banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Son dakikada Fransız kaldık

UEFA Avrupa Ligi ilk hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe, Marsilya karşısında son dakikada yediği golle 2-2 berabere kaldı.

20 Eylül 2012 Perşembe 22:03
Son dakikada Fransız kaldık
banner263
Son dakikada Fransız kaldık

UEFA Avrupa Ligi ilk hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe, Marsilya karşısında son dakikada yediği golle 2-2 berabere kaldı.
UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı ağırladı. Maçta 2-0'lık üstünlüğü yakalayan Sarı Lacivertliler, bu üstünlüğünü koruyamayarak sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Maçta goller 28. dakikada Caner, 57. dakikada Alex ve 82. dakikada Valbuena ve 94. dakikada Ayew'den geldi.

Bu sezon oynadığı 9 resmi maçı da kaybetmeyen Marsilya böylece son dakikada mağlup olmaktan kurtularak serisini 1o maça çıkardı. Aynı zamanda Fenerbahçe de, Fransız ekipleri karşısında galip gelememe serisini 10'a çıkardı...

DAKİKA DAKİKA MAÇIN HİKAYESİ...

İKİNCİ YARI

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-2 sona erdi...

90+4 Ayew ve 2-2... Kornerde iyi yükselen A.Ayew durumu 2-2'ye getirdi.

Maçta 4 dakikalık uzatma gösterildi...

90' Marsilya oyunu yarı sahamıza yıktı, Fenerbahçe sert savunma ile karşılık veriyor...

88' Fenerbahçe'de ilk golün sahibi Caner çıkıyor, oyuna giren oyuncu Miroslav Stoch.

86' Marsilya baskısını artırdı. Fransız yıldız Benoit Cheyrou, ceza sahası dışından kalemizi yokladı ancak top az farkla auta gitti.

83' Fark ikiye iniyor. Marsilya'nın yıldız ismi Valbuena'nın golüyle skor 2-1'e geldi. Valbuena orta sahadan çalımlarla geldi ve ceza sahasına girmeden ver-kaça girdi. Ardından aldığı topu yerden kaleye gönderdi ve golü buldu...

80' Volkan tam köşeden müthiş çıkarıyor! Valbuena ceza sahası dışında topu önünde buldu ve sert bir şut çıkardı fakat yerden köşeye giden topu Volkan güzel çıkardı.

78' Marsilya tempoyu yükseltmeye çalışsa da, Fenerbahçe çok iyi bir savunma yaparak, Fransızlara şans tanımıyor...

74' Sow'un yerine Bienvenu giriyor...

72' Marsilya'da oyuna giren oyuncu Barton'ın yerine Jordan Ayew...

69' Mehmet Topal topu çizgiden çıkardı! Sol kanatta Valbuena içeriye ortaladı Fanni vurdu fakat Mehmet Topal çzigiden çıkardı topu.

66' Alex alkışlarla yerini Cristian'a bıraktı...

63' İki farklı geriye düşen Fransızlar, etkili ataklar yapamıyor. Fenerbahçe savunması dikkatli bir oyun ortaya koyarken, ünlü golcü Gignac Marsilya'da gol umudu olarak oyuna girdi...

57' GOOOOOOOOOOOOL! Alex ve 2-0! Sağ kanatta Mehmet Topuz topu önüne aldı ve sağ çaprazdan içeriye ortaladı. Boşta kalan Alex gelen topa iyi bir kafa vurdu ve Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçirdi.

54' Maçta taraftarın coşkusu dakikalar geçtikçe artıyor. Yakılan meşaleler yüzünden oluşan duman sebebiyle 2 dakika duran oyun tekrar başladı.

51' Marsilya'nın topu direkten döndü. Fenerbahçe için şans anı... Remy ceza sahasının arkasına iyi sarktı ve içeriye bir top çıkardı fakat Ayew'in vuruşunda top direkten döndü!

48' İkinci devrenin ilk tehlikeli pozisyon Marsilya'dan geldi. Fransız milli oyuncu Valbuena'nın sağ çaprazdan şutu zayıf gitit ve top Volkan'da kaldı.

46' Mücadelede ikinci yarı başladı...

İLK YARI

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca, Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 üstünlükle giden ekip oldu...

42' Marsilya'da N'Diaye sakatlandı, yerine giren ünlü oyuncu Cheyrou...

37' Marsilya sahasından çıkmaya çalışırken temsilcimizden büyük baskı yiyor. Sahanın mutlak hakimi Fenerbahçe...

33' Marsilya kaleyi yokladı ancak sonuçsuz. Fenerbahçe defansta top çevirirken Bekir topu kaptırdı ve Barton ceza sahası dışından sert bir vuruş yaptı fakat top kaleyi bulmadı.

28' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLL! Caner ve 1-0! Sol kanattan Caner ile geldi Fenerbahçe. Onun ortasını defans kesti fakat Caner tekrar topu kaptı ve Hasan Ali ile ver-kaç'a girip ceza sahasına soldan girdi ve sol çaprazdan sert vurarak topu Mandanda'nın bacaklarının arasından filelere yolladı.

23' Fransızlar kalemize çok rahat geldi. Valbuena'nın şık çalım ve paslaşmalarıyla topla buluşan Remy'nin ceza sahası dışıdnan çektiği şut dışarıya gitti.

19' Mücadelede iki takım da orta sahada sık sık top kaybı yapıyor. Organize olmaktan zorlanan taraflar, etkili pozisyonlar üretemiyor.

15' Maçta tempo çok yüksek. Fenerbahçe özellikle Alex ve Mehmet Topuz'la rakip kaleye yükleniyor...

11' Marsilya duran toptan gole yaklaştı. Fenerbahçe savunması, Fransız ekibinin kullandığı serbest vuruşta, Valbueana'nın ortasına ters bir vuruş yaptı ancak top az farkla yandan auta çıktı.

9' Temsilcimizin rakibi karşısında müthiş bir baskısı var...

6' Fenerbahçe müthiş bir pozsiyondan faydalanamadı! Gökhan Gönül sağ kanatta ceza sahası çizgisinde ortaladı, gelen topu Mandanda son anda çizgiden çıkardı.

2' Marsilya gole çok yaklaştı. Andre Ayew'in ceza sahası içindeki kafa vuruşunu önce Volkan kurtardı, daha sonra direkten oyun alanına geri geldi...

1' Kadıköy'deki mücadele başlama vuruşuyla başladı. Temsilcimiz Fenerbahçe'ye başarılar...

FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan
Yobo
Bekir
Hasan Ali
Mehmet Topal
Mehmet Topuz
Meireles
Caner
Alex
Sow

MARSİLYA
Mandanda
N'Kolou
Morel
N'Diaye
Fanni
Barton
Amalfitano
Kabore
Valbuena
Andre Ayew
Remy

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Mehmet Topal, tedavisinin ardından Olympique Marsilya ile UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki mücadeleye yetiştirilerek, 11 kişilik kadroda yer aldı.

Sarı-lacivertli ekibin Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Mersin İdmanyurdu ile yaptığı maçta sakatlanarak sol dizinde darbeye bağlı doku zedelenmesi oluşan Mehmet Topal, tedavisinin tamamlanmasının ardından kadroya girdi.

Senegal Milli Takımı'ndan sakat döndükten sonra ligde Mersin İdmanyurdu maçında görev alamayan, hafta içi takımla antrenmanlara başlayıp karşılaşmaya hazırlanan forvet oyuncusu Sow da 11'deki yerini aldı.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Kuyt, Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal maç kadrosunda bulunmazken, sakatlık sürecinin ardından dün takımla çalışmalara başlayan ancak antrenman eksiği bulunan Krasic de 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımının son iki Avrupa kupası mücadelesinde 11'de yer vermediği kaptan Alex'i, Olympique Marsilya karşısında 11'de sahaya sürdü.

Spartak Moskova ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu maçlarının ikisinde de yedekler arasında yer alan Brezilyalı futbolcu, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki ilk maçta kadroya girdi.

Teknik direktör Kocaman, lig ve Avrupa kupası maçları olmak üzere son dönemde genelde yedekler arasında tuttuğu Caner Erkin'i, Fransız ekibine karşı ilk 11'de oynattı. Stoch yedek kalırken, sarı-lacivertli ekipte orta alanın solunda Caner görev yaptı.

Mersin İdmanyurdu mücadelesiyle ilk resmi maçını oynayan yeni transfer Meireles, sarı-lacivertli formayla ilk Avrupa kupası mücadelesine de bu maçta çıktı.

Tribünden sahaya mesaj
Fenerbahçeli taraftarlar maç öncesi maraton tribününde açtıkları pankartla futbolculara mesaj gönderdi.

''Çubuklu'' Fenerbahçe forması şeklinde hazırlanan büyük pankartta ''Sırıl sıklam olsun o forma'' yazısı yer aldı.

Maraton üst tribünü boydan boya kaplayan Türk Bayrağı açan tribünler, seremoninin ardından ''Bizler inandık sizler inanın, bizim için bu maçı alın'' şeklinde tempo tuttu.

Futbolcular el ele tutuşarak tribünleri selamladı
Maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolcular, tribünleri dolduran taraftarlardan büyük destek gördü.

Futbolcular, kale arkası tribünlerinin tezahüratları üzerine, el ele tutuşup tribünlere doğru giderek taraftarları selamladı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, tüm takıma yapılan sevgi gösterilerinin ardından başta kaptan Alex olmak üzere futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

Tribünler Selçuk Şahin'in gönlünü aldı
Fenerbahçeli taraftarlar, Spartak Moskova ile Kadıköy'de yapılan maçta tribünlerden tepki gören futbolcu Selçuk Şahin'in gönlünü aldı.

Türk Telekom kale arkası tribüne ''Ruhunla, yüreğinle, alkışlarla Selçuk Şahin'' yazılı pankart asan taraftarlar, tezahüratlarla futbolcuyu tribüne çağırdı.

Daha sonra ''Volkan, Selçuk'u buraya getir'' şeklinde tempo tutan taraftarların çağrısına yanıt veren sarı-lacivertli futbolcu, tribünlerin önüne doğru giderek seyirciyi selamladı.

Notlar
-Fransız ekibini az sayıdaki taraftarı İstanbul'da yalnız bırakmadı. Statta misafir seyirci tribününde 100'ü aşkın taraftar yer alarak, Olympique Marsilya takımına destek verdi.

-Olympique Marsilya maç öncesi ısınmak için sahaya çıktığında ilk olarak tribünlerdeki yerini alan taraftarını selamladı.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV