banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Korsan taksiler, karşı atağa geçti

Yasa dışı ilan edilmelerine tepki gösteren korsan taksiciler, “Fiyatlarımız taksimetrenin yarısı olduğu için plaka sahiplerinin hışmına uğruyoruz.

07 Mayıs 2012 Pazartesi 10:14
Korsan taksiler, karşı atağa geçti
banner304
Korsan taksiler, karşı atağa geçti

Yasa dışı ilan edilmelerine tepki gösteren korsan taksiciler, “Fiyatlarımız taksimetrenin yarısı olduğu için plaka sahiplerinin hışmına uğruyoruz. Artık küçük şirketler bünyesinde örgütlendik, trilyonluk plakaların değil, ekmeğimizin peşindeyiz” diyor.
Büyük şehirlerde sayıları çığ gibi artan korsan taksiciler ilk defa kendini savundu. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde örgütlenen korsan taksiciler kendilerinin yasa dışı ilan edilmesine karşı çıkarak “Daha ekonomik fiyat verdiğimiz için plaka sahiplerinin hışmına uğruyoruz. Artık küçük şirketler bünyesinde örgütlendik, trilyonluk plakalar peşinde değiliz, ekmeğimizin peşindeyiz” diyerek kendilerini savunuyorlar.

“YANLIŞ NUMARA”

Korsan taksicilerle mücadele için hazırlanan yasa tasarısının kendilerini ilk aşamada olumsuz etkileyeceğini söyleyen durak sahipleri şimdiden tedbir alıyor. İstanbul’da daha çok iş merkezlerinin yoğun olduğu ilçelerde yoğunlaşan korsan taksi şirketleri, polis takibinden kurtulmak için ilginç metodlar uyguluyor.

Avcılar, Yenibosna, Şişli ve Mecidiyeköy’de çok sayıda oto kiralama şirketi sadece bilgisayar veri tabanında adı soyadı, telefonu, açık adresi yer alan müşterilerinin telefonlarına cevap veriyor. Veri tabanlarında yer almayan, aramalarda eşleşmeyen taksi-araç taleplerine “Yanlış numara” diyerek karşılık veren şirket yetkilileri polis takibinden kurtulmak için ilginç metodlar uyguluyor.

Aralarında emekli kadınlardan, turizm şirketlerine kadar pek çok kişinin organize ettiği küçük gruplar halinde çalışan korsan taksiciler büyük şehirlerin her yerinde bulunabiliyor. Ticari taksilerle aralarında yarı yarıya fiyat farkı bulunan korsan taksicilerin çoğunluğunu emekli öğretmenler, okuldan yeni mezun olmuş üniversiteli gençler, atama bekleyen öğretmen adayları oluşturuyor. İstanbul’da faaliyet gösteren korsan taksiler, Türkiye’nin en uzak noktasına kadar sabit fiyat tarifesiyle çalışıyor.

Ticari taksiyle Zincirlikuyu’dan Ataköy’e 33 liraya ulaşılırken, korsan taksiyle bu mesafe 15 liraya kadar düşüyor. Aynı yerden geri dönüş ücretinde ise yüzde 50 indirim daha yapılıyor.

DEVLETİ SOYUYORLAR

Uygulanan cezaların ağır olduğundan yakınan korsan taksiciler 15 gün süreyle araçlarının bağlı kalmasına isyan ediyor. Taksi plakası sınırlamasının ekonominin kurallarına uygun olmadığını söyleyen korsan taksiciler, “Dünyanın başka ülkelerinde olmayan imtiyazlı bir sınıf İstanbul gibi şehirlerde oluşturuluyor. Ticari taksi plakası sahipleri hem şoförlerini hem de devleti soyuyor. Korsan diye tabir edilen araçlar bu yüzden çoğalıyor” diyerek kendilerini savunuyorlar.

Mehmet KOCA / Türkiye



 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV