banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
30 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

SMS Dolandırıcıları İş Başında!

6662 Nolu Numaradan Gelen Mesaja Dikkat! Sosyal Paylaşım ağı facebook'da vatandaşın şifrelerini kırıp kişisel profillerini ele geçiren kişi yada kişilerden gelen mesajlara dikkat.

13 Temmuz 2012 Cuma 19:56
SMS Dolandırıcıları İş Başında!
banner304
SMS Dolandırıcıları İş Başında!

6662 Nolu Numaradan Gelen Mesaja Dikkat!
Sosyal Paylaşım ağı facebook'da vatandaşın şifrelerini kırıp kişisel profillerini ele geçiren kişi yada kişilerden gelen mesajlara dikkat.

Büyük Haber - Facebook, Twitter ve benzeri sosyal ağlarda yapılan dolandırıcılık hizmetlerine Dikkat!

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı bu olaylarla ilgili soruşturma açmalı 6662 nolu hizmet numarası ile hizmet veren sms gönderen şirket ve yetkilileri içinde cumhuriyet savcılığında işlem başlatılmalı.

2 Suç Var!
Hem kişilerin özel şifreleri kırılarak özel hayatlarına müdehale ediliyor, Hem de kişilerin arkadaşlarına yazılarak Trilyonluk sms vurgunu yapılıyor. Yani acil bu mesaja evet yaz denerek kişilerin arkadaşı yazıyormuş edası verilerek nitelikli dolandırıcılık yapılıyor.

vodafone, Türkcell, Avea, gibi dev şirketlerde bu soyguna göz mü yumuyor!

Örnek bir vaka;

Arkadaşımın facebook adresi çalınmış, arkadışım adına bana mesaj yazıldı, numaramı istedi, numarama 6662'den şöyle bir mesaj geldi
“Zong ile 40 TL ye FB Mobile Payments satın aliyorsunuz.Bu mesaji şimdi EVET yazip cevaplayarak islemini tamamlayabilirsin. Eğer bu işlem size ait değilse onay vermeyiniz”
tabi ben arkadaşım olduğu için hiç tereddüt etmeden EVET yazdım gönderdim,bu olay 3 kez tekrarlandı bir dördüncü onay istenince dolandırıldığımı anladım,arkadaşımı aradım sen böyle bir mesajdan haberin var mı dedim,hayır ben yoldayım dedi.

Karakollara giden vatandaşlarda ilgisizlikten şikayetçi.

Suç var Suçu şikayet edecek kurumlar yok!


Sosyal Paylaşım ağı facebook'da vatandaşın şifrelerini kırıp kişisel profillerini ele geçiren kişi yada kişilerden gelen mesajlara dikkat.

Facebook'da vatandaşların kendi belirlemiş oldukları şifreyi nasıl kırdıkları bilinmeyen kişi yada kişiler, karşısındaki insanın profil sahibinin tanışıymış gibi , Selam veriyor, Nasılsın Diyor, Numaranı versene diyor, Faturalı mı diyor ve siz numaranızı verdikten sonra size 6662'den bir mesaj geldimi, geldiyse evet yaz gönder ücretsizdir. Gönderdin mi? diye de aynı zamanda üsteliyor. Siz cevap verdiğiniz zaman göndermedim diye, mesaja evet yaz gönder diyor.
Şehit Aileleri İçin 1 TL. Yardımda bulunacaksın diyor.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • . 8 yıl önce yorumlandı

      .

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV