banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Kara Kartal bu kez uçamadı

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu 2. maçında Beşiktaş, Sporting Lizbon'u konuk etti. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

02 Ekim 2015 Cuma 03:09
Kara Kartal bu kez uçamadı
banner229
Kara Kartal bu kez uçamadı
UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu 2. maçında Beşiktaş, Sporting Lizbon'u konuk etti. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

BEŞİKTAŞ 1 - 1 SPORTİNG LİZBON

STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Paolo Tagliavento, Matteo Passeri, Fabiano Preti (İtalya)

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, İsmail, Atiba, Necip (Dk 46 Oğuzhan), Gökhan Töre, Sosa (Dk. 68 Cenk Tosun), Quaresma (Dk.90 Kerim Frei), Gomez

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

SPORTİNG LİZBON: Patricio, Cristian Silva, Joao Pereira, Naldo, Figueiredo, Aquilani (Dk. 79 Gelson Martins) , Carvalho, Gutierrez Teofilo (Dk. 69 Slimani islam), Ruiz, Mane, Matheus Pereira (Dk. 55 Adrien Silva)
 
TEKNİK DİREKTÖR: Jorge Jesus

SARI KARTLAR: Rhodolfo, Ersan Gülüm (Beşiktaş), Cristian Silva, Joao Pereira (Sporting Lizbon)

GOLLER: Dk. 61 Gökhan Töre (Beşiktaş) Dk. 16 Bryan Ruiz (Sporting Lizbon)

Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisinde forma giyen ve Avrupa'da kart cezalısı olan Olcay'ın yerine Quaresma'yı sahaya sürerken Oğuzhan'ın yerine de Necip'e şans verdi. Portekiz liginde zirveye ortak olan Sporting Lizbon ise Boavista ile yapılan ve 0-0 sona eren karşılaşmadan tam 7 oyuncuyu 11'de yoktu..

Siyah-Beyazlılar, karşılaşmaya oldukça kötü başladı. 3-2 kazanılan Fenerbahçe maçının yorgunluğu mu yoksa galibiyetin verdiği 'havadan mı' bilinmez ama Beşiktaş ilk 45 dakikada adeta yokları oynadı. Portekiz ekibi top Beşiktaş'a gelince alan daraltıp pres yaparak topa hakim olma çabasındaydı. İlk önemli pozisyon Sporting Lizbon'dan geldi. 7. dakikada Mane'nin pasını alan Ruiz, sağ çaprazdan sert vurdu, Tolga üzerine gelen topu kontrol etmeyi başardı.

12. dakikada ise bir dönem Trabzonspor'da da forma giyen Teofilo net bir gol kaçırdı. Ruiz ceza sahasına kaçan Teofilo'yu gördü. Teofilo bomboş pozisyonda vurdu, kaleci Tolga çıkardı.

Rakibinin ısrarla aradığı gol 16. dakikada geldi. Mane'nin ceza alanı dışı sol çaprazına gönderdiği topa Ruiz gelişine vurdu ve Beck'e de çarpan top yön değiştirip ağlara gitti: 0-1

Beşiktaş ilk ciddi atağını 23. dakikada yakaladı. Çok önemli bir pozisyondu. Rakip topu çıkarken Gökhan Töre'ye kaptırdı. Kaleye sokulan Gökhan, ceza alanına girmeden sert vurdu ancak top sağdan dışarıya çıktı.

Bu dakikalarda Arjantinli Sosa'nın etkisiz oyunu ve kaptırdığı toplar dikkat çekti. Skorun da verdiği avantajla Sporting kısa ve ayağa paslarla pozisyonlar bulmayı istedi, zaman zaman bunu da başardı. 32. dakikada Teofilo 35. dakikada ise Ruiz'in şutları Tolga'da kaldı. İlk yarının son dakikalarında orta saha mücadelesi şeklinde geçince 45 dakikayı Beşiktaş 1-0 geride kapattı.

Şenol Güneş, ikinci yarıya Necip-Oğuzhan değişikliğe ile başladı. Siyah-Beyazlılar bu değişiklik sonrası rakip alanda baskı kurmaya başladı. 50. dakikada Gökhan Töre sol kanatta topu aldı, ceza alanına sokulan Quaresma'yı gördü. Onun ortasına kimse dokunamadı. 57. dakikada ise Quaresma bu kez sağdan geldi. Ortasını yolladı, ancak Gomez pozisyonunu alamadı. Bağıra bağıra geliyorum diyen gol 61. dakikada geldi.

61. dakikada Beck'in getirdiği topu Sosa'ya verdi. Arjantinli futbolcu  sol çaprazdaki Gökhan'a şık bir topuk pası verdi. Gökhan da müsait pozisyonda plase vuruşunu yaparak skoru dengeledi: 1-1

Golden sonra taraftarını da arkasına alan Beşiktaş 'net' pozisyonlara girmeye başladı. Özellikle Gökhan Töre'nin bulunduğu alandan yüklenen Siyah-Beyazlılar 69. dakikada penaltı bekledi.. Quaresma'nın ortasına yükselmek isteyen Gomez kale önünde yerde kaldı. Beşiktaşlı oyuncular ve teknik heyet penaltı beklendi ancak hakem ofsayt kararı verdi.

72. dakikada ise Beşiktaş topu orta alanda kazandı. Oğuzhan'a verdi. Pasını soldaki Cenk'e verdi. Sos'nın yerine oyuna giren Cenk Tosun'un vuruşu soldan auta çıktı. 77. dakikada ise bu kez Oğuzhan kaleyi yokladı ama meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

75. dakikadan sonra oyunun kontrolünü tamamen ele alan Siyah-Beyazlılar önce Gomez ardından Atiba ile mutlak 2 gol pozisyonundan faydalanamadı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca, karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 4'e çıkarırken Sporting Lizbon ise ikinci maçında ilk puanını aldı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV