banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

“Hayat kurtaran eğitim”; Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı’daydı:

“İlk Yardıma ilk Adım”, Türkiye’nin en doğusuna ulaştı

28 Nisan 2011 Perşembe 20:07
“Hayat kurtaran eğitim”; Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı’daydı:
banner229
“Hayat kurtaran eğitim”; Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı’daydı:
“İlk Yardıma ilk Adım”, Türkiye’nin en doğusuna ulaştı
AstraZeneca, Milli Eğitim Bakanlığı, TOÇEV işbirliğiyle yürütülen “İlk Yardıma İlk Adım” projesi, Nisan ayında Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı’daki YİBO’larda “hayat kurtaran eğitim”i vererek, Türkiye’nin en doğusuna ulaştı. 2011 hedefine bir adım daha yaklaşan İlk Yardıma İlk Adım projesinde bugüne kadar eğitim verilen öğrenci sayısı 35.475’e ulaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı, TOÇEV ca AstraZeneca işbirliğiyle 2007 yılından bu yana büyük bir başarı ile sürdürülen “İlk Yardıma İlk Adım” son durağı, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı oldu. Döneminin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi olan “İlk Yardıma İlk Adım”, bu okullarla birlikte toplam 72 ilde, 193 YİBO’ya ve 35.475 öğrenciye ulaştı.
3 günde; 4 ile gidildi, 6 YİBO’da eğitim verildi
Hayati önem taşıyan temel bilgileri basit ve etkin bir şekilde vererek, ilköğretim çağındaki çocuklarda ilk yardım bilinci oluşturan ve bu nedenle “Hayat kurtaran eğitim” olarak da adlandırılan İlk Yardıma İlk Adım projesi, son olarak Ardahan, Kars, Iğdır ile Ağrı illerindeydi. 5 Nisan Salı günü Ardahan Merkez YİBO’ya ulaşan İlk Yardıma İlk Adım ekibi, aynı gün Kars il merkezindeki Ş.Karaoğlanoğlu YİBO’da da eğitim verdi. Ekibin 6 Nisan Çarşamba günkü durağı Iğdır’daki Yaycı 75.Yıl YİBO ve Karakoyunlu Gazi YİBO oldu. İlk Yardıma İlk Adım ekibi 7 Nisan Perşembe günü ise Ağrı’ya geçerek, Ozanlar YİBO ve 100. Yıl YİBO’da eğitim verdiler.
Eğitim, çizgi film ve tiyatro ile pekiştiriliyor
Bölgede yürütülen “İlk Yardıma İlk Adım” projesi kapsamında; MEB ilk yardım formatorünün sözlü ve uygulamalı eğitimi ile başlayan ilk yardım eğitimi, Turbo ve arkadaşlarının maceralarını konu alan çizgi film ile pekiştirildi. Daha sonra öğrenciler arasında düzenlenen kısa bir yarışma ile; hem eğitimde verilen bilgiler tekrar pekiştirildi, hem de hediyelerle ödüllendirildiler. Daha sonra ise üç arkadaşın (Burak, Ayşe ve Cemil) orman gezisinde başından geçenleri konu alan tiyatro gösterisi ile de verilen ilk yardım eğitiminin, öğrencilerin algılarında daha kalıcı olarak yer alması sağlandı. Eğitimin sonunda ise öğrencilere ilk yardım kitapçıkları, okullara ise tam donanımlı ilk yardım dolabı hediye edildi.
Hedef “Türkiye genelinde 50.000 öğrenciye ulaşmak”
Sağlık ve eğitim alanındaki en uzun dönemli Sosyal Sorumluluk Projelerinden biri olan “İlk Yardıma İlk Adım”da, YİBO öğrencilerinde temel bir ilk yardım bilinci oluşturuluyor. Bu özelliğiyle “hayat kurtaran eğitim” olarak da adlandırılan İlk Yardıma İlk Adım, bu eğitime belki de en çok ihtiyaç duyan YİBO öğrencilerine, 4 yıldır ulaşmaya devam ediyor. İlk Yardıma İlk Adım projesinin 2011 yılı hedefi; “Türkiye’de tüm YİBO’lara ulaşarak, öğrencisi sayısında ise 50.000’i aşmak” olarak belirlendi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV