banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
08 Mayıs 2024 Çarşamba

Benzin ve motorine indirim geliyor

TFF kritik kararı açıkladı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı kısıtlamasıyla ilgili Federasyon yönetim kurulunun aldığı kararı açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İstinye’deki binasında yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi.

05 Temmuz 2013 Cuma 15:03
TFF kritik kararı açıkladı
banner267
TFF kritik kararı açıkladı
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı kısıtlamasıyla ilgili Federasyon yönetim kurulunun aldığı kararı açıkladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İstinye’deki binasında yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi.

Bu toplantıda, külüplerin yabancı kontenjanıyla ilgili “6+2+2″ talebini kabul etmeyen TFF, “6+0+4″ ile yola devam kararını verdi.

Demirören; “Kulüpler birliği bütün temsilciler ile beraber yabancı sayısı ile ilgili konuştu. Bu toplantıların sonunda bu sistem ile ilgili hepsinin teşekkürünü aldık. Uymayabilirsiniz, zorlanabilirsiniz dedik. ‘Hayır’ dediler. Biz de bunun üzerine kararımızı açıkladık. ” dedi.

Kulüpler Birliği’nin 6+2+2 teklifini değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu, kamuoyundaki beklentilerin aksine bir kararın altına imza attı ve daha önce vermiş olduğu 6+0+4 kararının devam edeceğini açıkladı. Kulüpler Birliği’nin 6+2+2 önerisinin yanı sıra Galatasaray’ın da gümdeme getirdiği AB statüsünü teklifini de geri çeviren Türkiye Futbol Federasyonu, değişikliklerin teknik olarak mümkün olmadığını ve tüm isteklere rağmen daha önceden verdikleri kararların arkasında duracaklarını duyurdu.

Yabancı statüsündeki kararın geçen sezon Kulüpler Birliği üyelerinin tam onayı ile alındığını vurgulayan Demiören, “Geçtiğimiz sezon, Kulüpler Birliği bütün temsilciler ile beraber yabancı sayısı ile ilgili konuştu. Bu toplantıların sonunda bu sistem ile ilgili hepsinin teşekkürünü aldık. Uyamayabilirsiniz, zorlanabilirsiniz dedik. ‘Hayır’ dediler. Biz de bunun üzerine kararımızı açıkladık.” şeklinde konuştu.

KULÜPLER BİRLİĞİ’NİN TEKLİFİ NEDEN REDDEDİLDİ?
Kulüpler Birliği’nin teklifini neden geri çevirdiklerini de ifade eden Demirören, “Mali kongreden sonra da statü olarak bu kararımızın aynen uygulanacağını açıkladık. Sonra kulüpler değişmesi için bize başvuru yaptık. Bunu değerlendirdik, ama gündeme almadık. Bunu değiştirme şansımız da yok. Bu sene 6 sahada, 4 tribünde olarak devam edecek. Mevcut geçen seneye baktığımız vakit çoğu kulübümümüzün 4 yabancı oyuncusu zaten tribündeydi.” dedi.

AB TEKLİFİ NEDEN REDDEDİLDİ?
Galatasaray’ın AB teklifinin reddedilme gerekçesini de açıklayan Demirören, “Maalesef 289 davayla Türk kulüpleri FIFA’da davalıktır. Milli takımımıza da doğru yansımadığı için bunun yanındayız. Bize gelen teklif AB oyuncularının yabancı sayılmamasıydı. Biz AB üyesi değiliz. Bir AB ülkesi bunu isteyebilir. Bizde de Türki ülkelerin oyuncuları Türk statüsünde oynar.Yarın bir Müslüman ülkesi çıkar, bunu böyle ister. Afrika ülkesi çıkar, bizimki de oynasın der. Oynayacak Türk futbolcu bulamayız. Türk futboluna hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

“4 YABANCI ZATEN TRİBÜNDEYDİ”
Demirören, konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Mali kongreden sonra da statü olarak bu kararımızın aynen uygulanacağını açıkladık. Sonra kulüpler değişmesi için bize başvuru yaptık. Bunu değerlendirdik, ama gündeme almadık. Bunu değiştirme şansımız da yok. Bu sene 6 sahada, 4 tribünde olarak devam edecek. Mevcut geçen seneye baktığımız vakit çoğu kulübümümüz 4 yabancımızın zaten oyuncusu tribündeydi. Maalesef 289 davayla Türk kulüpleri FIFA’da davalıktır. Milli takımımıza da doğru yansımadığı için bunun yanındayız. Bize gelen teklif AB oyuncularının yabancı sayılmamasıydı. Biz AB üyesi değiliz. Bir AB ülkesi bunu isteyebilir. Bizde de Türki ülkelerin oyuncuları Türk statüsünde oynar. Yarın bir Müslüman ülkesi çıkar, bunu böyle ister. Afrika ülkesi çıkar, bizimki de oynasın der. Oynayacak Türk futbolcu bulamayız. Türk futboluna hayırlı olsun.”

“AYDINLARA’A SORMAK İSTİYORUM…”
TFF Başkanı Demirören; “Biz kulüplerimize hukuki olarak belge isterlerse yardımcı olabiliriz ama daha fazlasını yapamayız. Kulüpler kendi savunmalarını kendileri yapıyor ancak Steau Bükreş olayında olan örnek baz alınarak UEFA’nın adil olmasını bekliyoruz. Biz adil kararda takipçi oluruz. Steaua Bükreş bizim için bir örnektir. Mehmet Ali Aydınlar’a bir soru sormak istiyorum. Genel kurula gitmeden önce ne puan silinmeyecek, ne bir kulüp ceza alacak, dosya kapandı demişti. Bunu açıklasın.” diyerek sözlerine devam etti.

Demirören; “Geçen sene milli takımımız elemelere, Avrupa Kupaları’na gitme hakkı kazanmış takımlarımızın hepsi Avrupa kupalarına gitti. 2 takım disipline gitti. Savunmalarını yaparlar. Sayın Ulusoy benim icazet alacağım isimlerden değil. Sayın Ulusoy’un başkanlık bilgilerinden yararlanmak benim hakkımdır. Seçim 2015′tedir. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. İstifa etmeyeceğiz. Görevdeyiz.”

“TFF OLARAK OLAY KAPANDI AMA UEFA…”
Yıldırım Demirören; “Ben hep dedim ki, Türkiye Futbol Federasyonu olarak kapandı ama UEFA’da dosya kapanmamıştır. Dedim ki, bir sene öncesine dönün yayıncı kuruluş çekilmiş, Türk Milli takımı da dahil hiçbir takımın Avrupa’ya gitmeyeceği konuşulurken, bunlar gerçekleşmemişse bu da Federasyonun başarısıdır. Adil olan kararın sonuna kadar arkasındayız. Federasyonun gücü vardır, ama geçmişteki gibi el öpmez. Kulüpler Birliği’nden gelen kararı değerlendirdik. 17 kulüp bize bir teklifle geldiyse, yönetim kurulu olarak bunu görüştük. Geçen sene aldığımız karar, Kulüpler Birliği’nin bize yaptığı baskıdır. Seçim sandıkta olur, gelmesini de, gitmesini de biliriz. Türkiye’de bu laflar bitti. Aday olanlar sandıkta seçilir.” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

“ADAM HARCAMAK ÇOK KOLAY”
Demirören, altyapıdan oyuncu yetiştirip Milli Takıma gönderen takımlara teşvik vereceğini açıklayan Demirören; “Cek-caklarla tartışmak yanlış olur. Bizim kurullarımız bir karar almıştır, bunun arkasında durmak durumundayız. Bir ay önce de, 2 ay önce de konuşsak, otomatikman bozulur. Teknik olarak tıkandığımızdan yapabileceğimiz bir şey yoktur. Ben çok maçlara gittim. Federasyon başkanları önemli gördükleri maçlara giderler. Bizler için gelecek futbolcular hepsinden önemlidir. Altyapıdan gelecek oyuncular A takımda oynar ve Milli Takıma giderse kulüplere teşvik vereceğiz. Abdullah Hoca’yı ben getirmedim. Ben geldiğimde vardı. Adam harcamak çok kolay, adam kazanmak çok zor.” sözleriyle görüşünü ifade etti.

“PROFESYONELCE YAPILMASI LAZIM”
Yıldırım Demirören; “Türkiye’de kulüp başkanlığı, Kulüpler Birliği başkanlığı, Federasyon başkanlığı yapmış tek isim benim. Benim Kulüpler Birliği başkanlığımda da bu tartışıldı. Avrupa’da da örnekleri var. Burada çok büyük maddiyat olduğu için, profesyonelce yapılması lazım.

Sayın Aysal sonra onu kastetmediğini söyledi. Ben Aysal’a da destek olacağımızı söyledim. Ama değiştiği zaman tahkime gidileceğini de söyledim. Avrupa Mahkemesi’ne gidilebilir. Bununla ilgili bir şey söyleyemem. Kurumlar karar almıştır. Eğer UEFA’dan karar gelirse, Avrupa’da bile futbol tartışılma noktasına gelir. Kulüpçülük bazı zararları getirmeye başladı.” dedi.

“CEZALARI VARSA ÇEKECEKLER”
Yıldırım Demirören, Beşiktaş’ın şike nedeniyle suçlandığı tek maçta kendisinin başkan olduğu ve bu konuda ne düşündüğünün sorulması üzerine; “Beşiktaş’ın UEFA kararlarına bakarsanız mahkeme kararları ile hareket ediliyor. Eğer böyle olacaksa, Avrupa’da Tahkim ve Disiplin kurulları çalışamaz. Kimse bunları saymaz, mahkemeye gidiyoruz der. Cezaları varsa çekeceklerdir. Herkesin bunu düşünerek hareket etmesi lazım. Futbol toplumun % 90′ının ilgilendiği bir unsurken, kimsenin bunu başka bir yere getirmemesi lazım.” dedi ve “Türk futboluna hayırlı olsun” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV