banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

BTK'dan “oltalama“ uyarısı geldi

BTK tarafından yapılan uyarıda, siber zorbaların sahte hesaplarla kullanıcıların telefon numaralarını talep edip ardından android işletim sistemli telefonlara virüs bulaştırarak kişisel bilgileri ele geçirmeye çalıştıkları hatırlatıldı.

28 Haziran 2017 Çarşamba 13:36
BTK'dan “oltalama“ uyarısı geldi
banner321
BTK'dan "oltalama" uyarısı geldi
BTK tarafından yapılan uyarıda, siber zorbaların sahte hesaplarla kullanıcıların telefon numaralarını talep edip ardından android işletim sistemli telefonlara virüs bulaştırarak kişisel bilgileri ele geçirmeye çalıştıkları hatırlatıldı.
'Phishing' diye tabir edilen 'oltalama' işlemiyle birçok insanın mağdur olduğu belirtildi. Cazip ya da bedava ürün teklifleri ya da tanıdık kimselerdenmiş gibi görünen mesajlarla mümkün olduğu kadar kişisel bilgi elde etmeye, böylece şifre ve parolalarınızı ele geçirmeye çalışan dolandırıcılara karşı BTK'dan önemli bir uyarı geldi. 'Oltaya gelmeyin' başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Şüphe uyandıran e-postaları, linkleri ve pop-up pencerelerini, spam mailleri tıklamayın ve açmayın. Güvenilir (kurumlar, bankalar vb.) yerlerden geldiği intibaı oluşturan bu masum görünümlü mailler yoluyla kişisel bilgileriniz çalınıyor ve tuzağa düşürülmüş oluyorsunuz. Günümüzde sıkça yaşanan oltalama (Phishing) denilen bu dolandırıcılık teşebbüsünden korunmak için, size gönderilen linkteki adresle, link üzerine geldiğinizde gözüken adresin birbiri ile aynı olup olmadığına dikkat edin.
Bilgisayarınızın güvenliği için lisanslı ve güncel bir antivirüs programı kullanın. Antivirüs yazılımları, bilgisayarınızı Truva Atı (Trojan), Kurtçuk (Storm Worm) gibi tanıdığı virüslere karşı korur. Ayrıca bilgisayarınızın, işletim sistemleri tarafından gelen güncellemeler ile güncel kalmasını sağlayın."
 
"Facebook'ta mutlaka çocuğunuzun arkadaşı olun "
 
Sosyal medyada çocukların yakından takip edilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, "Eğer çocuğunuz 13 yaşından büyükse ve bir sosyal paylaşım sitesine üye ise onun neler yaptığını, kimlerle arkadaş olduğunu, neler konuştuğunu, kısaca çevrimiçi izlerini takip etmek için siz de o siteye üye olup çocuğunuzun arkadaşı olun.
 
Profilinde gizlilik ayarları yapmanız hem sizin hem de çocuğunuz için daha güvenli bir seçenektir. Çocuğunuzun çevrimiçi ortamlarda veya herhangi bir sitede oynadığı oyunların, aktivitelerin yaşına uygun olup olmadığını kontrol edin. Çünkü bazı çevrimiçi oyunlar şiddet, kan, vahşet, cinsellik, pornografik içerik ve İslamofobi gibi zararlı unsurlar içerir" denildi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV