banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Görme engellilere yeni bir hizmet.

Zambak, Coşku markalarının kardeş yayınevi olarak yayın hayatına başlayan Değer Yayınları, konu anlatımları, testleri ile okulöncesinden 8. sınıfa kadar hitap edecek.

29 Mayıs 2011 Pazar 15:01
Görme engellilere yeni bir hizmet.
banner299
Görme engellilere yeni bir hizmet.
Zambak, Coşku markalarının kardeş yayınevi olarak yayın hayatına başlayan Değer Yayınları, konu anlatımları, testleri ile okulöncesinden 8. sınıfa kadar hitap edecek.
Zambak Yayınları Genel Müdürü Bayram Murat, "Bir yayınevinin tüm ürünlerini görme engelli çocuklarımızın istifadesine sunduk." dedi.
Büşra ve Afra Öz, ikiz kardeş. Prematüre olarak doğan ve iki aya yakın kuvözde kalan ikizlerden Büşra görme yetisini büyük ölçüde kaybeder. Büşra şimdi Veysel Vardan Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda, Afra ise Özel Tarabya İlköğretim Okulu'nda 3. sınıf öğrencisi. Kardeşleri önümüzdeki yıllardaSBSgibi önemli bir sınav bekliyor. Bugüne kadar arkadaşlarının ve ailesinin desteği ile bu tür sınavlara hazırlanan görme özürlü öğrenciler, artık diğer öğrenciler gibi konu anlatımlı kitaplardan istifade edebilecekler. Okul yayınları olarak bilinen Zambak, Coşku markalarına bir kardeş yayınevi daha geldi; Değer Yayınları... Bu yayınevinin farkı ise okulöncesinden 8. sınıfa kadar tüm ürünlerini görme engellilerin de okuyabileceği Braille alfabesi ile basılacak olması.

Miniatürk'te Değer Yayınları'nın tanıtım toplantısına anne ve babasıyla katılan Büşra ve Afra, aynı zamanda görme özürlü olanİstanbulİl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Halis Kuralay'ın "Gören de Bir, Görmeyen de" adlı şiirini okudu. Kuralay toplantıda yaptığı konuşmada eğitim hayatı sırasında yaşadığı zorlukları, kaynak bulmadaki sıkıntılarını anlattı. İkizlerin babası Hilmi Öz de, görme engelli kızının eğitimine destek olacak kitapları bulmada sıkıntı yaşadığını aktardı. Kendi imkânlarıyla kaynak bulmaya çalıştıklarını belirten Öz, "Daha önce Zambak Yayınları'na giderek sıkıntımızı dile getirmiştim. Onlar da bazı kaynaklarla yardımcı olmaya çalışmışlardı ama yeterli değildi. Şimdi Değer Yayınları bizim gibi görme engelli ailelerin problemine çözüm olacak." dedi.

Zambak Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri AŞ Genel Müdürü Bayram Murat, ilk defa bir yayınevinin bütün ürünlerini görme engelli çocuklarımızın faydalanabileceği hale dönüştürdüğünü kaydetti. Murat, "Engelli çocuklarımızla yürüttüğümüz bu proje çerçevesinde Değer Yayınları olarak okulöncesinden ilköğretim son sınıfa karar konu anlatımlı kitapların tamamını görme engelli çocuklarımızın istifadesine sunacak şekilde hazırladık. 2011-2012 öğretim yılında her sınıf seviyesinde bu kitaplardan yararlanacaklar." diye konuştu. Değer Yayınları Ürün Müdürü İsmail İzinli ise özel basım setlerin özelliklerini anlattı. Yayınlarını diğer kaynaklardan ayıran temel farkın öğretmen-öğrenci ilişkisine getirdiği yeni açılımlar olduğunu ifade etti. İzinli, "Öğrenci takipli eğitim setindeki yayınlarla öğretmenler öğrencilerini hafta hafta, gün gün takip etme imkânına sahip olacaklar. Öğretmen ve öğrenci arasındaki bu sıkı diyalog, öğretmenin öğrenciyi yakından izlemesini sağladığından eksiklikler kolayca tespit edilip giderilecek. Veliler de öğrencilerin durumunu takip edecekler. Öğretmen-öğrenci-veli diyaloğu sağlanmış olacağından öğrencinin başarısı şansa bırakılmayacak ve bilinçli bir takiple artırılacaktır." şeklinde konuştu. Değer Yayınları, okulöncesi 3, ilköğretimde 41 özel kaynağı piyasaya sürecek. Konu testlerinde bulunan bazı sorularınvideoçözümleri www.degeryayinlari.cominternetsitesinden yayınlanacak.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV