banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Gökhan Gönül'de yasaklı madde! Fenerbahçe'den açıklama

Fenerbahçeli Gökhan Gönül'de yasaklı madde bulunduğu haberinin ardından flaş gelişmeler yaşanıyor... Konuyla ilgili Fenerbahçe'den ve TFF'den açıklama geldi.

30 Mart 2016 Çarşamba 16:33
Gökhan Gönül'de yasaklı madde! Fenerbahçe'den açıklama
banner266
Gökhan Gönül'de yasaklı madde! Fenerbahçe'den açıklama
Fenerbahçeli Gökhan Gönül'de yasaklı madde bulunduğu haberinin ardından flaş gelişmeler yaşanıyor... Konuyla ilgili Fenerbahçe'den ve TFF'den açıklama geldi.

Fenerbahçe’nin yıldızı Gökhan Gönül’ün A numunesinde yasaklı maddeye rastlandı.

Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Gökhan Gönül’de yasaklı maddeye rastlandı. 12 Şubat’taki Kasımpaşa maçında aldığı darbe ile kaburgasında kırık oluşan ve bu şekilde uzun süre devam eden Gökhan Gönül, Beşiktaş maçı öncesi İstanbul’da ağrı kesici iğne tedavisi gördü. Tedavi sonrası derbiye çıkan yıldız isim kura kendisine çıkınca idrar numunesi verdi. Söz konusu iğnenin içeriği maç sonundaki testin pozitif çıkmasına neden oldu.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe, Gökhan Gönül ile ilgili resmi sitesinden bir açıklama yayınladı.



"Profesyonel futbolcumuz Gökhan Gönül’ün 23.02.2016 tarihinde yapılan toraks BT ve MRI tetkikleri sonucunda kaburgasında (T.10) kırık tespit edilmiştir. Futbolcumuzun tedavisine başlanmış, göğüs ve sırt ağrılarının devam etmesi üzerine algoloji uzmanı hekim tarafından sinire blokaj yapılmıştır. Yapılan uygulama, kortikosterodlerin sistematik olmayan kullanım şekli olarak tedavi amaçlı tatbik edilmiştir. Doping testi öncesinde, futbolcuya yapılan lokal uygulama bu prosedürler için kullanılan matbu forma yazılmak suretiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na beyan edilmiştir.

Konu bundan ibaret olup, futbolcumuzun tedavi sürecine ilişkin tomogrofi, mrı görüntüleri ve doktor raporları tarafımızca Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulmuştur. Doping amaçlı  yasaklı bir madde kullanım söz konusu değildir. Futbolcumuza yapılan ağrı kesici tıbbi uygulama tamamen tedavi amaçlı olup, performans arttırıcı her hangi bir etkisi de bulunmamaktadır. Süreç sonucunda doping amaçlı yasaklı bir madde kullanımının olmadığı kesin ve açık bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur."

TFF'den Gökhan açıklaması

Fenerbahçeli Gökhan Gönül'ün Beşiktaş maçındaki doping testinde yasaklı maddeye rastlanması spor kamuoyuna bomba gibi düştü. Konuyla ilgili TFF Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren yaptığı açıklamayla akıllardaki soru işaretlerini sildi.

'Fenerbahçe bize bu maddeyi bildirmişti'

Mete Düren konuyla ilgili şöyle konuştu. 'Şu anda gelen rapora istinaden hukuk kurulu rapor verecek biz de onu takip edeceğiz. Bu tür durumlar sözlü olarak bildirilmez zaten. Fenerbahçe kulübü bize yazılı olarak durumu bildirdi. Dopingli ilaç kullanım listesi var. Fenerbahçe bize bunu bildirdi. Bunun iki tane listesi var dopingli ilaç listesi ve futbolcu ilaç kullanım listesi.

'Duruma göre kullanılabilen bir madde'

Gökhan'ın kullandığı maddenin yasaklı maddeler listesinde yer aldığına değinen Prof. Dr. Mete Düren, 'Yasaklı madde olarak listede yer alıyor ama bu lokal olarak kullanılabiliyor. Kaburga kırığının etrafına ağrı kesici olarak yapılmış. Kullanılabilir bir madde bu. Bunun normal olup olmadığına hukuk karar verecek. Eğer hukuk 'karar veremem' derse PFDK'ya sevkedilecek. Onlar doping kurulundan bilgi isteyecekler ve sonrasında karar verilecek' şeklinde konuştu.

Hukukçular 'Sorun yok' diyor

Mete Düren'in yaptığı bu açıklamalarının ardından gözler hukukçulara çevrildi. Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Emre Kapukaya, Gökhan Gönül ile ilgili 'Fenerbahçe kulübü bildirdiyse sorun yok' dedi. Fred olayından da örnekler veren Kapukaya, 'Fenerbahçe'nin bildirdiğinden fazla dozda kullanıldıysa sorun oluşturabilir ama Fenerbahçe durumu TFF'ye bildirmiş ve doz aşılmamışsa herhangi bir sorun yaşanmaz' ifadelerini kullandı.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV