banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

5 Yaşında Enseste Maruz Kalan Kadın Anlatıyor

26 kişinin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki N.Ç davasını mahkeme, 'Sanıklarla kendi rızasıyla birlikte oldu' şeklinde açıkladı.

04 Kasım 2011 Cuma 11:18
5 Yaşında Enseste Maruz Kalan Kadın Anlatıyor
banner267
5 Yaşında Enseste Maruz Kalan Kadın Anlatıyor
26 kişinin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki N.Ç davasını mahkeme, 'Sanıklarla kendi rızasıyla birlikte oldu' şeklinde açıkladı. Muhabbet Kralı programına telefonla katılan bir kadın izleyici ise 5 yaşındayken enseste maruz kaldığını söyledi.
Okan Bayülgen'in Muhabbet Kralı programına telefonla katılan ve ismini vermek istemeyen kadın izleyici, çocukluğunda başından geçen ensest (aile için cinsellik) olayını anlattı. Bir kız çocuğu için çok zor bir durum olduğunu söyleyen izleyici, 'Ben 4 5 yaşlarında enseste maruz kaldım. Bir çocuğun yaşayabileceği en kötü şeye maruz kaldım. Bunu bir psikolog açıklamıştı, beyin geriye atıyor ve hatırlamıyorsunuz. Bu olay 18 19 yaşlarında aklıma geldiğiğinde ve aileme anlattığımda, sakın kimseye anlatma tepkisini aldım. Çünkü o kişi dedemdi, annemin babasıydı. Yaşananlar çok acı. Ben belli bir zaman babama yaklaşamadım, hiç bir suçu olmadığı halde. Bir erkek kokusu almak istemiyorsunuz. Belli bir süre hiç bir erkeğe güvenemiyorsunuz, hiç bir erkeğin elini tutmak istemiyorsunuz ve hiç bir erkek sizi anlamıyor.' dedi.

'İnsan Gözüyle Görmediklerini İyi Algılayamıyor'

32 yaşındaki kadın konuşmasına şu şekilde devam etti: Bu 13 yaşındaki kızın yaşadıklarını düşününce algılayamıyorum, ki ben bunun çok daha azını yaşadım. İnsan kulağıyla duyduğu şeyleri, gözüyle görmediği şeyleri o kadar iyi algılayamıyor. Yaşanması lazım. Dedem evimize geldiğinde yanına oturmaya korkardım. Ne olduğunu algılayamazdım ama korkuyordum. Ta ki cinselliğin ne olduğunu anlayana kadar algılayamadım.

'Bu Ülkede Kadınlar Tecavüze Uğruyor, Bunu Yapanlar Cezasız Kalıyor'

Kadın izleyici bu olayların artık cezasız kalmaması gerektiğini söylerken şu ifadelere yer verdi: Neden bu ülkede kadınlar şiddete, dayağa, tecavüze, cinsel istismara maruz kalıp da hiç bir şekilde ceza almayan insanların elinde olmak zorundalar? Ben bunu bir türk vatandaşı olarak, bir kadın olarak algılayamıyorum. 32 yaşındayım, evliyim, bebeğim yok. Bebek yapmaya korkuyorum. Ben artık birşeylerin yapılmasını istiyorum. Tüm bunların artık cezalandırılmasını istiyorum. Avrupa'da bu insanlar deşifre ediliyorlar. Bu insanların okullara yaklaşması yasaklanıyor. Bu bizde yapılmıyor. Bu ülke kadın haklarını ilk başta kabul etmiş bir ülkedir. Nerede bizim haklarımız? Benim hakkım kimin elinde?

'Tecavüze Teşebbüsten Az Ceza Aldı, 1 Sene Sonra Tecavüzü Gerçekleştirdi'

Yayına bağlanan başka bir izleyici Avukat Vildan Erbil, başından geçen bir olayı anlattı. Kadına karşı şiddet, tecavüz konusunda cezaların az olduğundan yakınan Erbil, 'Size Trakya'da gelişen bir olayı anlatmak istiyorum. Bir inşaat teknikeri 8 yaşında bir kız çocuğunu inşaata çekti ve tecavüze ramak kala kızı kurtardılar. Bu sanık siyasi olarak korunduğu için bunun davası sarkıntılıktan açıldı. Israrla davanın bir üst mahkemeye taşınmasını istedim ama kabul etmediler. Temyiz edelim dediğim zaman kızın babası, kızın adı daha fazla dillenmesin, temyiz etmeyelim dedi. Mahkeme az ceza verdi ve olay kapandı. 1 sene geçmeden aynı kişi başka bir kız çocuğunu tecavüz etti ve fiilini tamamladı. Olayı duyduğum an koşarak adliyeye gittim ve ilk davanın kararını veren hakimin odasına girdim. Bu vebal size yeter dedim. İlk davada gerçek cezayı verseydiniz bunu yaşamazdık.' şeklinde konuştu.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV