banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

ABD çadırını satırlarla bastılar

ABD Adana Başkonsolosluğu tarafından Diyarbakır’ın Dağkapı Meydanı’nda vatandaşlara belediye çadırında verilmesi planlanan iftar yemeği bir grup tafından protesto edildi.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 08:27
ABD çadırını satırlarla bastılar
banner291
ABD çadırını satırlarla bastılar
ABD Adana Başkonsolosluğu tarafından Diyarbakır’ın Dağkapı Meydanı’nda vatandaşlara belediye çadırında verilmesi planlanan iftar yemeği bir grup tafından protesto edildi.

Diyarbakır'da 72 sivil toplum kuruluşu üyeleri, ABD'nin Adana Konsolosluğu'nun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait iftar çadırındaki programını protesto etti. Çıkan olaylarla, polis gruba biber gazı kullanarak müdahalede bulundu.

Aralarında Memur-Sen ve Özgür-Der'in de yer aldığı 72 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza'nın vereceği iftar yemeğini protesto etmek amacıyla Dağkapı Meydanı'nda toplandı.

Basın açıklaması öncesi gruptaki bazı kişiler, meydanda yemeğin verileceği Diyarbakır
Büyükşehir Belediyesi'ne ait iftar çadırına doğru yürüdü. Çadıra maytap ve yumurta atan grup daha sonra çadırdaki masa ve sandalyeleri kullanılamaz hale getirdi. Polisin gelmesiyle sakinleşen grup, meydanda oturma eylemi başlattı.

Burada grup adına konuşan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, olayların istenmeden yaşandığını söyledi.

72 sivil toplum kuruluşu olarak demokratik haklarını kullanmak amacıyla alana geldiklerini dile getiren Memiş, şöyle konuştu:

"ABD konsolosu buradaki Kürt kardeşlerimizle iftar yapmak için buraya gelmişti. Bizler de demokratik haklarımızı kullanmak için bu alanda iftarımızı açıp, kendilerini kınamak amacıyla toplandık. Maalesef istemediğimiz bazı olaylar oldu. Bunu da tasvip etmiyoruz."

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV