banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Böyle dolandırıcılık görülmedi

Kağıt parçası 100 Euro'luk banknota döndü

09 Temmuz 2013 Salı 15:20
Böyle dolandırıcılık görülmedi
banner321
Böyle dolandırıcılık görülmedi
Kağıt parçası 100 Euro'luk banknota döndü
İSTANBUL'da tekscilci işadamını sözde ellerinde özel bir solüsyonla paraya dönen kağıtlar bulunduğunu söyleyerek 25 bin Euro dolandıran iki kişi gözaltına alındı.

Gine uyruklu şüphelilerin işdamına solüsyon almaları için kendilerine para vermesi karşılığında 1 milyon 200 bin Euro teklif ettikleri öğrenildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İstanbul'da polise başvuran tekstilci işadamı F.M. (38) kendilerini Kamerun uyruklu işadamı olarak tanıtan iki kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. İşadamı F.M. polise şunları anlattı:

"Bana ülkelerinden para çıkışı yasak olduğunu bu nedenle yanlarında özel olarak hazırlanmış bir solüsyonla ıslatıldığında paraya dönen kağıtlar bulunduğunu söylediler. Önce inanmadım. Ancak önümde başarılı bir deneme yaptılar. Kağıt parçası 100 Euro'luk banknota döndü. Ellerinde 6 milyon Euro değerinde kağıt bulunduğunu solüsyon almak için para vermem karşılığında bu paranın %20'sini bana vereceklerini vaat ettiler. Teklifi kabul ettim. İlk etapta 25 bin Euro hazırladım. Benim büroma geldiler. Yanlarında bir kasa vardı. Para şeklinde kağıtları solüsyonla ıslatılmış pamuğa sararak içine koydular. Sonra bana 'senin paranı da kasaya koyalım. Daha sonra bulacağın yeni paralarla birlikte solüsyon almakta kullanırız. Kasa sende kalsın iki gün sonra paralar hazır olur biz yanına geliriz.' diyerek ayrıldılar. Şahıslar ayrıldıktan sonra durumu arkadaşlarıma anlattım. Dolandırılmış olabileceği ikazını aldım. Bunun üzerine şüphelenip kasayı açtım. İçinde benim param yoktu. Herhalde el çabukluğu ile çalmışlar. Kağıtlarında paraya dönmediğini görünce polis çağırdım."

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis şüphelilerin izini 5 yıldızlı bir otelde buldu. Gözaltına alınan Gine uyruklu olduğu tespit edilen Abdwlays C.(34) ile Jhon Q.(38) Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin kaldığı otel odasında yapılan aramada ne olduğu tam anlaşılamayan kimyasal maddeler bulundu. İki şüpheli, işadamı F.M. tarafından teşhis edildi. Türkiye'ye turist olarak gelen ve vize süreleri dolduğu için kaçak durumda bulunan iki şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV