banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

Sosyal medyaya ceza geliyor

AK Parti, sosyal medyayla ilgili bir yasa çıkartarak twitter ve Facebook'un önünü kesecek!

12 Haziran 2013 Çarşamba 14:13
Sosyal medyaya ceza geliyor
banner312
Sosyal medyaya ceza geliyor

AK Parti, sosyal medyayla ilgili bir yasa çıkartarak twitter ve Facebook'un önünü kesecek!
AK Parti, sosyal medyayla ilgili bir yasa çıkartarak Türkiye’yi dünyada ilk kez bu alana “ceza yasasıyla” giren ülke haline getirecek. Açıklama bizzat AK Parti’nin Sosyal Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Şahin’den geldi. Şahin “Yalan tweet bomba yüklü araçtan daha tehlikeli. Sosyal medyaya yasal düzenleme şart” dedi.
Radikal’in sorularını cevaplayan Ali Şahin, sosyal medya stratejilerini planlayacak bir ekip oluşturulduğunu belirtti.
Şahin “Birileri kalkıp yalan yanlış bir tweet’le iftirayla, fotomontajlanmış maksatlı bir içerikle kamuoyunu provoke edip çatışma iklimine sürükleyebiliyor. Yalan ve iftira dolu, provoke edici bir tweet bomba yüklü bir araçtan daha tehlikeli. Bunu da son dönemde görmüş olduk. Bomba yüklü bir aracın tahribatı sınırlıdır. Ama yalan-iftira tweet’i ile insanlar galeyana gelip birbirleri çatışabilir” diye konuştu.
YASAL DÜZENLEME ŞART
Sosyal medyanın yasal bir çerçeveye oturtulması gerektiğini söyleyen Şahin şunları dile getirdi: “Son yaşananlar gösterdi ki sosyal medyada bir düzenleme yapılması gerekiyor. Kanun çıkması demek ‘yasaklama’ değil. Kanun, hakların, özgürlüklerin koruma altına alınması demek.”
SOSYAL MEDYAYA CEZA YASASI
Sosyal Medya’ya yönelik yasal düzenleme Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri gibi gelişmiş ülkelerde bulunmuyor. Sosyal medya üzerinden hakaret gibi durumlarda bireysel olarak normal mahkemelere başvurulabiliyor. Ancak sosyal medyaya ilişkin topyekün bir düzenleme ilk kez Türkiye’de yapılmış olacak.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV