banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Okullar, 'hayat projesi' ile yaşam merkezine dönüştürülecek

Okullar Hayat Olsun Projesi ile eğitim kurumları yaşam merkezine dönüşüyor.

14 Aralık 2011 Çarşamba 15:37
Okullar, 'hayat projesi' ile yaşam merkezine dönüştürülecek
banner263
Okullar, 'hayat projesi' ile yaşam merkezine dönüştürülecek

Okullar Hayat Olsun Projesi ile eğitim kurumları yaşam merkezine dönüşüyor. Proje kapsamında okul bahçeleri ağaçlandırılacak, kum havuzları, oyun alanları, amfi tiyatro, spor sahaları, yürüyüş ve çim alanları, kamelyalar yapılacak. Okulların kapısı hafta sonu ve tatillerde de açık kalacak. Derslik ve spor salonlarında dil kursları, müzik kursları, ebru kursları gibi çeşitli alanlarda kurslar verilebilecek. Bilgisayar sınıfları 21.00’a kadar veli ve öğrencilere açık olacak.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş arasında Okullar Hayat Olsun Projesi Protokol’ü imzalandı. İmza töreninde konuşan Bakan Dinçer, özellikle geçmişte yapılan okulların bina ve bahçe tasarımlarında estetik ve çevre düzenlemesi gibi alanlarda bir çok eksiklik bulunduğunu söyledi. Dinçer, çocukların hayalindeki bahçeleri, oyun ve spor alanlarını hayalden gerçeğe dönüştüreceklerini belirtti. Proje ile okulların yetişkinler için de hayat boyu öğrenme merkezine dönüşeceğini aktardı.
Orman ve Su İşleri Başkanı Veysel Eroğlu, projenin ekonomik, sosyal, psikolojik bir çok fayda getireceğini kaydetti. Projenin bizzat takipçisi olacağını söyleyen Eroğlu, okullara sadece çam fidanı dikilmemesi, salkım söğüt, ıhlamur, meyve ağaçları gibi çeşitli fidanlara yer verilmesini istedi. Eroğlu, kamelyaların da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılması talimatını verdi. En iyi düzenlemeyi yapanlara takdirname verilmesi önerisinde bulunan Eroğlu, "Sayın Bakanım, yalnız sadece bir kağıt olmasın." diye konuştu. Bakan Dinçer’in “Onlara da fidan verelim” şeklindeki esprisi üzerine Bakan Eroğlu, gülümseyerek "Cüzdana da bir şeyler verelim. Marifet iltifata tabi diye bir söz var." dedi.
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise projenin ortağı olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Yerleşim yerlerinin sosyal donatı alanlarından yoksun olduğunu belirterek, "Barınma ve işyerleri düşünülmüş, arkası getirilmemiş." şeklinde konuştu. Eroğlu, ortak kullanım mekanlarının artması ile sosyalleşme, sevgi ve hoşgörünün de artacağını kaydetti. 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV