banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Dünya Bu Koltuklarda Uçacak!

Türkiye, havacılık endüstrisinde yeni yatırımlara başlıyor.

25 Mayıs 2011 Çarşamba 16:18
Dünya Bu Koltuklarda Uçacak!
banner304
Dünya Bu Koltuklarda Uçacak!
Türkiye, havacılık endüstrisinde yeni yatırımlara başlıyor. Türk Hava Yolları, THY Teknik ve Kibar Holding'in ortaklığında Assan Hanil Otomotiv, uçak koltuğu üretecek bir şirket kurmak için anlaşma yaptı.


Assan Hanil Otomotiv, tamamen yerli uçak koltuğu üretmek için harekete geçiyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katıldığı Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü binasında gerçekleşen törende, kurulacak şirketlerin ana sözleşmesi imzalandı. Ergün burada yaptığı konuşmada, "Bir uçak koltuğu üretimi gerçekleşecek ama bu uçak koltuklarının business olan örnekleri 20-40 bin dolarlık rakamlara denk geliyor. Bir otomobil fiyatına bir uçak koltuğu alınabiliyor. Bunun teknolojisi, tasarımı, getirdiği katma değeri hesap ettiğimizde aslında bu ortaklığın nasıl önemli olduğunu ve nasıl bir gelişme potansiyeli göstereceğini bir kere daha görmüş oluruz. Bu protokol, geldiğimiz yeri değil, ülkemizin gitmesi gereken ve gideceği yeri de temsil etmektedir." diye konuştu.

THY ve THY Teknik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da yaklaşık bir yıldır yüzde 100 yerli uçak koltuğu üretimi için çalıştıklarını, Boeing ve Airbus'ın listesine girerek tüm havayollarının potansiyel müşterisi olmayı hedeflediklerini belirtti. Çok daha hafif ve konforlu koltuk üretimi ile dünyada rekabet edecek bir model üzerinde çalışma yürüttüklerini anlatan Topçu, "Kimsenin üretmediği bir koltuk modeli üzerinde ciddi çalışma yapıyoruz. Ekonomi sınıfı için üreteceğimiz koltukların sertifikasını 1 yıl içinde alıp en geç 2 yıl içinde de uçaklarımızda kullanmayı planlıyoruz. Daha sonra da business sınıfı koltukların üretimi için çalışacağız." dedi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Anahtar Kelimeler: BuDünyaKoltuklardaUçacak!

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV