornere gitti.

Kullanılan kornere Josef de Souza iyi yükseldi fakat meşin yuvarlak auta gitti.

60. dakikada Tolga Ciğerci ceza sahası dışından sert bir şut çıkardı ama kaleyi bulamadı.

70. dakikada Galatasaray'da Eren Derdiyok sakatlanarak yerini Cavanda'ya bıraktı.

Karşılaşmanın 76. dakikasında Serdar Aziz ceza sahası içinde Josef de Souza'yı düşürünce Cüneyt Çakır beyaz nokrayı gösterdi.

Topun başına geçen Robin van Persie 78. dakikada Muslera'nın solundan topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrıldı.









beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV