banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Noel Baba Polisler göz açtırmayacak

Yılbaşı eğlencelerinin adresi Taksim'de, kapkaç ve güvenlik olaylarına karşı Güven Timleri tarafından tatbikat yapıldı..

27 Aralık 2011 Salı 14:55
Noel Baba Polisler göz açtırmayacak
banner263
Noel Baba Polisler göz açtırmayacak

Yılbaşı eğlencelerinin adresi Taksim'de, kapkaç ve güvenlik olaylarına karşı Güven Timleri tarafından tatbikat yapıldı..

Gerçeğini aratmayan tatbikatta Noel Baba ve simitçi kılığındaki ekipler kapkaççıyı etkisiz hale getirdi.
Taksim ve İstiklal Caddesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşında binlerce kişiyi ağırlayacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sabahın erken saatlerine kadar sürecek eğlenceler sırasında yaşanacak kapkaç, gasp ve güvenlik olaylarına karşı tedbirlerini aldı. Yılbaşı gecesi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde 2 bin 500, İstanbul genelinde ise 5 bin polis görev yapacak. Bu polislerden 600'ü sivil olacak. Yılbaşı gecesi kılık değiştirip Noel baba, simitçi, ayakkabı boyacısı ve hatta eğlenmeye gelen vatandaş gibi görev yapacak olan ekipler, 30 saniye içerisinde olaylara müdahale edecek.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü, alınan tedbirler kapsamında Taksim Gezi Parkı'nda bir tatbikat düzenledi. Güven Timleri'nin tatbikatında parkta yürüyen kadının elindeki çantayı çalan gaspçı, Noel baba ve simitçi kılığındaki Güven Timleri tarafından etkisiz hale getirildi.


Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Dursun Güneş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak 2 senedir çok ciddi şekilde aldıkları önlemleri yeniden gözden geçirdiklerini ve vatandaşların 2012 yılına daha mutlu ve huzurlu girebilmeleri için tedbirleri artırdıklarını belirtti. Güneş, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde 2 bin 500, İstanbul genelinde ise 5 bin personelle yılbaşı günü tedbir alacaklarını belirterek, "Yılbaşı tedbirlerimiz sadece Taksim ve İstiklal Caddesi'yle sınırlı değil. Bunun dışında Bakırköy Meydanı, Sultanahmet, Nişantaşı, Ortaköy ve Bağdat Caddesi gibi yılbaşı etkinlikleri ve kutlamalarının yoğun olarak yaşanacağı noktalarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak 24 saat esasına göre tedbir alacağız ve vatandaşlarımızın huzurlu bir yılbaşı geçirmelerini temin etmeye çalışacağız" diye konuştu.


İstiklal Caddesi'nde geçen sene 500 tane Güven Timi'yle tedbir almışken, bu yıl bu sayıyı 600'e çıkardıklarını vurgulayan Dursun Güneş, "Geçen sene 24 tane Asayiş ekibiyle tedbir almışken, bu sayıyı bu sene 70'e, 60 tane yunus ekibiyle tedbir almışken buy sayıyı da 105'e çıkarıyoruz. Bunun dışında diğer personellerimizin sayısını da artırıyoruz ve çok yoğun ve ciddi tedbir alıyoruz. İstiklal Caddesi üzerinde caddeyi kesen bütün sokaklarda ve buna paralel sokaklarında ve caddelerinde mutlaka personellerimiz bazı noktalarda sabit, bazı noktalarda ring halinde görev yapacak. Özellikle 03.00'dan itibaren alkolün etkisiyle çevreye zarar vermek veya kavga gibi olaylara karşı da mutlaka cadde üzerinde ve meydanda sabit ve hareketli ekiplerimiz olacak. Yani istenmeyen bir olay olduğu zaman 30 saniye içerisinde mutlaka timlerimizin, Asayiş veya yunus ekiplerimizin müdahale etmesi amaçlanmakta" dedi.


Güneş, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne geçen yıl yerleştirilen 68 HD kameranın yanı sıra 25 tane de seyyar kamerayla bölgenin izleneceğini belirtti. 600 tane sivil polisin yılbaşı gecesi sabah 08.00'a kadar görev yapacağını belirten Dursun Güneş, "Bu arkadaşlarımız noel baba, simitçi, milli piyangocu kılığında görev yapacak. Amacımız suçlu bizi görmeden biz suçluyu görelim. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi taciz olaylarıyla ön plana çıkıyor. Biz 2 senedir aldığımız tedbirlerle çok ciddi başarı elde ettik. 2009'u 2010'a bağlayan gece arkadaşlarımız 69 tane taciz olayına müdahale etmişken, geçen sene bu sayı 48'lere düştü" şeklinde konuştu.


Tacize uğrayan 48 kadından sadece 14'ünün şikayetçi olduklarının da altını çizen Güneş, "Taciz olayı şikayete bağlı bir suç olduğu için özellikle bu tip olaylara maruz kalan bayanlardan istirhamımız mutlaka en yakın emniyet birimine giderek şikayetçi olsunlar. Çünkü şikayete bağlı bir suç olduğu için adli tahkikat yapılabilmesi buna bağlı. Bunun neticesinde geçen sene bir ilk yaşandı ve 14 tane bayan tacize uğradığından bahisle şikayetçi oldu. Bunların olaylarından yakalanan 19 tane zanlı adliyeye çıkarıldı ve bunlardan 13'ü tutuklandı. O gece kötü niyetli olarak İstiklal Caddesi'ne gelmeyi düşünen şahıslara hatırlatmak istiyoruz; biz her noktada bazen resmi, bazen sivil 2 bin 500 personelle tedbir alacağız" dedi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV