banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Twitter kapatıldı

Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden, Twitter açıklaması geldi. Açıklamada Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları belirtildi.

21 Mart 2014 Cuma 10:31
Twitter kapatıldı
banner266
Twitter kapatıldı
Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden, Twitter açıklaması geldi. Açıklamada Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları belirtildi.

seo yazılım

Başbakanlık Basın Müşavirliği bu gece 'Twitter kapatılabilir' açıklaması yaptı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Twitter kapatıldı. Ancak, çok sayıda kişi hesaplarının ayarlarını değiştirerek twitter'ı kullanmaya devam etti.

BTK'nın site bilgileri sorgu sayfasında www.twitter.com adresi sorgulandığı zaman site hakkındak alınan mahkeme kararları ile birlikte "TİB tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır" ibaresi yayınlanıyor.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Başbakanlık Basın Müşavirliği, Başbakan Erdoğan'ın Bursa'daki "Twitter, mwitter kökünü kazıyacağız"
sözlerine açıklık getirdiler.

İşte yapılan o açıklama:

"Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir sürecin söz konusu olduğu" bildirildi.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında, Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli girişimlerde bulunmuş ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.

Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasında bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır."

AÇIKLAMADAN SONRA TWITTER ÇÖKTÜ

Başbakanlık'tan yapılan yapılan açıklamadan sonra Twitter'a erişim kesildi. Türkiye'nin büyük bir kesiminde Twitter'a ulaşımın sağlanamadığı belirtiliyor. Ayrıca Twitter'ın mobil aplikasyonu da şu anda çalışmıyor.

Twitter'dan 'inceliyoruz' açıklaması

Twitter'ın ABD'nin San Francisco kentindeki merkezinden bir açıklama geldi.

Savcılık kararıyla Türkiye'de Twitter'a koruma tedbiri koyulmasının ardından Twitter'dan bir açıklama geldi.

Şirket, "Türkiye'deki servislerimize erişimin engellendiğine ilişkin haberleri araştırıyoruz" dedi.

Twitter'ın ABD'nin San Francisco kentindeki merkezinden yapılan açıklamada, kullanıcıların cep telefonlarındaki SMS özelliklerini kullanarak tweet gönderebileceği belirtildi.
Ayrıntılı bir açıklama yapmayan şirket, “Türkiye'deki servislerimize erişimin engellendiğine ilişkin haberleri inceliyoruz" demekle yetindi.

TWITTER'IN YASAK OLDUĞU DÜNYADAKİ İKİ ÜLKEDEN BİRİYİZ

Türkiye Çin'den sonra Twitter'ı yasaklayan dünyanın ikinci ülkesi oldu.

Dünya ’da yaklaşık 250 , Türkiye ’de ise 12 milyon kullanıcısı olan Twetter, Dünyada sadece Çin’de yasak. İran ’da 2009’da Devlet Başkanlığı seçimlerinden önce yasaklandı ancak, 2013 Eylül ’ünde açıldı. Mısır’da da Mübarek karşıtı gösteriler sırasında kısa süreli engellendi

TWITTER YASAĞI BÜYÜK SES GETİRDİ

Twitter'a uygulanan sansürün ardından Twitter'a girebilen birçok kullanıcı düşüncelerini paylaştılar.

İşte onlardan bazıları:

M. Serdar Kuzuloğlu: Olası Twitter engellemelerine karşı Chrome tarayıcınıza Zenmate kurarak erişim sağlayabilirsiniz.

Mehmet Baransu: Twitere kagıthaneden girdiginizde sayfada mahkeme karariyla kapatıldıgı yazıyor. Sabaha kadar bölge bölge tum Türkiyede twiter kapatılacak

Yekta Kopan: 2014 yılında bir gece, kademe kademe özgürlüğün ve iletişimin karartıldığını yaşadığımız bir gece. Tarihe not düşülsün. Unutulmasın.

İdris Bal: Twittera erişim engellenmiş. Kuzey Kore'ye hoşgeldiniz

Cem Davran: Twitter falan kapatılamaz, yemeyin bu numaraları. Yakında, ben şunu kastettim açıklaması gelir.

Mahir Zeylanov: Twitter yasaklanırsa, bir gün hepiniz "keşke biz de sınır dışı edilseydik" diyeceksiniz.

Esin Övet: Yani simdi bugün son günümüz mü???

Cenk Sidar: Twitter'ı yasaklayınca kendisine karşı muhalefetin güçleneceğini anlasaydı zaten bugün içinde bulunduğu duruma düşmezdi!

Aslı Aydıntaşbaş: Nasıl bir danışman kadrosu varsa artık, diyemiyorlar ki ”Bu işi daha önce Mübarek denedi. 2009'da İran, 2011'de İran denedi. Aman ha!”

Demet Evgar: Tadilat nedeniyle kapatıyoz mu, nooldu??

Doğa Rutkay: Arkadaşlar ekran kararıyoooor yazılar siliniyorr harfler eksik saya yenilenmiyor mentionlar uçtuuuu (son sözler) !!:))

Oktay Kaynarca: Tweeter i kapat, facebook u yok et, interneti engelle de aklımızı vicdanımızı yüreğimizi nereye gömeceksin?

Ergun Babahan: Bu tablonun sorumlusu ne yazık ki Abdullah Gül'dür

Şafak Ongan: Ulan acaba kapamaya benden mi başladılar? 3G le çalışmadı wifi ya geçince çalıştı Twitter

Sedat Kapanoğlu: uydunet'teki twitter engeli şimdilik dns tabanlı görünüyor.

Hakan Demir: Twitter'a erişim an itibariyle engellendi. DNS değiştirmeden girilemiyor.

Itır Esen: Hep karanlık.. Hep karanlık, YETER artık YETER... Bir avuç kar beyazı, bir adım, YOL bize...

Alper Turgut: Kapanır filan, hakkınızı helal edin, bir kusurumuz olduysa affola, hep mağdur olanlara ise Allah akıl, fikir versin,haydi şimdi sarılalım :)

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV