banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Twitter açıldı

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından TİB, Twitter'a erişim engellemesini kaldırdı. Yapılan teknik düzenlemenin ardından siteye erişim, kademeli olarak kaldırılmaya başlandı.

03 Nisan 2014 Perşembe 20:26
Twitter açıldı
banner229
Twitter açıldı
Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından TİB, Twitter'a erişim engellemesini kaldırdı. Yapılan teknik düzenlemenin ardından siteye erişim, kademeli olarak kaldırılmaya başlandı.

Magazin

TİB'in Anayasa Mahkemesi'nin kararını uygulamaya koymak için sitesinde bulunan, Twitter'e yönelik tedbir amaçlı erişim engeline yönelik mahkeme kararını kaldırdığı belirtildi.

TİB'in mahkeme kararlarını sitesinden kaldırması sonrası Ulaştırma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Ulaştırma Bakanlığı engellemenin kaldırıldığı duyuruldu.

Teknik düzenlemenin ardından Twitter'a erişim kademeli olarak kaldırılmaya başlandı.

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bugün ulaşmıştı.

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Anayasa Mahkemesi, dün
aldığı kararla Twitter'a erişim engelinin kaldırılması gerektiğine hükmetmişti.

Twitter'ın engellenmesiyle ilgili bireysel başvuruları görüşen Yüksek Mahkeme, "Erişimin engellenmesinin ifade özgürlüğünün ihlali" anlamına geldiğine oybirliğiyle karar vermişti.

Gerekçeli kararda "Twitter.com sitesine erişimin tamamen engellenmesini öngören işlemin kanuni dayanağının bulunmadığı ve bu sosyal paylaşım sitesine erişimin kanuni dayanağı olmaksızın ve sınırları belirsiz bir yasaklama kararı ile engellenmesinin demokratik toplumların en temel değerlerinden biri olan ifade özgürlüğüne ağır bir müdahale olduğu açıktır" ifadeleri kullanılmıştı.

Türkiye'de 15 milyon aktif kullanıcısı olan sosyal paylaşım sitesi Twitter'a erişim, 21 Mart gecesi engellenmişti.

Gelişmeden 5 gün sonra Ankara 15. İdare Mahkemesi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Ankara Barosu'nun başvurusu üzerine TİB kararının yürütmesini durdurmuştu.

BAKANLIK: KULLANIMA AÇILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Twitter'ın kullanıma açılacağını belirtti. Bakanlık konuyla ilgili olarak "Anayasa Mahkemesi tarafından alınan 2 Nisan 2014 tarihli 2014-3986 sayılı bireysel başvuru kararı doğrultusunda “Twitter.com” internet sitesine yönelik uygulanmakta olan erişim engelleme tedbiri kaldırılmaktadır. Gerekli teknik düzenlemeleri müteakip söz konusu site kullanıma açılacaktır" ifadesini kullandı.

Başbakanlık'tan bir yetkili, Twitter'ın erişimin engellenmesi kararının kaldırıldığını söyledi. TİB, çeşitli kullanıcıların hesaplarının askıya alınması yönünde farklı mahkemelerden alınmış kararları Twitter'ın dikkate almadığı gerekçesiyle, 20 Mart'ta Twitter'a erişimi engellemişti. Reuters'a bilgi veren yetkili, "Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda Twitter'a erişim yasağı kaldırıldı" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin, sosyal medya platformu Twitter'a erişim engellenmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine ve bu kararın kaldırılmasına ilişkin kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

KILIÇ: TİB'İN UYGULAMASINI UMUT EDİYORUZ

BİREYSEL başvuru dosyasını sonuçlandıran ve TİB’e “Twitter’ı derhal açın” görüşünü ileten Anayasa Mahkemesi’nin Başkanı Haşim Kılıç TİB'in Twitter üzerindeki mahkeme kararlarını kaldırmasından önce, “Geçmişte verdiğimiz ihlal kararlarının tamamında ilgililer gereğini aynı gün yaptılar. TİB’in de bu kararı uygulamasını umut ediyoruz” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin “Derhal açın” kararının üzerinden 24 saat geçmesine karşın TİB, herhangi bir adım atılmadı. Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in bu durumla ilgili sorularını yanıtlayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, şu mesajları verdi:

MAHKEMELER TEREDDÜT ETMEDİ

“Aldığımız kararın gereğinin yapılması bizim için çok önemli. Bireysel başvuru hakkı açısından çok önemli. Daha önce aldığımız ihlal kararlarının tamamı ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından 1 gün dahi bekletilmeden yerine getirildi. Uzun tutukluluk konusunda aldığımız kararları gönderdiğimiz mahkemeler de gereğini aynı gün yapma konusunda hiçbir tereddüt göstermedi, anında uyguladı.

UMUT EDİYORUM TİB DE GEREĞİNİ YAPACAK

Bireysel Başvuru Hakkı ile ilgili Anayasal düzenleme yürürlüğe girdiğinden beri verdiğimiz diğer ihlal kararlarının hiçbirinde de infaz sorunu yaşanmadı. Umut ediyorum ki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da (TİB) gereğini yapacaktır.”

“GAYRI MİLLİ” İFADESİNE YORUM YOK

Başkan Haşim Kılıç’a Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın Anayasa Mahkemesi’nin Twitter kararıyla ilgili yaptığı “Bu karar gayrı milli” yorumuna ilişkin ise sözkonusu ifadeyi duymadığını belirterek yorum yapmadı. Kılıç, “TİB kararı uygulamazsa ne yapacaksınız” sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Karara imza atan bir AYM üyesi ise infazın gecikmesi ya da gerçekleşmesi halinde ortak hareket ederek kararlarına sahip çıkacaklarını ifade etti.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV