banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Yapay zeka ölüm zamanını tutturdu

Teknolojinin geldiği son nokta ‘yok artık’ dedirtti. Bilim insanlarının geliştirdiği yapay zeka, EKG’leri inceleyerek bu sene içinde ölecek insanları tahmin etti.

14 Kasım 2019 Perşembe 10:28
Yapay zeka ölüm zamanını tutturdu
banner299
Yapay zeka ölüm zamanını tutturdu

Teknolojinin geldiği son nokta ‘yok artık’ dedirtti. Bilim insanlarının geliştirdiği yapay zeka, EKG’leri inceleyerek bu sene içinde ölecek insanları tahmin etti.

Klima Servis


Yapay zeka, olabildiğince hızlı bir şekilde bütün dünyada gelişmeye devam ediyor. ABD’de yapılan yeni bir yapay zeka çalışması ise tıp dünyasında ciddi bir tartışmaya sebep olacak gibi görünüyor. Geisiger bölgesel sağlık grubunun geliştirdiği makine öğrenme algoritması, kardiyologların bu zamana kadarki tahminlerinden daha iyi bir tahmin tablosu çıkardı. Algoritma, geleneksel yöntemin %65 ile 80 arasındaki başarısına karşılık %85 oranında bir doğruluk payı ortaya koydu. Makine öğrenme algoritmasının sonuçları arasından en şaşırtıcı olanlarından biri, kardiyologların EKG sonuçlarına göre sağlıklı olduklarına inandıkları insanların ölüm riskini bile doğru bir şekilde hesaplamış olması. Algoritmanın geliştirilmesinde 400 bin gerçek doktorun izlenimleri kaydedildi.

Kombi Servis

ETİK TARTIŞMASI BAŞLADI 

Araştırmayla ilgili ilk kusur, bilim insanlarının bir yıllık geçmiş verilerin kullanması. Kapalı bir veriyi değerlendirmekle, hastayı tedavi etme yönteminin değiştirilmesine neden olacak, araştırılmamış bir mekanizma kullanmak arasında önemli bir fark bulunuyor. En azından birincisi tıp etiği açısından kesin olarak etik, ancak ikincisi büyük bir tartışma konusu.



web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV